JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Linsesalat med portobello svampe og parmesan

af Julie Karla maj 11, 2017
Skrevet af Julie Karla maj 11, 2017

Denne her linsesalat med portobello svampe og parmesan kom jeg på ret tilfældigt. Den opstod egentlig bare af, hvad der var i huset og min lille altan krydderurtehave. Det var heller ikke meningen, at den skulle på bloggen, men syntes den smagte så godt, så alt andet jo selvfølgelig ville være en skam. Derfor lavede jeg den igen den anden dag, og fik taget et par billeder.

Jeg har i øvrigt lavet salatopskrifter med linser før, som du da også skal have et lille gensyn med, f.eks. denne her grøn linsesalat opskrift og denne her linsesalat med gedeost, rødløg og bacon!

Linsesalat med portobello svampe og parmesan

Linsesalat med dejligt mættende grønne linser

Jeg har meget ofte, hvis ikke altid, en dåse økologiske linser eller bønner stående i køkkenskabet. Det er nemlig ikke altid, at jeg lige har tid til enten at koge friske linser eller lægge bønner i blød aftenen før. Og så er det altså super nemt lige at tage en dåse grønne linser og lave en hurtig vegetarisk tomatsovs med linser eller en salat som denne her. Det er både mættende og smager godt!

Og når jeg skriver økologiske, så er det fordi, jeg helst vælger Urtekrams linser på dåse, da jeg så er sikker på, at der ikke er bisphenol A i dåsens inderside. Det samme gælder i øvrigt for alle Coops økologiske dåser.

Og så lige et ekstra lille supertip, synes jeg selv. Jeg brugte nemlig denne her linsesalat forleden, som erstatning for kødet i en helt almindelig lasagne. Og det var et hit! Så lagde jeg den bare i lag sammen med en god krydret tomatsovs (brugte Irmas øko med oregano) og bechamel sovs. Og det smagte virkelig godt.Linsesalat med portobello svampe og parmesan

5 fra 1 stemme
Linsesalat med portobello svampe og parmesan
Udskriv
Linsesalat med portobello svampe og parmesan


Antal: 2
Ingredienser
  • 1 ds grønne linser
  • 250 gr portobello svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk løg
  • 2 gode håndfulde fintrevet parmesan
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • olivenolie
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg fint, og steg det gyldent i olivenolie på en pande. Må endelig ikke branke, så middelvarme.

  2. Skær portobello svampene i mellemstore stykker, og kom dem på panden sammen med løgene.

  3. Lad svampene afgive noget af væsken og kom så grofthakket frisk salvie i.

  4. Tilsæt de afdryppede grønne linser (jeg vasker altid lige linserne under hanen, inden jeg bruger dem), og lad det stege et par minutter, mens du rører rundt, så det sidste af væden fra svampene fordamper.

  5. Krydr med masser af peber og lidt salt, og kom til sidst parmesan osten i.  Lad det stege færdig et par minutter og servér med ekstra frisk salvie.

Linsesalat med portobello svampe og parmesan

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Langtidsbagte tomater i olivenolie
Næste indlæg
Nem smoothie bowl opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

4 kommentarer

Maja Harder maj 11, 2017 - 11:03 am

Det lyder lækket ! Minder mig lidt om sådan en let udgave af risotto. Den vil jeg prøve snart

Reply
Julie Karla maj 15, 2017 - 4:51 am

Tak Maja, Ja det har du faktisk ret i ; )

Reply
Anja november 6, 2020 - 9:51 am

5 stars
Ej, hvor er det lækkert. Helt sikkert noget jeg kommer til at lave igen.
Jeg har dog byttet salvie ud med rosmarin da det var det jeg havde 😊

Reply
Julie Karla november 6, 2020 - 10:18 am

Ih hvor dejligt at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen