JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Mirabellesaft

af Julie Karla august 26, 2021
Skrevet af Julie Karla august 26, 2021

Jeg fik lavet mirabellesaft i går med en ny portion mirabeller, som vi plukkede børnene, jeg og Mikkel i Dyrehaven efter børnehave. Og det smager simpelthen så skønt, og jeg elsker, at når børnene engang imellem får saftevand, så er det noget, jeg selv har lavet.

hjemmelavet saft af mirabeller

Mirabellesaft sød men stadig lidt syrlig

Når man selv laver saft, kan man jo også få sin saft lige præcis, som man gerne vil have den. Min opskrift på saften her er selvfølgelig sød, men den har stadig en lille smule syre, hvilket jeg personligt godt kan lide og mine børn også. Jeg synes, det gør den mere læskende og behagelig at drikke.

Er man mere til den søde søde saft, så kan man sagtens tilsætte 100 g sukker mere. For tommelfingerreglen er i rigtig mange opskrifter 400 g sukker pr liter ren blommesaft og jeg ligger lige lidt under. Men smag dig frem. Det gode er, at sukkeret først skal i til sidst, når man står med den rene saft, hvor al frugtkød og skaller er siet fra. Så man kan sagtens prøve sig frem og tilsætte sukkeret lidt efter lidt.

Mirabellesaft opskrift

Mirabeller varierer i smag

Derudover så varierer mirabeller rigtig meget i sødme og syrlighed alt efter hvor modne de er selvfølgelig, men også hvilken sort der er tale om, så endnu mere grund til, at man forsøger sig frem i forhold til, hvor meget sukker man vil bruge. Men denne opskrift, som jeg har delt, synes jeg giver det perfekte resultat med nogle mellemsøde, let syrlige mirabeller.

Mirabeller fra skoven

Flere opskrifter med mirabeller

Og så har jeg sørme også fået lavet en skøn mirabellekompot i dag med kanel og honning. Uh, det smager godt. Og den kommer også på bloggen hurtigst muligt, så du kan nå at lave den inden mirabellesæsonen er ovre igen. Og så er der jo også min kage med mirabeller, som jeg har lavet et utal af gange her på det seneste og faktisk næsten hver gang, vi har gæster. Jeg elsker den!

hjemmelavet saft af mirabeller
Udskriv
Mirabellesaft
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Drikke
Antal: 2 flasker
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1,5 kg modne mirabeller
  • 1 ltr vand
  • 500 g sukker
Sådan gør du
  1. Skyl mirabellerne og kom dem i en gryde.

  2. Tilsæt vand og lad mirabellerne koge op og derefter simre i ca. 15 minutter til blommerne er godt udkogte.

  3. Læg en si henover en stor skål og læg et viskestykke i sien. Hæld mirabellerne og saften ned i klædet, så saften løber igennem klædet, mens skaller og det faste frugtkød bliver i viskestykket. Brug en grydeske til at presse det sidste saft ud af frugtkødet. Lad det stå og dryppe af en 5 minutters tid.

  4. Kassér herefter frugtkød og hæld nu den rene blommesaft tilbage i gryden.

  5. Kom sukker i og varm saften op. Når sukkeret er smeltet er saften klar.

  6. Hæld saften i skoldede flasker og sæt på køl. Fortynd saften med vand efter behag ved servering. Bemærk den er ikke lige så koncentreret som saft i supermarkedet så 1:2 plejer at være lækkert.

hjemmelavet mirabellesaft

Du kan i øvrigt finde flere madbilleder og nye opskrifter og følge med i mit madliv her på min instagram profil.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Salat med squash, perlebyg og ristede mandler
Næste indlæg
Mirabellekompot med kanel og honning

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen