JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ølandshvedebrød med mel fra Torvet

af Julie Karla juli 24, 2012
Skrevet af Julie Karla juli 24, 2012

Jeg elsker torvemarkeder og hvor ville jeg ønske, at vi havde et torvemarked i Danmark, som bare var lidt ligesom de lækre fødevaremarkeder der findes i Italien, Frankrig og Spanien. For nogle år siden boede og arbejdede jeg som model i Paris og min lejlighed lå lige ved siden af det hyggeligste lille marked. Jeg var der nærmest hver dag, mest for bare at kigge, men selvfølgelig også for at købe lidt ost, skinke, baguette eller marmelade. 
La Bocheria i Barcelona er også et helt fantastisk marked, og det har jeg også besøgt MANGE gange og slæbt store stykker manchego og serranoskinke med hjem i min kuffert.
Jeg synes ikke rigtig, at Torvehallerne i København kan måle sig med de sydlandske markeder, men det er også noget helt andet. Torvehallerne er meget mere feinschmecker-agtigt. Det tætteste jeg kommer på de sydlandske torvemarkeder er når jeg er i Århus!, selvom det stadig er meget langt fra. 
Torvet på Ingerslevs Boulevard i Århus har åbent hver lørdag og her kan man få super friske danske grøntsager, danske krydderurter, fisk, ost, kød og alt muligt andet. Et marked som dette kan jeg godt savne lidt i København.
Sidst jeg var i Århus var jeg på Torvet med min far og jeg faldt over en lille bod med noget rigtig lækkert mel, som jeg straks måtte prøve. Melet er fra Falslevgård Mølle og jeg fik en lille opskrift med på det gode brød. Så det måtte jeg jo prøve og det blev godt! Jeg brugte en pose med let sigtet ølandshvedemel og jeg er sidenhen blevet stor fan af Ølandshvedemel.

Ingredienser (2 brød)
10 gr. gær
6 dl. koldt vand
1 kg. Ølandshvedemel
20 gr. salt


Tilberedning
Gæren røres ud i vandet og melet tilsættes sammen med saltet. Dejen æltes rigtig godt sammen og helst i 10 minutter. Derefter lægges dejen i en oliesmurt skål og dækkes til med husholdningsfilm og sættes i køleskabet i 24 timer.
Dagen efter hældes dejen ud på et meldrysset bord, uden at luften bliver slået ud af den, og deles forsigtigt i to stykker. Brødene lægges forsigtigt over på en varm bageplade og bages i ovnen ved 225 gr. i 40-50 minutter eller indtil det er færdigbagt.


0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Frikadeller med æble og spidskålssalat med sesam
Næste indlæg
Brugtvareterminalen

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Toast opskrift med surdejsbrød og grønkålspesto og en...

november 23, 2021

Foccacia brød opskrift med #foccaciaart

april 12, 2021

Nem pizzadej opskrift

oktober 15, 2018

Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

januar 29, 2018

Opskrift på naanbrød med burrata, bønner og agurk

juli 21, 2017

Nemme kanelsnegle hapsere

juli 9, 2017

Avocado toast med halloumi ost og honning

juni 20, 2017

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen