JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Lammekoteletter med “tzatziki spaghetti” og frisk mynte

af Julie Karla maj 6, 2014
Skrevet af Julie Karla maj 6, 2014

Tzatziki spaghetti… Det lyder lidt sjovt, gør det ik’, men smager ikke desto mindre super godt og især sammen med de bedste lammekoteletter. I virkeligheden består tzatziki spaghetti egentlig bare af de samme ingredienser, som der bruges i en almindelig tzatziki. Den eneste forskel er, at jeg river agurken på den lange led på et mandolinjern, så jeg får nogle skønne spaghetti-strimler. Det gør tzatzikien mere salat-agtig og passer derfor perfekt som tilbehør til de her skønne, islandske lammekoteletter.

Og så er det en rigtig smuk måde at servere tzatziki på, som gør denne her ret rigtig velegnet som gæstemad. Men du kan selvfølgelig også bare gøre hverdagen til en fest, og nyde den alligevel. Det gjorde Mikkel og jeg i hvert fald.

Lækre islandske lammekoteletter

Og apropos Mikkel, så var det denne dejlige mand, der havde taget et par pakker frosne lammekoteletter med hjem fra hans sidste tur til Island, og hvor smagte de bare godt! Heldigvis er der flere i fryseren! Jubiii…
lammekoteller

lammekoteletter med tzatziki
Udskriv
Lammekoteletter
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
10 min
 

Super lækre og møre lammekoteletter med et sjovt og finurligt tilbehør

Ret: Hovedret
Køkken: dansk, internationalt, islandsk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 4 stk lammekoteletter
  • friske timian og rosmarinkviste
  • 4 fed hvidløg
  • 6 cherrytomater
Tzatziki spaghetti
  • 1 agurk
  • ca. 2-3 spsk græsk yoghurt (10 %)
  • 1 fed hvidløg
  • frisk kværnet peber
  • salt
  • frisk mynte
Sådan gør du
  1. Riv agurken på den lange side på et mandolinjern, men stop når du når kernerne i midten. Midten kan ikke bruges, da tzatzikien ellers bliver for vandet.
  2. Bland yoghurten sammen med presset hvidløg og smag til med salt og godt med frisk kværnet peber. Bland agurke-spaghettien i og pynt med en masse groft hakket mynte og dryp med en god olivenolie.
  3. Steg lammekoteletterne få minutter på hver side på en varm pande sammen med kviste af frisk rosmarin og timian og halve fed hvidløg. Svits et par tomater sammen med koteletterne.
  4. Server lammekoteletterne sammen med tzatziki-spaghettien og pynt med lidt friske krydderurter.
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Asparges med dressing og en helt særlig ost
Næste indlæg
Hjortefrikadeller med timian og bacon

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

A + K = ♥ maj 7, 2014 - 8:56 am

Åh, som altid skønne billeder – det ser rigtig forårslækkert ud.

– Anne

Reply
Julie Karla maj 7, 2014 - 6:44 pm

Tak Anne! Ja, det er rigtig forårsmad : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen