… så ville jeg uden tvivl have denne her mad med avocado, tahin og agurk på menukortet. Og fordi, jeg kom til at tænke over, hvad jeg ellers ville servere på sådan en ‘Julie Karla café’, udover selvfølgelig damn good coffee, fik jeg idéen til at lave en lille opskriftsserie med netop retter, jeg skulle servere for mine cafégæster. Så her kommer den første én af slagsen.
Mad med avocado og tahin
Jeg elsker kombinationen af den let salte tahin, den cremede og milde avocado og den friske agurkesalat. Og hvad angår tahin (sesamsmør), så er det faktisk en ting, som jeg ikke var så vild med første gang, jeg smagte den. Det var virkelig en smag, jeg lige skulle vænne mig til. Men nu elsker jeg det simpelthen. Især på en mad med avocado som her, men også under banan på ristet rugbrød, i en dressing til salat eller på en pizza med gedeost, rødbede og tahin!
- 1 stort stykke landbrød eller ciabattabrød
- 1 stk moden avocado
- agurkestrimler
- Citronsaft
- tahin
- Friskkværnet peber
- salt
Rist brødet og smør det med tahin
Kom avocadoen på brødet og mos det let.
Vend agurkestrimler (rives på et mandolinjern) med citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber.
Kom agurkestrimlerne på avocadoen og drys til sidst med salt og ekstra peber. Servér med det samme.
Nå men jeg håber, at du får lyst til at lave denne her mad med avocado, tahin og agurk, og måske endda har lyst til at besøge den virtuelle ‘Julie Karla café’. Jeg vil i hvert fald poste opskrifter, der falder ind under den kategori.
Og mens jeg skriver, kommer jeg til at tænke på en rigtig cafe (som rent faktisk eksisterer), hvor ALT hvad de havde på menukortet, var noget jeg dels havde lyst til at spise, dels havde lyst til at lave derhjemme. Det var en café, jeg besøgte i Girona, en skøn by udenfor Barcelona, der hedder La Fabrica, og den var helt fantastisk. Se blot billederne her med nogle af retterne derfra. Ser det ikke godt ud?!
6 kommentarer
Du er sgu ret fin, og har som jeg en god fantasi. Ses også i dine opskrifter.
Tak Flemming!
Total lækker mad. Virkelig noget for øjet?
Tak for alle dine skønne opskrifter?
Selv tak Lene, tak for den søde kommentar!
Jeg har sagt det før, men en go ting kan ikke siges for tit – det er nogle fantastiske flotte billeder du tager og nogle vild gode opskrifter
Årh tusind tak Birthe, hvor er det pænt af dig at sige, og tak fordi du læser med!