JulieKarla

  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
      • Æg
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Julie Karla
      • Rejser
    • Søde sager
      • Kager
      • Blandet Godt
      • Pandekager
      • Syltning
    • Opskrift Index
  • Rejseblog
  • Kontakt

Hvis jeg havde en café…

juni 3, 2017 by Julie Karla 6 Comments

… så ville jeg uden tvivl have denne her mad med avocado, tahin og agurk på menukortet. Og fordi, jeg kom til at tænke over, hvad jeg ellers ville servere på sådan en ‘Julie Karla café’, udover selvfølgelig damn good coffee, fik jeg idéen til at lave en lille opskriftsserie med netop retter, jeg skulle servere for mine cafégæster. Så her kommer den første én af slagsen.

mad med avocado, tahin og agurk

Mad med avocado og tahin

Jeg elsker kombinationen af den let salte tahin, den cremede og milde avocado og den friske agurkesalat. Og hvad angår tahin (sesamsmør), så er det faktisk en ting, som jeg ikke var så vild med første gang, jeg smagte den. Det var virkelig en smag, jeg lige skulle vænne mig til. Men nu elsker jeg det simpelthen. Især på en mad med avocado som her, men også under banan på ristet rugbrød, i en dressing til salat eller på en pizza med gedeost, rødbede og tahin!

mad med avocado, tahin og agurk

mad med avocado, tahin og agurk
Udskriv
Avocadotoast med tahin og agurkestrimler
Ret: Hovedret
Antal: 1
Ingredienser
  • 1 stort stykke landbrød eller ciabattabrød
  • 1 stk moden avocado
  • agurkestrimler
  • Citronsaft
  • tahin
  • Friskkværnet peber
  • salt
Sådan gør du
  1. Rist brødet og smør det med tahin

  2. Kom avocadoen på brødet og mos det let.

  3. Vend agurkestrimler (rives på et mandolinjern) med citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber.

  4. Kom agurkestrimlerne på avocadoen og drys til sidst med salt og ekstra peber. Servér med det samme.

mad med avocado, tahin og agurk

Nå men jeg håber, at du får lyst til at lave denne her mad med avocado, tahin og agurk, og måske endda har lyst til at besøge den virtuelle ‘Julie Karla café’. Jeg vil i hvert fald poste opskrifter, der falder ind under den kategori.

Og mens jeg skriver, kommer jeg til at tænke på en rigtig cafe (som rent faktisk eksisterer), hvor ALT hvad de havde på menukortet, var noget jeg dels havde lyst til at spise, dels havde lyst til at lave derhjemme. Det var en café, jeg besøgte i Girona, en skøn by udenfor Barcelona, der hedder La Fabrica, og den var helt fantastisk. Se blot billederne her med nogle af retterne derfra. Ser det ikke godt ud?!

mad med avocado, tahin og agurk

​Gratis e-bog: DE 25 BEDSTE OPSKRIFTER

​Abonnér gratis på mine nyeste opskrifter, og få samtidigt min e-bog med de 25 mest populære opskrifter tilsendt.

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Reddit(Åbner i et nyt vindue)

Filed Under: Aftensmad, Brød, Frokost, Hverdag, Lette retter, Morgenmad, Vegetar

« Caprese salat med kylling og squashspaghetti
Blåbærsmoothie med kakao og nøddemælk »

Comments

  1. Flemming says

    juni 4, 2017 at 12:24 pm

    Du er sgu ret fin, og har som jeg en god fantasi. Ses også i dine opskrifter.

    Svar
    • Julie KarlaJulie Karla says

      juni 5, 2017 at 4:40 am

      Tak Flemming!

      Svar
  2. Lene says

    juni 5, 2017 at 6:41 am

    Total lækker mad. Virkelig noget for øjet😉
    Tak for alle dine skønne opskrifter😊

    Svar
    • Julie KarlaJulie Karla says

      juni 6, 2017 at 8:25 am

      Selv tak Lene, tak for den søde kommentar!

      Svar
  3. Birthe Madsen says

    juni 24, 2017 at 7:21 pm

    Jeg har sagt det før, men en go ting kan ikke siges for tit – det er nogle fantastiske flotte billeder du tager og nogle vild gode opskrifter

    Svar
    • Julie KarlaJulie Karla says

      juni 30, 2017 at 7:10 am

      Årh tusind tak Birthe, hvor er det pænt af dig at sige, og tak fordi du læser med!

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Velkommen til Juliekarla.dk. Her deler jeg ud af mine sunde opskrifter, så du kan hente inspiration til hverdagsmaden. Her er ikke meget sukker, men masser af ideer til en skøn morgenmad, nem frokost eller sund aftensmad. Læs mere her

Søg efter en opskrift her…

Populære opskrifter

  1. Blomkålspizza opskrift
  2. Kyllingelår i ovn
  3. Sund Lasagne opskrift
  4. Sund pandekage opskrift
  5. Sunde bananmuffins
  6. Lækker bulgursalat opskrift
  7. Forret med laks
  8. Tilbehør til grill
  • Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin Ristet brød med burrata, bagte vind...
  • Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger Hvad laver jeg egentlig? Mit liv so...
  • Sunde bananmuffins Sunde bananmuffins
  • Broccoli pandekager - En nem opskrift Broccoli pandekager – En nem...
  • Kyllingelår i ovn Kyllingelår i ovn

Julie Karla

Jeg håber, at du bliver inspireret af mine opskrifter og får ny inspiration til en lækker nem morgenmad, hurtig frokost eller sund aftensmad. På bloggen finder du hovedsageligt sunde opskrifter med masser af grønt, men også lidt kage! Julie Karla

Læs mere her…

Ristet brød med burrata, bagte vindruer og rosmarin
Hvad laver jeg egentlig? Mit liv som madblogger
Champignonsuppe – cremet og vegansk
Banana yoghurt split
2 skønne brunch ideer
Indisk daal opskrift

Copyright © 2018 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress