JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Langtidsbagte tomater i olivenolie

af Julie Karla maj 8, 2017
Skrevet af Julie Karla maj 8, 2017

Ihhh de her langtidsbagte tomater er et must have i mit køleskab for tiden. Spiser dem til ALT, og jeg mener alt. Den intense smag af søde tomater og de friske krydderurter i en lækker olivenolie kan peppe enhver salat, sandwich eller endda en rugbrødsmad op. Det er også suuuper lækkert at toppe sit morgenspejlæg med de her langtidsbagte tomater.

Det er faktisk noget Mikkel og jeg har lavet sammen de sidste par weekender. Et lille bitte fællesprojekt, og det var endda hans idé at lave dem i første omgang, da vi havde ret så mange tomater liggende, der skulle bruges. Og nu er vi blevet ret så afhængige af, at have sådan et glas her stående i køleskabet, og det kommer på bordet hver aften til aftensmaden.

Langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater
Udskriv
Langtidsbagte tomater
Ret: Tilbehør
Antal: 1 patentglas
Ingredienser
  • 1 kg små gule og røde tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk akaciehonning
  • friskkværnet peber
  • 3-4 stilke frisk rosmarin
  • 6-8 stilke frisk timian
  • 1/2 tsk salt
  • Olivenolie til glasset
Sådan gør du
  1. Skyl tomaterne og vend dem forsigtigt med olivenolie, æblecidereddike, honning, salt og peber. Løsn krydderurterne fra stilkene og vend også dem med.

  2. Kom tomaterne på en bageplade med bagepapir, og bag tomaterne i ovnen ved 100 gr. i 5 timer.

  3. Lad tomaterne køle lidt af og kom dem i et skoldet glas. Fyld olivenolie på, indtil det dækker tomaterne.

  4. Kom evt 2 halverede fed hvidløg ned til tomaterne, hvis du kan lide den gode hvidløgssmag. Ellers undlad.

  5. Opbevar de langtidsbagte tomater på køl.

Langtidsbagte tomater

Tak for de mega søde kommentarer på mit seneste indlæg

Tusind tak! Fordi I både har skrevet søde og varme kommentarer til mit seneste indlæg om PCO og baby, men også sendt personlige mails. Det gør mig så glad, at det er blevet taget godt i mod. Dejligt at få positiv respons på, at jeg viser en mere personlig side frem.

Lige nu kan jeg ellers også love for, at følelserne kører rundt i kroppen, da vi er ved at køre lillemanden ind i vuggestue. Puha, det er altså lidt hård for moren her. Men Nord er glad, og skal selvfølgelig lige vænne sig til det hele. Men vi kunne ikke få en bedre vuggestue, så det handler bare om lidt tilvænning for barn og mor! Men er sikker på, at det er meget normalt, at man bliver lidt sentimental, når ens lille baby (som jo snart er 16 mdr) skal ud i den store vide (vuggestue)verden.

 

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
En personlig beretning om PCO, baby og livsstil
Næste indlæg
Linsesalat med portobello svampe og parmesan

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen