JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Mirabellekompot med kanel og honning

af Julie Karla august 30, 2021
Skrevet af Julie Karla august 30, 2021

Jeg har lavet endnu en lille opskrift med mirabeller nemlig denne mirabellekompot, som smager så skønt af kanel. Og den er super nem at lave og kun med få ingredienser. Det er 3. gang, jeg sætter sådan en portion over at koge, og nu har jeg næsten vænnet mig til, at der er hjemmelavet kompot i køleskabet.

Mirabellekompot på grøden om morgenen

Og hvis der er noget, vi i den grad er blevet glade for herhjemme, så er det at komme mirabellekompot oven på vores grød om morgenen. Det smager simpelthen så skønt.

mirabellekompot med mirabeller

Grød med kompot, citronsukker og stødt kardemomme

På billedet her nedenfor har jeg lavet en havregrød med topping bestående af hele kardemommekerner knust i en morter, citronsukker og kompot. Citronsukkeret laver jeg egentlig bare ved at blande fintrevet citronskal med rørsukker. Det smager virkelig godt! Og den kombination af de tre ting som topping er altså helt fantastisk. Så det kan varmt anbefales.

Og lige i forhold til kardemomme, så bruger jeg kardemommekerner, som jeg selv knuser i min morter. Det smager en verden til forskel i forhold til kardemomme, man køber stødt. Og jeg køber bare kernerne til 12,50 kr. hos nemlig.com, og tror også de har de samme i andre velassorterede supermarkeder. Så mere avanceret er det heller ikke ; )

mirabellekompot til grød

Sød-syrlig kompot

Jeg kan personligt bedst lide min kompot til den let syrlige side. Selvfølgelig må den ikke være bitter, eller sur så man skærer lidt ansigt. Men den må hellere ikke være hvinende sød. Så sådan en perfekt fin balancegang, det er det, jeg efterstræber. Ligesom jeg har det med min mirabellesaft.

Og den balancegang synes jeg, at jeg opnår ved at bruge 1 dl rørsukker og 2 spsk akaciehonning til 500 g mirabeller. Men er du mere til den meget søde side, så kom endelig mere sukker i eller honning. Smag dig frem. Men undlad ikke kanel, det smager simpelthen så skønt!

5 fra 1 stemme
mirabellekompot med mirabeller
Udskriv
Mirabellekompot
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Dessert, Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 1 glas
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 g modne mirabeller
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 tsk vand
Sådan gør du
  1. Skyl mirabellerne og udsten dem med en lille urtekniv.

  2. Kom dem i en gryde og sørg for at få al saften med fra skærebrættet.

  3. Kom sukker og honning i gryden og lad det koge op.

  4. Skru en smule ned og lad det simre uden låg i 10 minutter.

  5. Rør 1 tsk majsstivelse sammen med 1 tsk vand og kom i gryden det sidste minuts tid.

  6. Tag gryden af varmen og lad mirabellekompotten køle af, før den hældes i et skoldet glas.

mirabellekompot med kanel
2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Mirabellesaft
Næste indlæg
Brombærmuffins med kokos og kardemomme

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

2 kommentarer

Anni august 30, 2021 - 11:57 am

5 stars
Kære Julie Karla
Du får 5 stjerner for at være på blokken igen – dejligt at se dine opskrifter på årstidens frugt/grønt. Så godt kommet tilbage ;o))))
Kærlig hilsen og god sensommer
Anni

Reply
Julie Karla august 31, 2021 - 8:43 am

Åh sikke en dejlig besked at få. Tusind tak fordi du stadig læser med : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen