JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Maltboller med mandler og figner

af Julie Karla maj 12, 2012
Skrevet af Julie Karla maj 12, 2012

 

maltboller

Jeg har længe haft lyst til at bage maltboller og da jeg faldt over mørkt maltmel i min lokale helsekostforretning den anden dag, var der ingen undskyldning. Jeg synes, de har den skønneske mørke farve og en dejlig rund og sød smag. Jeg købte, som nævnt maltmelen i den nærmeste helsekostforretning, og ved en hurtig søgning på nettet fandt jeg rigtig mange netbutikker, hvor man også kan købe det, så det skulle være til at få fat i. 
Jeg puttede mandler og tørrede figner i bollerne, hvilket kun gjorde dem bedre og jeg spiste dem her til morgen sammen med en god ost og figenmarmelade. En dejligt start på en dejlig dag. 

maltboller
Udskriv
Maltboller med mandler og figner
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
 
Antal: 18 -20
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 10 gr. gær
  • 8 dl. lunken vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 100 gr. tørrede figner
  • 100 gr. mandler
  • 2 strøgne spsk. mørkt maltmel
  • Ca. 900 gr. hvedemel
  • Havregryn til pynt
Sådan gør du
  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, salt og maltmel.
  2. Put hakkede figner og hele mandler i dejen og hæld til sidst melet i.
  3. Rør dejen godt sammen med en grydeske og læg husholdningsfilm over skålen.
  4. Sæt skålen i køleskabet natten over i min. 12 timer.
  5. Når dejen er hævet, bruges to skeer til at forme bollerne, som drysses med havregryn og bages ved 240 gr. i ca. 20 minutter.

 

maltboller
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Stemningsbilleder fra Rom
Næste indlæg
Figenkugler med chokolade, nødder og kokos

Måske du også kan lide de her…

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen