JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Let frokost med rødbede “ravioli” og makrelrillette

af Julie Karla januar 3, 2022
Skrevet af Julie Karla januar 3, 2022

Så er vi startet på et nyt år. Og det betyder traditionen tro et fokus på liiidt grønnere retter. I hvert fald hjemme hos mig. Og i går lavede jeg de her små rødbede hapsere, som jeg kalder rødbede “ravioli”, til Mikkel og jeg som en let frokost. Og det smagte så skønt. Jeg lagde dem på en bund af feldsalat og avocado. Og så spiste vi ristet rugbrød til. Mums det var godt.

Let frokost med makrel

Rødbede ravioli – en gammel blogklassiker

Rødbede ravioli er faktisk en gammel opskrift fra bloggen. Det er nemlig fra min opskrift på en nem forret med den allerbedste avocadocreme. Og det er faktisk én af mine mest populære opskrifter. Denne gang har jeg altså bare udskiftet avocado fetacremen med en skøn makrelrillette. Inspireret lidt af min anden gamle opskrift på selvsamme, nemlig denne makrelrillette opskrift.

En let frokost eller skøn forret

Nu lavede jeg opskriften til frokost, men den er altså også virkelig oplagt som en dejlig skøn og smuk forret. Så får du gæster her i januar måned, kunne den da være oplagt?! Og nu vi er ved det, så er der da heller ikke noget i vejen for at servere den som hovedret. Så ville jeg faktisk bare lægge hele raviolien og salat og avocado ind i to skiver lækkert rugbrød. Bum, så har man et lækkert mættende og nemt aftensmåltid. Det behøver jo ikke altid være så kompliceret vel?!

Jeg er i hvert fald kæmpe fan af lette, grønne og også gerne kolde retter her i januar måned. Lækre mættende salater eller skønne rugbrødssandwiches med skønt fyld er lige mig. Og i sær efter en måned med masser af risengrød, sovse, stege, kartofler og alt muligt andet dejligt, men lidt tungere mad.

I aften står den endnu endnu endnu engang på min grønkålssalat med bulgur. Jeg elsker den simpelthen. Og børnene får kyllingedeller til og bagte søde kartofler.

let frokost med rillette
Let frokost med makrel
Udskriv
Let frokost med rødbede ravioli og makrelrillette
Forb. tid
25 min
Samlet tid
25 min
 

Jeg ved godt, at det er en tilsnigelse at kalde de her rødbedehapsere for ravioli. Men jeg synes nu godt, man kan alligevel. For tynde pastaplader er skiftet ud med tynde rødbedeskiver og fyldt med den dejligste makrelrillette.

Ret: frokost
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 stor aflang rødbede
  • 1/4 dl æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 hel røget makrel a ca. 250 g
  • 3 spsk creme fraiche
  • 2 tsk æblecidereddike
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk finthakket rødløg
  • 4 håndfulde feldsalat
  • 2 modne avocadoer
  • Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
Sådan gør du
  1. Skræl rødbeden og skær den i meget tynde skiver på et mandolinjern. Kom dem i et lille fad og hæld æblecidereddike og olivenolie over. Vend det hele godt rundt og lad det stå og trække til de skal bruges.

  2. Pil kødet ud af fisken og fjern skind og ben. Pluk kødet i mindre stykker og kom i en skål.

  3. Tilsæt creme fraiche og æblecidereddike og rør det hele godt rundt til makrellen får konsistens som en rillette.

  4. Vend til sidst rødløg i og smag til med friskkværnet peber.

  5. Anret feldsalaten på 4 små tallerkner.

  6. Læg skiver af avocado over.

  7. Placer skiver af rødbede og læg en teskefuld makrelrillette oven på. Afslut med en skive rødbede. Der skal gerne blive 2 raviolier til hver.

  8. Drys med fintrevet citronskal og servér.

let frokost med rødbeder
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Julesalat med bulgur og julens skønne frugter og grønt
Næste indlæg
Cordon bleu opskrift med kylling og salat med svampe

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

P H Bartholin januar 3, 2022 - 1:36 pm

Altid lækre – arbejdsmæssigt og økonomisk overkommelige, varierede – æstetisk smukke opskrifter.

Reply
Julie Karla januar 3, 2022 - 5:08 pm

Ej tusind tak for den søde besked! Det varmer at høre. Bedste hilsner Julie

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen