JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Majskager med frisk timian serveret med fetacreme

af Julie Karla november 21, 2022
Skrevet af Julie Karla november 21, 2022

Denne her opskrift på majskager opstod ud fra en pose frosne majs i fryseren. Det lyder måske ikke så videre spændende, men det blev faktisk en super dejlig vegetarisk ret. Og nu skriver jeg majskager, og det kan måske være lidt vildledende, for vi er jo ovre i det salte aftensmad køkken. Men jeg syntes heller ikke rigtig, jeg ville kalde dem majs frikadeller eller sådan noget i den dur, så det blev til majskager. Ved en søgning på Google kan jeg også se, at det er en rimelig passende betegnelse. Og de er altså tænkt som et vegetarisk alternativ til fx kød.

Og så er det nogle, som mine drenge på 3 og 6 viste sig at være ret tossede med. Så dem laver jeg igen snart og så lidt ekstra til madpakken. Derfor har jeg heller ikke kommet “voksen” krydderier i, som fx chili. Men laver man dem ikke til børn så kom endelig chili i eller røget paprika eller koriander eller hvad med lidt spidskommen, for det kunne også være lækkert.

Majskager med salat

Servér de skønne majskager sammen med…

Jeg serverede majskagerne sammen med en dejlig simpel rødkålssalat. Og så nogle bådkartofler til drengene ved siden af. Det var så skønt. Og sammen med fetacremen er det virkelig et lækkert vegetarisk måltid. Jeg har virkelig mange salater her på bloggen, som også ville være super gode til majskagerne. Fx denne her salat med squash, perlebyg og ristede mandler, eller de her helt fantastiske bagte søde kartofler med tahin-misodressing. Og endelig ville denne her kikærtesalat med dild, forårsløg og citron også være ret så nice til og udgøre et perfekt vegetarisk måltid.

I hvert fald så håber jeg, at du har fået lyst til at lave de her majskager. Og kaster du dig ud i opskriften, så skriv endelig tilbage i kommentarfeltet med feedback : )

Majskager med feta
Majskager stegt på panden
Majskager med salat
Udskriv
Majskager med frisk timian og fetacreme
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 340 g frosne majs
  • 2 dl kikærtemel
  • 1/2 spsk bagepulver
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1,5 dl revet mozzarella
  • 4 spsk olivenolie
Fetacreme
  • 150 g feta
  • 2 spsk med top creme fraiche 18 %
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 rødløg fintskåret til topping
Sådan gør du
  1. Hæld kogende vand over majsene og lad dem dryppe af i et dørslag.

  2. I en skål rør kikærtemel sammen med bagepulver, salt, timian og peber.

  3. Kom æg, mælk og revet ost i og pisk godt rundt.

  4. Vend til sidst majsene i.

  5. Varm en pande op til middelvarme med 2 spsk olivenolie. Steg den første portion majskager, til de er gyldne og faste på begge sider.

  6. Kom olivenolie på panden og steg de resterende.

  7. Kom feta, creme fraiche, hvidløg og citronsaft i en minihakker eller foodprocessor og blend til en creme.

  8. Hak rødløget fint.

  9. Anret majskagerne med finthakket rødløg og fetacreme og spis dem fx til en lækker salat.

Majskager med fetacreme
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Brunsviger opskrift – mit bud på én af DKs bedste kager
Næste indlæg
Chokolade med granatæble og kanel – en skøn julesnack

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen