JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Lækker topping til havregrød – ovnristede vindruer med rosmarin

af Julie Karla august 15, 2018
Skrevet af Julie Karla august 15, 2018

Det her lyder måske som en ret så sjov kombination. Altså ovnristede vindruer med frisk rosmarin som topping til havregrød. Men altså det smager virkelig godt. Og det er efterhånden blevet ret in at spise havregrød, som ikke kun er til den søde side. Altså med mere krydrede og salte toppings. Som f.eks. saltede mandler eller ja, endda bacon.

Så langt er jeg dog ikke gået endnu, men holder mig lidt midt imellem med et bud på en lækker topping til havregrød, der stadig er sød, meeeen også har den der lidt mere intense og krydrede smag af frisk rosmarin. Og jeg synes personligt, at det spiller. Og lad mig endelig høre, hvad du synes, hvis du kaster dig ud i det.  topping til havregrød

Lækker topping til havregrød med de bedste vindruer

Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter, hvor de ovnristede vindruer fungerer som topping eller tilbehør, der lige gir’ det der lidt ekstra til retten. Som f.eks. med mit ristet brød med burrata eller min salade de chevre chaud. Eller nå ja, min opskrift på kylling i fad med basilikumscreme, så hvorfor ikke også på en havregrød. Ja da!

Kom mælk i grøden

Og så lige et ekstra lille tip til havregrøden. Jeg bruger altid halv mælk halv vand. Og det er ret forskelligt om det er mandelmælk, havremælk eller cashewmælk eller helt almindelig komælk. Hvad der lige er åbent i køleskabet. Og den blir selvfølgelig endnu mere cremet, hvis man kun bruger mælk, plantebaseret eller ej. Men halv-halv synes jeg giver det bedste resultat.forslag til topping til havregrød

topping til havregrød
Udskriv
Lækker topping til havregrød

Det her er min nyeste craving - den bedste og sjoveste topping til havregrød. Ristede vindruer med frisk rosmarin. Det skal prøves.

Ret: Morgenmad, Tilbehør, Toppings
Køkken: internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 små klaser kernefri vindruer (svarende til ca. en stor håndfuld)
  • olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • flagesalt
  • 2 stilke frisk rosmarin
Tilbehør
  • 2 portioner havregrød
  • evt. lidt ekstra sødme fra akaciehonning eller agavesirup
Sådan gør du
  1. Skyl vindruerne og kom dem påen bageplade med bagepapir.

  2. Dryp lidt god olivenolie over.

  3. Hæld 1 spsk balsamico eddike over.

  4. Drys med en smule flagesalt og bladene fra 2 stilke frisk rosmarin

  5. Bag i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil vindruerne begynder at sprække.

  6. Anret vindruerne på de to skåle havregrød. Og sørg for at hælde al den overskydende saft over grøden. Det er nemlig rigtig godt og fyldt med smag!

lækker topping til havregrød

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
7 lækre opskrifter med squash
Næste indlæg
Salat med beder, halloumi ost og mynte

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen