JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Mangler du aftensmad ideer – Lasagne med spidskåls-plader

af Julie Karla marts 23, 2014
Skrevet af Julie Karla marts 23, 2014

Hvis du er løbet tør for aftensmad ideer, så kommer her en god en af slagsen. Jeg har jo nemlig aldrig lagt min lasagne med spidskåls-plader på bloggen! Det skal der laves om på nu, så her kommer den. Det er lidt forskelligt om, jeg bruger spidskål eller hvidkål, men opskriften er den samme. Den er hurtig og nem at lave og så mætter den godt, uden at man føler sig tung og proppet, som jeg tit synes, man kan blive, når lasagnen er lavet med pastaplader. Jeg har ikke lavet bechamelsauce til denne her lasagne, men valgt den nemme løsning med ricotta, der er rørt sammen med en masse friskrevet muskatnød og sort peber. Jeg synes, at kålpladerne er et mega hit, men de afgiver en smule væde, så tomatsaucen skal endelig ikke være for vandet.  
Jeg laver altid en stor portion til fire personer, selvom vi bare er to, men den smager næsten endnu bedre på anden dagen. Jeg har pyntet lasagnen med lidt ærteskud, som jeg havde stående og dryppet med en god olivenolie. Helt klart én af mine favorit aftensmad ideer!

 

Aftensmad idé- Lasagne med spidskåls-plader


Ingredienser (4 pers.)
400 gr. hakket oksekød
1 løg
1 stængel bladselleri
2 hvidløg
1 ds. hakkede tomater
1 lille ds. tomatkoncentrat
1 dl. vand
1 spsk. oregano
1 spsk. timian
1 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1/2 rød chili

500 gr. ricotta
Muskatnød
Sort peber

150 gr. revet mozzarella

1 spidskål

Tilberedning
Pil bladene af spidskålet og skær den tykke stok af alle bladene (jeg skar nærmest en aflang trekant af i bunden af hvert blad), så man har nogle fine, ens og tynde “lasagneplader”. Kog dem i en gryde med kogende vand og lad dem koge i et par minutter, indtil de er blevet en smule blødere i konsistensen. Hæld derefter vandet fra og læg blandene på et viskestykke eller noget køkkenrulle, så det overskydende vand kan suges fra.
Skær løg, bladselleri og hvidløg i små stykker og steg det på panden i olivenolie. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt. Tilsæt hakkede tomater, tomatkoncentrat og lidt vand. Tilsæt de tørrede krydderier, samt den finthakkede chili og lad det simre lidt. Smag til med æblecidereddike, balsamicoeddike og salt og sukker, og lad det simre videre. Imens blandes ricottaen med frisk revet muskatnød og sort peber.
Læg en smule kødsovs i bunden af et ovnfast fast og kom et lag spidskålsblade ovenpå. Smør herefter et lag ricotta på spidskålsbladene og top med et nyt lag blade. Fortsæt samme procedure, indtil man slutter af med et lag kødsovs. 
Bag lasagnen i ovnen ved 200 gr. i ca. 35 minutter. Efter 20 minutter tages lasagnen dog ud, hvor der drysses revet ost på, og herefter skal den tilbage i ovnen og bage videre i ca. 15 minutter. Tag lasagnen ud og lad den stå i ca. 10 minutter, inden den skæres ud i passende stykker. Drys med oregano og pynt evt. med nogle ærteskud og dryp med en god olivenolie.

11 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Råkostsalat med ingefær og to slags topping
Næste indlæg
Sund kage med yoghurt og kiwi

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

11 kommentarer

Tina Hoffbeck marts 24, 2014 - 11:15 am

God mandag!

Spændende med en lasagne med spidskåls-plader det har jeg ikke forsøgt før.
Det er så absolut værd at prøve og det er jo sundere end for meget pasta, selv om vi er gået over til grove lasagne plader.
Tak for inspirationen og gode fotos:-)

Reply
Julie Karla marts 24, 2014 - 4:24 pm

Hej Tina, Jeg er glad for at du er blevet inspireret : ) Jeg laver dog også lasagne med fuldkornsplader i ny og næ, men det her er en af min yndlings-udgaver : )

Reply
Maiken Bundgaard Hansen april 9, 2014 - 5:28 am

Den lyder simpelthen så lækker denne lasagne. Har haft kig på den de sidste par uger, og i aften bliver der lavet en lasagne med inspiration fra denne – synes spidskålspladerne lyder som en rigtig god idé nemlig 🙂
Tak for inspirationen 🙂

Reply
Frida august 17, 2014 - 8:18 pm

Fulgte opskriften til punkt og prikke, nærmest.
Det var en kæmpe succes.

Reply
Julie Karla august 18, 2014 - 4:21 pm

Det er jeg glad for at høre Frida. Den er også en af mine favoritter : )

Reply
Kathrine Jørgensen august 31, 2018 - 8:11 am

Egner den sig til at fryse ned? I tilfælde af at man nu vil lave dobbeltportion, når man nu er i gang ?

Reply
Julie Karla august 31, 2018 - 10:13 am

Nej ikke til at fryse, det er de ikke glade for kålpladerne.

Reply
Sine august 31, 2018 - 3:39 pm

Super lækker opskrift. Anvender dog hytteost istedet for ricotta for at spare på kalorierne. Undlader så vand i opskriften, da hytteosten er meget vandet. Bare til inspiration ?

Reply
Julie Karla september 1, 2018 - 9:39 am

Ej hvor lækkert, og super tip! Tak for det, og tak for feedback, det er det bedste, når man laver en opskrift : )

Reply
Sille januar 28, 2020 - 7:06 pm

Behøver man tilberede “pladerne” først?

Reply
Julie Karla januar 30, 2020 - 11:01 am

Jeg har ikke prøvet at undlade at koge dem et par minutter først, så det vil jeg nok gøre.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen