JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Mættende salat – En ‘BLT’ salat

af Julie Karla januar 3, 2018
Skrevet af Julie Karla januar 3, 2018

Yay, som lovet i mit tidligere indlæg med de klassiske klatkager af risengrød, så kommer her den allerførste januar opskrift på en mættende salat, som skal kickstarte en måned med masser af grønt, uden at det på nogen måde må blive kedeligt!

For en salat med avocado, æg OG bacon med den mest cremede parmesan dressing. Det lyder da ikke dårligt, gør det vel?Mættende salat - En 'BLT' salat

En mættende salat med de klassiske ‘BLT’ sandwich ingredienser

Jeg har taget udgangspunkt i den klassiske BLT sandwich. BLT står for Bacon, Lettuce & Tomato. Men jeg har udeladt brødet og gjort det til en salat i stedet. Og så har jeg mixet en skøn parmesan dressing sammen, som i øvrigt også er super lækker sammen med alle mulige andre salater.

Det her er en dejlig mættende salat, fordi den også indeholder noget fedt og protein, og så er den fri for de hurtige kulhydrater, som vi jo nok har fået så rigeligt mange af i December.

Januar salat

Januar salat
Udskriv
Mættende salat - med de klassiske 'BLT' sandwich ingredienser
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 

Leder du efter en mættende salat til et lidt sundere hovedmåltid, så led ikke længere!

Ret: Hovedret, Salat
Køkken: Amerikansk, dansk, internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 75 gr blandede salater
  • 8 stk cherrytomater
  • 1 stk avocado
  • 3 stk kogte æg (3 halve pr mand)
  • 4 skiver sprødstegt bacon
Parmesandressing
  • 3 spsk god mayonaise
  • 1/2 dl kærnemælk
  • 1 fed presset hvidløg
  • 25 gr fintrevet parmesan ost (helst fra en hel parmesan)
  • Masser af friskkværnet peber
  • salt
  • fintrevet citronskal efter smag
Sådan gør du
  1. Start med at blande dressingen. Pisk mayonaise godt sammen med kærnemælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt rundt. Smag til med salt, peber og fintrevet citronskal. Tilsæt evt. En lille smule vand, hvis du vil have dressingen mere lind.

  2. Skyl salaten, halvér cherrytomaterne og æggene, skær avocadoen i skiver og fordel de forskellige ingredienser samt bacon på to tallerkner.

  3. Hæld dressingen over, pynt evt. med finthakket frisk purløg og servér.

Mættende salat til januar

Flere mættende salater i januar måned

Denne her ‘BLT’ salat er ikke det eneste bud på en mættende salat, der kommer fra mig her i januar måned. Nej, der kommer masser! Jeg elsker et lille benspænd, og jeg har altid selv en ambition om at starte det nye år lidt sundere, så nu kan I jo tage med på min lille madrejse.

Der skal dog også være plads til noget rigtig comfort food her i denne kolde og mørke måned, og så sent som i går lavede jeg da også den bedste Shepherd’s Pie. Den kommer snart på bloggen, og OMG hvor er jeg en sucker for cremet kartoffelmos og den bedste cremede sauce, der har stået og simret med lidt rødvin, laurbær og rosmarin. Mmmm… den blev god og har allerede planer om også at lave den i en vegetarudgave snart.

Og så skal jeg så meget også have gang i min slowcooker, som jeg vist allerede har rost så rigeligt til skyerne, og det er ikke nogen reklame for nogen, men jeg er bare så vild med, hvad den maskine kan kreere af lækre simreretter. Så den kommer også til at køre på højt blus, bogstaveligt talt, her i januar.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Gratinerede østers
Næste indlæg
Broccolisalat med bacon, pesto og parmesan

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen