JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

af Julie Karla oktober 5, 2023
Skrevet af Julie Karla oktober 5, 2023

Sponsoreret indlæg i samarbejde med Fiskars – Jeg har nemlig brugt Fiskars skønne pander til at lave denne her opskrift på madpandekager med cremede katareller, æbler og Vesterhavsost. Jeg har et længerevarende samarbejde med Fiskars, som jeg er utrolig glad for, fordi deres ting passer perfekt i mit professionelle liv med sankning til min nye sankebog og madlavning.

En lækker hverdagsopskrift på madpandekager

Denne opskrift er til hverdagen. Madpandekager er jo altid et hit og særligt hos børn, ikke mindst mine egne. Har du ikke kantareller, så brug endelig bare andre svampe.

Jeg har dog været så heldig at opleve det vildeste kantarel år på tæt hold i Sverige, hvor vi har ødegård. Det har simpelthen bugnet med kantareller i år pga. de helt optimale vejrforhold. Og det har betydet, at vi har fået rigtig meget mad med kantareller, og at vi ovenikøbet er så heldige også at have et godt lager i fryseren.

Har du nemlig samlet rigtig mange svampe, kan du gemme dem, ved lige at stege dem kort, og så fryse dem ned. Så har du altid til en lækker pastaret, risotto eller soooovs!

madpandekager med fyld

Andre opskrifter med svampe på bloggen

Det er faktisk overraskende få opskrifter, jeg har liggende her på bloggen med svampe. Jeg googlede lige ; ) Men altså der er dog denne svampetoast på under 10 minutter, der også vil være vildt lækker med kantareller! Og så er der denne vegetarburger med portobello, der snildt kunne laves med en Karljohan som stedfortræder. Endelig er der min opskrift på vegetarisk bolognese, der også sagtens kunne klare nogle skønne efterårssvampe.

Tilbage til denne opskrift! Jeg er virkelig begejstret for kombinationen af de cremede svampe, de syrlige æblestykker og så selvfølgelig et generøst drys revet Vesterhavsost. Sidstnævnte giver lige det der ekstra umami, og spiller bare helt genialt godt sammen med kantarellerne. Så jeg håber, du er frisk på at kaste dig ud i opskriften!

madpandekager med fyld
Udskriv
Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost
Forb. tid
45 min
Tilb. tid
45 min
Samlet tid
1 t 30 min
 
Ret: aftensmad
Køkken: dansk, nordisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Madpandekager
  • 6 dl mælk
  • 6 æg
  • 30 g grahamsmel
  • 130 g hvedemel
  • 1/2 tsk flagesalt
  • 75 g smør
Fyld
  • Ca. 350 g klargjorte kantareller
  • 1 stort bananskalotteløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • 2 dl creme fraiche
  • Friskkværnet peber
  • 1 rødt æble
  • Citronsaft
  • Ca. 50 g fintrevet Vesterhavsost
Sådan gør du
  1. Pisk mælk og æg sammen i en røreskål.

  2. Sigt grahamsmel ned i og pisk godt.

  3. Si hvedemel i og pisk det hele godt sammen.

  4. Kom salt i.

  5. Smelt smørret på den pande, du skal bruge til at bage pandekagerne.

  6. Kom det smeltede smør i dejen og pisk grundigt.

  7. Bag pandekagerne og sæt dem til side, evt. tildækket, så de beholder varmen.

  8. Snit løgene helt fint.

  9. Hak timian helt fint.

  10. Steg løg og timian gyldent.

  11. Kom de klargjorte kantareller på og steg dem møre ved høj varme.

  12. Når det meste af væden fra kantarellerne er fordampet tilsæt creme fraiche.

  13. Skru ned og rør det hele godt rundt.

  14. Smag svampecremen til med flagesalt og friskkværnet peber.

  15. Skæræblet ud i små stykker og vend dem med citronsaft.

  16. Kom en spiseskefuld svampecreme i hver pandekage samt æbletern og revet Vesterhavsost.

madpandekager opskrift
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer til at lave igen og igen
Næste indlæg
Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde opskrift

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Blomkål i ovn med hvidløgssmør og citron-tahindressing

januar 5, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen