JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven + en konkurrence

af Julie Karla april 3, 2017
Skrevet af Julie Karla april 3, 2017

Jeg har lavet en oplagt før-middag snack i form af denne her løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven. Den vil helt sikkert gøre sig så godt til et glas bobler, når gæsterne kommer, og så kan alle lige få sig et lille stykke. Men den er nu også så nem at lave, tager vitterligt ingen tid, så den vil også egne sig godt til en hverdagsaften sammen med skøn grøn salat.

Udover opskriften på denne her løgtærte, får I også muligheden for læse en lækker e-bog om olivenolie fra GAEA, som jeg har lavet det her indlæg i samarbejde med. Og sidst, men meget vigtigt, udlodder jeg 3 lækre olivenolier samt 5 lækre poser oliven fra GAEA til 3 vindere sidst i indlægget.

Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven + en konkurrence

Få opskrift på løgtærte og gratis e-bog om olivenoliens ABC

Til denne her løgtærte med pære, gorgonzola og timian har jeg brugt skønne, saftige Kalamata oliven fra GAEA. Uh, de er gode. Det samme er deres olivenolie, som du i øvrigt kan vinde. GAEA har lavet en e-bog, som jeg har fået lov til at dele med jer her på bloggen. Og linket til den kommer her. Det er ret spændende læsning, hvis man er en madnørd som mig, der elsker at blive klogere på de råvarer, man ofte bruger i køkkenet. Så god fornøjelse… Og nu til opskrift og konkurrence!Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven + en konkurrence

4.91 fra 10 stemmer
Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven + en konkurrence
Udskriv
Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven
Antal: 1 tærte
Ingredienser
  • 1 rulle butterdej
  • 3 stk almindelige løg
  • 1 stk pære
  • Ca. 100-125 gr gorgonzola
  • kalamata oliven
  • frisk timian
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Halvér løgene, skær dem i skiver, og steg dem bløde i olivenolie på en pande ved middelvarme. De må endelig ikke branke, men skal blot være dejligt bløde.

  2. Rul butterdejen ud på en bradepande.

  3. Kom de bløde løg ovenpå dejen.

  4. Fordel skiver af pære samt stykker af gorgonzola.

  5. Drys med masser af friskkværnet peber

  6. Bag løgtærten i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter, eller indtil kanterne er dejligt gyldne og sprøde, og osten godt smeltet.

  7. Pynt med masser af frisk timian samt ekstra peber, og servér med det samme.

Vind et lækkert olivenolie- og olivensæt

Sammen med GAEA udlodder jeg et olivenolie- og olivensæt til 3 heldige vindere. Hvert sæt består af 3 olivenolier og 5 poser oliven. Jeg trækker vinderne fredag d.7. april, og kontakter vinderne direkte på mail. Det eneste, du sådan set bare skal gøre, er at skrive en kommentar til dette indlæg. Skriv, hvad du har lyst til, der er ingen krav!

Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven + en konkurrenceLøgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven + en konkurrence

Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med GAEA

46 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rygeostcreme på rugbrødschips med purløgsolie
Næste indlæg
Nem hindbærcreme med chia

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

46 kommentarer

Mette M april 3, 2017 - 8:22 am

5 stars
Løgtærte det tror jeg godt jeg kunne lokke familien på 🙂 Sværere er det nok at snige noget lækker gorgonzola ubemærket ind i tærten 🙁

Reply
Tina KH april 3, 2017 - 9:07 am

5 stars
Dejlig løgtærte og dejlig giveaway:-)
Vi elsker oliven og olivenolie her i huset og det indgår i dressing, bagning, retter på alle mulige måder.
Tak for meget god inspiration her på bloggen og din løgtærte skal prøves en af dagene:-)
God solrig dag ønskes!

Reply
Anja april 3, 2017 - 9:21 am

Det ser virkelig lækkert ud!! Krydser fingre for at vinde 😉
Har du en ide til hvad man kan bruge som dej i stedet for butterdej, hvis man nu vil bruge tærten til aftensmad og ønsker en lidt “sundere” bund? 🙂

Reply
Julie Karla april 4, 2017 - 4:52 am

Ja, da. Du kan bruge min blomkålsbund, som du finder opskriften på her https://www.juliekarla.dk/mine-bedste-low-carb-opskrifter
Det er jeg sikker på vil smage godt!

Reply
Samantha april 3, 2017 - 10:35 am

Mums, sikke en lækker tærte!

Reply
a højsted april 3, 2017 - 10:44 am

Den lyder godt nok lækker, den løgtærte, den må jeg prøve

Reply
Clara april 3, 2017 - 11:00 am

Lækker tærte! Jeg krydser fingre for den fine præmie!

Reply
Camilla Kirstine april 3, 2017 - 11:16 am

Lækker opskrift og lækre produkter!! YEARH!

Reply
K-V april 3, 2017 - 11:23 am

Jeg VIL lave denne tærte!! Den indeholder alt, hvad jeg elsker i en sådan tærte.

Reply
Simone april 3, 2017 - 11:36 am

5 stars
Det ser super lækkert ud! Den må prøves i weekenden, når veninderne kommer på besøg:-)

Reply
Ilse april 3, 2017 - 1:17 pm

Det er dog en nem tærte ? og så lyder den også rigtig lækker ?
Det er bare en skam at man ikke kan downloade den fine brochure som der er henvisning til ?
så bedre kunne læse hvad man måske vinder ?

Reply
Suzanne Falk april 3, 2017 - 3:37 pm

Ser super lækkert ud ?
Lige til en tøseaften ?

Reply
Birgit Simonsen april 3, 2017 - 5:19 pm

Den laver jeg til frokost til mit barnebarn Pernille på fredag
Den er super godt fundet på, jeg har lige taget den ud af ovnen, det er ren guf.
Og jeg har stadig ikke fundet den allerbedste olivenolie
Så nu er der håb.
Birgit

Reply
Birgit Simonsen april 3, 2017 - 5:23 pm

5 stars
Jeg glemte de 5 stjerner
Birgit

Reply
Susanne april 3, 2017 - 6:11 pm

Det skal prøves – hverken gorgonzola eller pærer er på favoritlisten, men måske i selskab med labre oliven…

Reply
Jette april 3, 2017 - 6:26 pm

Ser lækkert ud.. skal helt sikkert prøves :)f

Reply
Rikke april 3, 2017 - 6:45 pm

5 stars
Den løg tærte skal helt sikkert prøves, den lyder og ser lækker ud ?

Reply
Franziska april 3, 2017 - 7:01 pm

Ser virkelig lækkert ud… Det skal helt sikkert prøves 🙂

Reply
Cecilie april 3, 2017 - 9:14 pm

Pære, oliven og gorgonzola i en tærte lyder som den vildeste kombination, jeg er vild med det!

Reply
Jette april 3, 2017 - 11:21 pm

Tak for altid indspirende mails, Julie. Bliver bare altid så glad i (gryde)låget, når der ligger noget fra dig i min indbakke.
Jeg har prøvet rigtig mange af dine opskrifter, og denne løgtærte bliver bestemt en i rækken.
Jeg er selv en stor tærte-fan, og elsker at servere tærter, når jeg samler familien til frokost. De er hver gang et hit, så det er måske din løgtærte, der kommer på påske-frokostbordet.
Olivenolie er jo et kapitel for sig, og jeg har fundet min olie, men er altid klar til at prøve nye, så jeg har noteret mig navnet på den, du nævner.

Reply
Jannie Viberg april 4, 2017 - 4:35 am

Uhmmm det ser lækkert ud og fin præmie ???❤

Reply
Lisbet Waagner april 4, 2017 - 5:04 am

Solen står op over Øresund og julie’s blog tikker ind: begge dele forårsbebudere, ny kommer tiden m lys i haven og gode samtaler med venner på terassen, ud under åben himmel og dér vil vi nyde saftige oliven fra GAEA, cremet gorgonzola og bittersøde løg fra haven, tak for al din inspiration til velsmag og sundhed og de æstetiske farver der kendetegner din blog, jeg bruger dine opskrifter og billeder meget ofte, gyldne dråber fra oliven og GAEA vil jeg glæde mig til at dufte og smage.
Godt forår og tak for dit nærvær i vores køkken 🙂
Lisbet Waagner

Reply
Sara april 4, 2017 - 6:08 am

God solskinstirsdag, Julie 🙂

Reply
Ulla Trentemøller april 4, 2017 - 6:24 am

Løgtærten ser himmelsk ud, den må prøves, og desuden, tak for mange lækre opskrifter, det er rart med fornyelse. Og olivenolie bliver brugt dagligt, så det kunne være skønt at vinde.

Reply
Charlotte april 4, 2017 - 7:20 am

Jeg får altid meget inspiration på din blog – og denne løgtærte er ingen undtagelse. Den skal helt sikkert testes på nogle af gæsterne i sommerhuset i påsken 🙂

Dejligt med enkle retter som altid har et tvist af noget nyt. Du er bestemt med til, at man får lyst til at kaste sig over nye retter og råvarer, som man måske ikke lige selv havde forstået anvendelsen af.

Tak for for masser at dejlig inspiration.

Charlotte

Reply
Rikke Ahlberg april 4, 2017 - 7:35 am

Sikke spændende med en konkurrence lige pludselig – og en herlig præmie! Tak for alle dine mange gode opskrifter. Spinatmuffins er stadig det allerstørste hit her hjemme, som ungerne selv efterspørger, hvis jeg har glemt at lave det lidt for længe 🙂

Reply
Sanne april 4, 2017 - 8:04 am

5 stars
Super lækker tærte, den kommer klart på listen over retter der skal prøves :o))))))))

Elsker oliven, på alle mulige måder, og i alle mulige former :o)

Reply
Lone Carstensen april 4, 2017 - 8:51 am

Tærten ser lækker og nem ud. Men hvor køber du ordentlig/økologisk butterdej – uden palmeolie?
Jeg kører selv butterdej på min køkkenmaskine på ca 10 min. laver en forholdsvis stor portion og gemmer i fryseren.

Reply
Julie Karla april 4, 2017 - 11:39 am

Hej Lone, det køber jeg i Malmø ?

Reply
Bente Petersen april 4, 2017 - 9:11 am

Spændende opskrift, som man får lyst til at afprøve. I øvrigt en meget spændende hjemmeside, hvor man meget ofte får lyst til at printe opskrifterne og derefter lave dem!

Reply
Dorte april 4, 2017 - 2:26 pm

Ser lækker ud. Den vil jeg lave i morgen.

Reply
Frederikke april 4, 2017 - 2:39 pm

5 stars
Den skal jeg prøve i morgen! ?

Reply
Laila april 4, 2017 - 3:10 pm

Med en god olivenolie er der ikke brug for så meget mere.. måske en bid brød at dyppe i den – eller lidt tomater. Eller et stykke feta.. eller.

Reply
Lone schytte april 4, 2017 - 4:58 pm

Opskriften er nu gemt til senere brug, og det blir garanteret snart?

Reply
Julie F april 4, 2017 - 7:43 pm

5 stars
Tak for altid inspirerende og lækre opskrifter og denne er bestemt ingen undtagelse, for nøk hvor smagte den godt! Og sikker en lækker konkurrence, det gad man da godt vinde 🙂

Reply
Kirsten april 4, 2017 - 7:44 pm

Den er god til fredags hygge

Reply
Tina H april 5, 2017 - 5:16 pm

Skal helt klart prøve kræfter med tærten 🙂 den lyder rigtig spændende 🙂

Reply
Marie Jepsen april 5, 2017 - 5:26 pm

Mmm endnu en dejlig opskrift ??❤ det må prøves ?

Reply
Maj-Brit april 7, 2017 - 7:02 am

4 stars
Fik lige prøvet opskriften i går og som altid smagte den fantastisk. Elsker dine opskrifter. Der er ikke mange ingredienser, og nem at gå til ?

Reply
Helena april 7, 2017 - 2:23 pm

Hvor lyder det lækkert! Den skal helt sikkert på menuen 🙂

Reply
Laura april 7, 2017 - 2:59 pm

5 stars
Mums, Julie! Du ER bare dygtig 🙂

Reply
Terese april 7, 2017 - 3:38 pm

Jeg er vild med tærte – dog ikke med gorgonzola, så jeg må prøve at lave en lidt anden version 😉

Reply
Laura april 7, 2017 - 5:53 pm

Ih altså med løg, oliven og ost kan det næsten kun være megalækkert. Jeg elsker de fleste typer ost, men med gorgonzola har jeg altså måtte takke nej et par gange – jeg synes godt nok det afhænger meget af mærket! Hvor køber du din gorgonzola? Jeg tror faktisk jeg vil prøve at bruge gorgonzola lidt mere – hader når der er ting jeg ikke kan lide 😉

Reply
Johanne april 7, 2017 - 6:59 pm

Det kunne være lækkert at vinde! Jeg krydser fingre ?

Reply
Tina KH april 11, 2017 - 7:04 am

Så fik jeg serveret din tærte herhjemme og den bragte stor jubel med sig:-)
Virkeligt godt miks af ingredienser.
Ønsker dig en dejlig påske!

Reply
Julie Karla april 11, 2017 - 9:12 am

Dejligt at høre Tina! Og god påske til dig også!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen