Jeg præsenterer her verdens nemmeste snack OG samtidig det tilbehør der løfter din spaghetti kødsovs helt op på et andet niveau. Jeg er blevet afhængig af denne her opskrift. Dels fordi den er så sindssygt nem at lave, dels fordi den kan gøre så meget godt for så mange retter. Der er tale om marineret feta med rosmarin, citron og chili, som også overskriften lyder. Og det er bare godt.
Marineret feta som snack eller tilbehør
Jeg har egentlig tænkt på opskriften som en slags nem snack, man kunne servere før middagen til festlige lejligheder eller bare i hverdagen. Men så opdagede jeg, at den er fuldstændig genial som tilbehør til mange hovedmåltider som for eksempel vores allesammens spaghetti kødsovs. OMG hvor smager det godt med de her stykker cremede marinerede feta oven på en omgang spaghetti og så selvfølgelig med et generøst dryp af selve olien.
Den helt særlige olivenolie
For denne her olie, som fetaen ligger i, får jo en masse smag fra rosmarinen, fra citronen og selvfølgelig en dejlig styrke fra chilien. Og bruger man en god olivenolie, så har man seriøst verdens bedste olie, når olien og fetaen for den sags skyld har fået lov at trække et par dage i glasset. Mums det er godt. Og også bare til at dyppe noget godt brød i. Jeg kunne også snildt forestille mig, at olien og fetaen kunne være SKØNNE i en lækker salat. Og det tror jeg faktisk, at jeg vil kaste mig ud i i aften, hvor den blandt andet står på salat med alt hvad grøntsagsskuffen har at tilbyde.
Men altså som snack er marineret feta jo også genial og forestil jer at servere de små fetastykker med små tandstikker, så man lige kan få sig en lille hapser sammen med alt muligt andet lækkert. Det var i hvert fald det, jeg prøvede at inspirere til i mit forrige indlæg om alkoholfri champagne
Marineret feta er den perfekte og nemmeste snack.
- 350 gr. feta i blok
- 4 kviste frisk rosmarin
- Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- God olivenolie
Skær fetaen i tern og kom dem i et helt rent patentglas.
Kom skyllet frisk rosmarin i samt citronskal og chiliflager. Kom olivenolie på, så det dækker over fetaen. Læg låg på og lad stå i minimum et par timer, før fetaen nydes.
4 kommentarer
Hvor længe kan det holde sig på køl?
Glæder mig til at prøve, det lyder fantastisk?.
Er fetaen under olie, så snildt en 14 dages tid. Og husk at bruge olien også undervejs, den er så smagfuld! ; )
Den ret skal jeg så snart som muligt overraske min søde kone med. Hun vil, lige som jeg, syntes om den.
Den lyder bare så lækker ?
Håber hun blir glad! Jeg elsker det i hvert fald!