JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Min ‘low carb’ madfilosofi

af Julie Karla maj 2, 2014
Skrevet af Julie Karla maj 2, 2014

Det kommer nok ikke som nogens overraskelse, at jeg overvejende spiser efter low carb opskrifter. Men selvom det nok fremgår tydeligt af bloggen, synes jeg alligevel lige, at jeg vil skrive lidt om det her. For jeg har efterhånden erstattet de hurtige kulhydrater i de fleste af mine yndlingsopskrifter med skønne grøntsager, og min krop elsker mig for det.

Low Carb Opskrifter - www.juliekarla.dk
Der er mange, der siger det samme som mig, men jeg synes virkelig også, at det er rigtigt. Jeg har det fysisk bedre, når jeg undgår de hurtige kulhydrater. Med hurtige kulhydrater mener jeg bl.a. slik, kager, brød, ris og pasta. Alle sammen kulhydrater som under fordøjelsen bliver omdannet til sukker. Jeg synes på ingen måde, at jeg lider afsavn. Tværtimod synes jeg faktisk, at low carb opskrifter og udgaverne af de kendte hverdagsklassikere som f.eks. boller i karry, pizza og lasagne smager bedre. Jeg spiser også søde sager en gang imellem, men det er sundere søde sager, som f.eks. tørret frugt, frisk frugt og god, mørk chokolade. Og så opdager jeg hele tiden så mange nye spændende produkter, som er gode alternativer til de hurtige kulhydrater. F.eks. bønnepasta, kokospalmesukker og forskellige slags nøddemel. Alle produkter som ikke påvirker blodsukkeret på samme måde som de “traditionelle” produkter, og som ikke giver den samme til tider ubehagelige oppustethed. 

Til gengæld er jeg dog ikke hoppet helt med på low carb high fat (LCHF) bølgen, da jeg ikke har lyst til at spise så meget animalsk fedt og fede mejeriprodukter. Jeg spiser dog en del ost, men de fedtstoffer jeg får flest af kommer hovedsagelig fra fisk, nødder, avocado og forskellige olier, f.eks. i form af pestoer. Dvs. jeg får en masse umættede fedtsyrer. 

Bruger du også low carb opskrifter?

Ud over at min krop har det bedst med at spise efter low carb opskrifter, så synes jeg også, at det er super sjovt at eksperimentere i køkkenet med low carb alternativer til mange retter. Min madfilosofi er således også noget, der giver grobund for kreativitet og giver mig lyst til at eksperimentere en masse i køkkenet. Men nok om mig… Jeg kunne godt tænke mig at høre, om du har en bestemt madfilosofi, som du følger, fordi det er det bedste for din krop? Følger du en bestemt retning som fx low carb opskrifter, LCHF, vegetar eller anden, eller spiser du hvad som helst? 

9 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Lynstegt broccoli med lime, koriander og peanuts
Næste indlæg
På cooking school i Thailand

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Energibesparende opskrifter og andre gode tips til at...

september 9, 2022

9 kommentarer

Katrine maj 3, 2014 - 12:24 am

Ved ikke helt om det kan kaldes en madfilosofi, men jeg har lige slugt hele den originale 5:2-kur bog, og dét fungerer bare for mig! Har indtil videre tabt mig to kilo, og jeg er sikker på, at det kommer til at gå længere ned. Det føles så nemt, og som om jeg ENDELIG har fundet min løsning.

Reply
Julie Karla maj 3, 2014 - 6:01 am

Hej Katrine, Hvor lyder det bare godt! Det er så fedt, når man finder den vej, der passer præcist til en selv og ens krop.

Reply
Amanda maj 3, 2014 - 9:33 am

Jeg er ovre i nogenlunde samme madfilosofi som dig, og benytter mig af rigtig mange af dine opskrifter, så vil bare rose og sige tak for den store inspiration! 🙂

Reply
Julie Karla maj 3, 2014 - 10:05 am

Hej Amanda, hvor er det dejligt at høre! Jeg er glad for, at du læser med!

Reply
Formål og Medlemmer maj 20, 2014 - 7:34 am

Jeg forsøgte mig på et tidspunkt med at gå fuldstændig low carb (dog uden at bruge så meget fedt) og det fungerede ikke helt for mig. Jeg følte mig tit sulten og havde svært ved at holde energiniveauet en hel dag på en travl arbejdsplads uden at have lagt en god bund i maven. Jeg er kommet frem til, at min system har brug for kulhydrater og rugbrød og havregrød er 2 nogle af de ting, ingen kur skal fortælle mig, jeg skal leve uden! Desuden kan jeg ikke så godt tåle fede madprodukter – og efter at have vænnet mig af med at spise dem, bryder jeg mig heller ikke om dem (jeg har også prøvet lowcarb nøddebrødet. Det brød min mave sig ikke om 🙁 ) Efter at have ævlet en masse, vil jeg komme frem til min madfilosofi: Jeg spiser en god morgenmad og ellers kun små måltider i løbet af dagen. Tilgengæld en del af dem 🙂 det giver mig energi og jeg prøver så vidt muligt at undlade at spise så meget, at jeg føler mig tung og oppustet bagefter. Jeg mener, et måltid skal give mig energi og ikke tage det fra mig. Jeg spiser en masse grøntsager, laver til tider low carb opskrifter (der er en del af dem, som jeg kun kan give dig ret i, faktisk smager bedre :), brød eller grød hver dag og mit system har det dejligt 🙂 Jeg er dog forfalden til det søde køkken, så jeg kommer også til at spise en del mørk chokolade og frugt – og eksperimenterer tit med at lave sunde desserter.

ps. vil jeg også sige tak for de mange fine opskrifter 🙂

Reply
Maria juli 3, 2014 - 9:01 am

Ligesom dig spiser jeg hovedsageligt low-carb – dog ikke helt… Jeg elsker styrketræning og har i den forbindelse fundet ud af, at jeg yder bedre, hvis jeg får noget “sukker” (kornprodukter, tørret frugt osv.) indenbords inden træning, samt at mine muskler restituerer bedre, hvis jeg også får noget lige efter. Men jeg undgår stadig såkaldte “tomme kalorier” som hvidt brød, pasta, kager osv. udover ved særlige lejligheder (og her snakker vi ikke den ugentlige gæstemiddag, men nærmere juleaften, runde fødselsdage, bryllupper osv.)

Reply
Anonymous juli 7, 2014 - 7:22 am

Jeg spiser vegetarisk (nej, heller ikke fisk). Desuden forsøger jeg at holde mig til kulhydrater uden gluten, men det er selvfølgelig en smule svært ind i mellem. Jeg er ved at sukker-detoxe, det kan virkelig anbefales!

Reply
Maj-Brit Jensen februar 15, 2017 - 12:36 pm

Jeg har prøvet lchf, men tog faktisk 10 kg på selvom jeg levede efter striks. Har prøvet hvidkålsuppe kuren. Levet som vegetar og veganer. Men efter at have gennemlæst alle dine opskrifter og levet næsten efter low carb i ca 1/2 år. Har jeg tabt ca 10 kg og fået en meget roligere mave. Meget mindre sukkersulten og bedre humør. Så bruger din blog og opskrifter ca 80 procent af tiden. Kæresten elsker jeg er meget mere glad, og at jeg nu laver mad med glæde og nyder det. Tusind tak for en fantastisk blog ☺

Reply
Julie Karla februar 16, 2017 - 6:04 pm

Hej Maj-brit, Åh hvor blev jeg dog glad for at læse din kommentar! Hvor er det skønt at høre, og tusind tak fordi, du læser med. Håber jeg kan blive ved med at inspirere. Bedste hilsner Julie

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen