JulieKarla

  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
      • Æg
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Julie Karla
      • Rejser
    • Søde sager
      • Kager
      • Blandet Godt
      • Pandekager
      • Syltning
    • Opskrift Index
  • Rejseblog
  • Kontakt

Lasagne med aubergine og pecorino

juni 17, 2012 by Julie Karla Leave a Comment

Her er min udgave af den klassiske lasagne. Jeg udskifter nogle af pastapladerne med aubergineskiver, da det gør lasagnen lidt sundere og så bliver auberginerne dejligt bløde når de er bagt og passer super godt med bechamelsaucen. Jeg laver også nogle gange lasagnen med fuldkornsplader, hvilket også fungerer rigtig fint og mætter godt.

Ingredienser (6 pers.)
500 gr. hakket øko oksekød
2 ds. flåede tomater
1 spsk. tomatkoncentrat
2 tsk. sukker
1 dl. rødvin
1 løg
2 hvidløg
1 spsk. balsamicoeddike
5 laurbærblade
1 spsk. tørret oregano
3 stængler frisk timian
3 stængler frisk rosmarin
1 aubergine
Salt og peber

5 dl letmælk
25 gr. smør
2 store spsk. hvedemel
Muskatnød
Salt og peber

Tørrede pastaplader
75 gr. friskrevet pecorino

Tilberedning
Aubergineskiverne skæres i skiver på ca. 1 cm. og lægges på en bageplade og drysses med salt for at trække noget af bitterheden ud. Efter ca. 15 minutter skylles skiverne, så saltet fjernes og de duppes derefter tørre med lidt køkkenrulle. Skiverne stilles væk og imens laves kødsaucen. 
Løget svitses i olivenolie sammen med hvidløg og kødet tilsættes. Når kødet har stegt en lille smule hældes rødvinen og balsamicoeddiken i og koger ind sammen med kødet, indtil væden er væk. Herefter tilsættes krydderierne og til sidst hældes de flåede tomater i. Saucen smages til med salt, peber og sukkeret. Inden saucen bruges i lasagnen, skal laurbærbladene tages ud. Mens saucen simrer i 20 minutter, laves bechamelsaucen.

Smørret smeltes i en tykbundet gryde og herefter tilsættes hvedemelet. Lad melet smelte ud sammen med smørret og tilsæt derefter mælken lidt ad gangen, mens der piskes. Der skal piskes godt, så der ikke dannes klumper og man skal passe på, at saucen ikke brænder på i bunden. Når saucen har småsimret i et par minutter og er blevet tyk tages den af varmen og muskatnød rives fint ned i gryden og saucen piskes godt sammen med salt og peber. 

Et ildfast fad smøres med olivenolie i bunden og lasagneplader lægges i. Herefter fordeles kødsaucen ud over pladerne og derefter aubergineskiver. Ovenpå aubergineskiverne hældes bechamelsaucen og sådan fortsætter man indtil der ikke er mere. Men husk at slutte af med et lag bechamelsauce og drys til sidst godt med revet pecorino henover lasagnen. Lasagnen skal bage i ca. 35-40 minutter på 200 gr og lad den køle af i 5 minutter inden den skæres ud i portioner.

​Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

​Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Reddit(Åbner i et nyt vindue)

Filed Under: Aftensmad, Lam, okse- og svinekød, Pizza og Pasta

« Tiramisu med hvid chokolade
Salat med spidskål og nye ærter, mandler og dild »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Juliekarla.dk. Her deler jeg ud af mine sunde opskrifter, så du kan hente inspiration til hverdagsmaden. Her er ikke meget sukker, men masser af ideer til en skøn morgenmad, nem frokost eller sund aftensmad. Læs mere her

Søg efter en opskrift her…

Populære opskrifter

  1. Blomkålspizza opskrift
  2. Kyllingelår i ovn
  3. Sund Lasagne opskrift
  4. Sund pandekage opskrift
  5. Sunde bananmuffins
  6. Lækker bulgursalat opskrift
  7. Forret med laks
  8. Tilbehør til grill
  • Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin Ristet brød med burrata, bagte vind...
  • Sunde bananmuffins Sunde bananmuffins
  • Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger Hvad laver jeg egentlig? Mit liv so...
  • Broccoli pandekager - En nem opskrift Broccoli pandekager – En nem...
  • Kyllingelår i ovn Kyllingelår i ovn

Julie Karla

Jeg håber, at du bliver inspireret af mine opskrifter og får ny inspiration til en lækker nem morgenmad, hurtig frokost eller sund aftensmad. På bloggen finder du hovedsageligt sunde opskrifter med masser af grønt, men også lidt kage! Julie Karla

Læs mere her…

Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin
Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger
Champignonsuppe – cremet og vegansk
Banana yoghurt split
2 skønne brunch ideer
Indisk daal opskrift

Copyright © 2018 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress