JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Madeleinekager med pistacie

af Julie Karla juni 10, 2012
Skrevet af Julie Karla juni 10, 2012

Jeg har boet i Paris i længere perioder og arbejdet som model og min fritid gik egentlig bare med at gå rundt i de parisiske gader og snuse den franske stemning til mig. Jeg har altid været særligt fascineret af de franske konditorier og deres små fine kager, som er så fine og delikate. Særligt madeleinekagen med dens muslingeformede figur har jeg altid været vild med, så den skulle selvfølgelig også med på min blog.

Ingredienser (ca 20 stk.)
90 gr. smør
30 gr. marcipan
3 æg
75 gr. rørsukker
1 æggeblomme
1/2 stang vanilje
Skal af 1/2 citron
15 gr. usaltede pistacier
130 gr. hvedemel
30 gr. hvid chokolade

Tilberedning
Smørret smeltes langsomt i en gryde. Marcipanen smuldres i sukkeret, så det bliver helt fint. Herefter blandes æggene og æggeblommen i sammen med citronskal, vaniljekorn, finthakkede pistacienødder og chokolade. Melet blandes i og til sidst smørret. 
Kagedejen hældes i formene, men skal ikke fyldes helt op til kanten, da de hæver lidt.

Kagerne bages i ca. 20 minutter på 175 gr. til de er gyldne og tages ud af formene for at køle af på en rist.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Rabarberkompot med citron og vanilje
Næste indlæg
Grillede grøntsager

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen