JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Lasagne med linser, bacon og blomkålsbechamelsauce

af Julie Karla maj 26, 2013
Skrevet af Julie Karla maj 26, 2013

Jeg lavede denne skønne og anderledes lasagne med linser i går, som jeg kom på efter at have købt nogle økologiske Beluga linser. Beluga linser er nogle små knaldsorte linser, fyldt med proteiner, og som beholder sit bid, når man koger dem. De er super lækre at bruge i salater eller i en lasagne som her.

Lasagne med linser OG blomkålsbechamelsauce

Det bedste ved denne her lasagne med linser er helt klart også min blomkålsbechamelsauce, som er utrolig nem at lave, og som smager helt fantastisk. Den er blot lavet på blomkål, mælk og fløde, og man er helt fri for at skulle stå og lave et opbag som ved en traditionel bechamelsauce. Jeg tror også sagtens, at man kan bruge saucen i en traditionel lasagne med oksekød, man kan i så fald vælge at tilsætte lidt revet muskatnød. Det tror jeg vil være godt.

En ny favorit i familien

Jeg var faktisk pænt godt tilfreds med resultatet, og det er helt klart en lasagne, som jeg snart vil lave igen.

lækker lasagne med linser

 

Udskriv
Lasagne med linser og blomkålsbechamelsauce
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
50 min
 

Super lækker og anderledes lasagne med linser. En ny favorit i familien!

Ret: Hovedret
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 dl beluga linser
  • 4 dl vand
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/2 hakket rødløg
Blomkålsbechamelsauce
  • 400 gr blomkål
  • 1 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • salt
  • peber
  • 140 gr bacon
  • pastaplader
  • revet parmesan ost
Sådan gør du
  1. Vask linserne godt og kog dem i let saltet vand i ca. 20 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra og bland de varme linser med olivenolie, fint hakket timian, fint hakket rødløg, citron og smag til med salt og peber.
  2. Kog blomkålsbuketter og stok i en gryde med rigeligt vand og kog blomkålen helt mør.
  3. Hæld vandet fra og brug en stavblender til at blende blomkålen sammen med fløde og mælk, indtil man har en fin jævn sauce, og smag til med rigeligt salt og peber.
  4. Læg baconskiverne i en bradepande med bagepapir og bag skiverne i ovnen ved 200 gr., indtil de er gennemstegte, men ikke helt sprøde.
  5. Læg et lag blomkålsbechamel i bunden af et ovnfast fad og fordel linser ovenpå. Læg pastaplader over og fortsæt på denne måde. Når man når midten, lægges et enkelt lag bacon på, og man fortsætter som før. Til sidst drysses der med rigeligt parmesan og lasagnen bages ved 200 gr. i ca. 30 minutter.


lasagne med linser og bacon
lasagne med linser opskrift

 

7 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Varm ricottaost med parmesan, timian og rosenpeber
Næste indlæg
Sort pizza med gedeost, serranoskinke og syltede rødløg

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

7 kommentarer

A + K = ♥ maj 26, 2013 - 4:45 pm

Hvor ser det lækkert ud – elsker bare belugalinser, men har aldrig lavet lasange med dem (:

– Anne

Reply
Julie Karla maj 26, 2013 - 7:27 pm

Hej Anne,
Ja, jeg elsker dem også, og de er super gode i lasagne, så det kan jeg varmt anbefale : )

Reply
Anja maj 28, 2013 - 11:46 am

Hvor ser den bare lækker ud! Tror aldrig jeg har smagt belugalinser før, men det skal da helt sikkert prøves

Reply
Julie Karla maj 28, 2013 - 11:51 am

Tak Anja!
De kan varmt anbefales, men du kan også sagtens bruge andre former for linser. Det gode ved de her er dog, at de beholder en fast konsistens, efter de er kogt : )

Reply
Alex oktober 4, 2013 - 8:55 am

Hej ANja

Det lyder totalt lækkert 🙂 GLæder mig til at prøve lave det for kæresten 🙂

Reply
Julie Püschl januar 7, 2016 - 2:07 pm

Hej! Vi har med stor succes lavet lasagnen mange gange, og alle i familien elsker den. Vi er vegetarer, så vi udelader blot bacon. Men nu tænker jeg på, om man også kan lave den med grønne linser?

Reply
Julie Karla januar 8, 2016 - 10:12 am

Fantastisk, Jeg tror da også, at jeg snart skal lave den igen : ) Jeg tror sagtens, at du også kan lave den med grønne linser!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen