Denne her opskrift på majskager opstod ud fra en pose frosne majs i fryseren. Det lyder måske ikke så videre spændende, men det blev faktisk en super dejlig vegetarisk ret. Og nu skriver jeg majskager, og det kan måske være lidt vildledende, for vi er jo ovre i det salte aftensmad køkken. Men jeg syntes heller ikke rigtig, jeg ville kalde dem majs frikadeller eller sådan noget i den dur, så det blev til majskager. Ved en søgning på Google kan jeg også se, at det er en rimelig passende betegnelse. Og de er altså tænkt som et vegetarisk alternativ til fx kød.
Og så er det nogle, som mine drenge på 3 og 6 viste sig at være ret tossede med. Så dem laver jeg igen snart og så lidt ekstra til madpakken. Derfor har jeg heller ikke kommet “voksen” krydderier i, som fx chili. Men laver man dem ikke til børn så kom endelig chili i eller røget paprika eller koriander eller hvad med lidt spidskommen, for det kunne også være lækkert.
Servér de skønne majskager sammen med…
Jeg serverede majskagerne sammen med en dejlig simpel rødkålssalat. Og så nogle bådkartofler til drengene ved siden af. Det var så skønt. Og sammen med fetacremen er det virkelig et lækkert vegetarisk måltid. Jeg har virkelig mange salater her på bloggen, som også ville være super gode til majskagerne. Fx denne her salat med squash, perlebyg og ristede mandler, eller de her helt fantastiske bagte søde kartofler med tahin-misodressing. Og endelig ville denne her kikærtesalat med dild, forårsløg og citron også være ret så nice til og udgøre et perfekt vegetarisk måltid.
I hvert fald så håber jeg, at du har fået lyst til at lave de her majskager. Og kaster du dig ud i opskriften, så skriv endelig tilbage i kommentarfeltet med feedback : )
- 340 g frosne majs
- 2 dl kikærtemel
- 1/2 spsk bagepulver
- 1 tsk flagesalt
- 1 spsk finthakket frisk timian
- Friskkværnet peber
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 1,5 dl revet mozzarella
- 4 spsk olivenolie
- 150 g feta
- 2 spsk med top creme fraiche 18 %
- 1/2 fed hvidløg
- 1 tsk citronsaft
- 1/2 rødløg fintskåret til topping
Hæld kogende vand over majsene og lad dem dryppe af i et dørslag.
I en skål rør kikærtemel sammen med bagepulver, salt, timian og peber.
Kom æg, mælk og revet ost i og pisk godt rundt.
Vend til sidst majsene i.
Varm en pande op til middelvarme med 2 spsk olivenolie. Steg den første portion majskager, til de er gyldne og faste på begge sider.
Kom olivenolie på panden og steg de resterende.
Kom feta, creme fraiche, hvidløg og citronsaft i en minihakker eller foodprocessor og blend til en creme.
Hak rødløget fint.
Anret majskagerne med finthakket rødløg og fetacreme og spis dem fx til en lækker salat.