JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Lasagne med spidskål, pancetta og citron

af Julie Karla august 27, 2012
Skrevet af Julie Karla august 27, 2012

Lasagne med spidskål – det er det, vi skal tale om nu! For jeg havde nemlig besøg af min dejlige veninde forleden aften og havde sådan lyst til at lave noget nemt, i form af en kendt klassiker som lasagne, men med et lille twist.

lasagne med spidskål

Lækker lasagne med spidskål og skøn pancetta

Det blev så til en spidskålslasagne med pancetta, citron og ristede mandler. En slags fusionslasagne, som min veninde valgte at kalde den, og det er jo nok meget passende. Men den smager i hvert fald godt, og er jo helt perfekt her om sommeren, hvor spidskålene er så skønne.Lasagne med spidskål og med pancetta

Udskriv
Spidskålslasagne med citron og pancetta
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
35 min
 
Spidskålslasagne med citron og pancetta er en sjov og anderledes lasagne, der smager fantastisk.


Ret: Hovedret
Køkken: dansk, Italiensk
Antal: 4
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 mellemstort spidskål
  • Skal af 1 øko citron
  • 1 tsk tørret timian
  • lasagneplader
  • 3 stk forårsløg (eller 1 alm. løg)
  • 1 fed hvidløg
  • 150 gr. pancetta skiver (eller bacon)
  • 100 gr revet pecorino (eller parmesan)
Bechamelsauce
  • 5 dl mælk
  • 2 store spsk hvedemel
  • 25 gr smør
  • godt med fintrevet muskatnød
  • salt
  • peber
Pynt
  • 1 håndfuld let ristede mandler
  • Frisk basilikum
Sådan gør du
  1. Pancettaskiverne lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ca. 10 min. ved 200 gr., så de er blevet en lille smule sprøde. Derefter køles de af.
  2. Herefter laves bechamelsaucen. Smøret smeltes i en tykbundet gryde og melet tilsættes. Der skal røres godt. Herefter hældes mælken i lidt ad gangen, mens der røres grundigt. Pas på at saucen ikke brænder fast i bunden. Når saucen er tyknet og har fået den rette konsistens tilsættes masser af friskrevet muskatnød, og der smages til med salt og peber. Stil saucen til side og klargør spidskålen.
  3. Spidskålen snittes i fine julienne strimler på et mandolinjern eller skæres fint.
  4. Herefter svitses spidskålen i olivenolie sammen med fintsnittet forårsløg eller løg, hvidløg og 1 tsk tørret timian samt fintrevet skal af 1 citron, og tages af varmen, når spidskålen er faldet lidt sammen. Spidskålen må endelig ikke få for meget, men skal stadig bevare lidt sprødhed.
  5. Nu er alle ingredienserne klar og lasagnen kan laves færdig.
  6. Læg først et lag spidskål i bunden af et ovnfast fad, og herefter bechamelsauce.
  7. Læg den let sprøde pancetta ovenpå og til sidst pastaplader, og så kan man ellers starte forfra.
  8. Når man har lavet 3-4 lag, slutter man af med bechamelsauce og friskrevet pecorino.
  9. Lasagnen skal have ca. 35-40 minutter på 200 gr. og ved servering drysses der med let ristede mandler, lidt ekstra citronskal og frisk basilikum.

 

lækker lasagne med spidskål af julie karla



0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Squashspaghetti opskrift med øko-oksedeller
Næste indlæg
Bruschetta med ricotta, blåbær og kanelsmør

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen