JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Mit nyeste bud på lækker vegetarmad

af Julie Karla juli 11, 2017
Skrevet af Julie Karla juli 11, 2017

Det her er mit bud på lækker vegetarmad til en dejlig sommeraften bestående af svenske fladbrød med persille-hvidløgsstegte portobellosvampe, karryristede kikærter med rødløg og den bedste avocadocreme med frisk mynte. Yay, det er godt. Totalt min yndlings “go-to” vegetaropskrift for tiden!

Mit nyeste bud på lækker vegetarmad finder du her

Lækker vegetarmad med 3 slags fyld

De her fladbrød bliver fyldt med tre forskellige slags fyld. Det cremede indslag er den bedste avocadocreme med frisk mynte. En avocadocreme, jeg også roser til skyerne i min opskrift på en nem forret med rejer. Her er det dog dild, der er den store smagsgiver og ikke mynte.

Så har jeg stegt nogle kogte kikærter i karry sammen med rødløg. Og alle ved jo, at kikærter og karry simpelthen bare er det bedste match. Til sidst skal der også lækre skiver af portobellosvampe, som har hygget sig på panden med hvidløg og vendt sammen med frisk finthakket persille.

Mmmm… alle de tre ting sammen udgør virkelig den helt rigtige combo, og maner alle fordomme, om at vegetarmad kan være kedeligt. Det her er nemlig virkelig lækker vegetarmad, som man også sagtens kunne servere for gæster.

5 fra 1 stemme
Mit nyeste bud på lækker vegetarmad finder du her
Udskriv
Mit nyeste bud på lækker vegetarmad
Forb. tid
30 min
 
Mit nyeste bud på lækker vegetarmad er svenske fladbrød med portobello, karryristede kikærter og den bedste avocado creme ever!
Ret: Hovedret, kødfri, vegetar
Antal: 4 fladbrød
Ingredienser
  • 4 stk fladbrød eller tortillas
  • 1 stk stor moden avocado
  • 3 spsk cremefraiche 18 %
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • citronsaft
  • æblecidereddike
  • 250 gr portobellosvampe
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds kogte kikærter
  • 1 tsk karry
  • 1 stk rødløg
Sådan gør du
  1. Start med at lave avocadocremen. Kom avocado, friske mynteblade og creme fraiche i en minihakker eller foodprocessor. Blend indtil man har en ensartet creme og smag til med citronsaft, salt, peber og en smule æblecidereddike. Sæt til side, mens det. andet tilbehør tilberedes.

  2. Skær portobellosvampene ud i skiver og steg dem i lidt olivenolie på en pande. Når de er næsten færdigstegte tilsættes et fed presset hvidløg, og det steger med et par minutter. Tilsæt til sidst frisk finthakket persille og vend det hele godt sammen på panden. Tag svampene af panden, og brug panden til kikærterne.

  3. Kom olivenolie på panden og tilsæt grofthakkede stykker rødløg. Steg et par minutter, og kom derefter karry på. Vend løgene i karry, og kom nu kikærter på. Lad det hele stege et par minutter, indtil løgene er dejligt bløde.


  4. Fordel avocadocreme, svampe og kikærter på fladbrødene og rul dem, eller nyd dem åbne med kniv og gaffel.

Cabbage

Hygger mig med urban gardening

Apropos vegetarmad, så sidder jeg i denne uge ude på min mands kontor på Refshaleøen, hvor vi nyder de lækreste grøntsager og krydderurter fra vores lille byhave herude. Mikkel har nemlig anlagt en masse højbede med alle mulige slags økologiske grøntsager og krydderurter, og lige nu boomer det jo.

Så det er simpelthen så dejligt at sidde herude og arbejde. Der er virkelig den bedste sommerstemning, og her kan I da også lige se min udsigt. Ikke dårlig vel? Lige på den anden side af vandet, er den lille havfrue, og med en god kop kaffe i hånden, kan jeg virkelig sidde her i lang tid og bare nyde udsigten.Mit nyeste bud på lækker vegetarmad af julie karla

 

6 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nemme kanelsnegle hapsere
Næste indlæg
Nemme fiskefrikadeller med løvstikke og kapers

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

6 kommentarer

Kirsten juli 24, 2017 - 8:31 am

5 stars
Kæreste Julie Karla

Jeg har nu læst med længe uden at lægge en kommentar (tror jeg da…), og nu var det altså på tide at fortælle dig, at jeg er SÅ GLAD for din blog! Jeg synes simpelthen, du laver den lækreste mad, og jeg har ikke testet en eneste opskrift herfra, som ikke er kommet direkte i min private opskriftssamling. Så jeg vil bare sige TUSIND TAK for dit hårde arbejde, lækre opskrifter og smukke smukke billeder. Det er sådan en fornøjelse at klikke sig herind 🙂

Håber du får en vidunderlig dag.

Kærlig hilsen Kirsten

PS. Jeg stemmer på flere vegetaropskrifter, da jeg/vi herhjemme er (nye) vegetarer og på konstant jagt efter lækre opskrifter 🙂

Reply
Julie Karla juli 24, 2017 - 6:17 pm

Hvor er det bare en helt fantastisk besked at få Kirsten! Tusind tak for den, og tak fordi du læser med! Og vegetaropskrifter er helt klart på tegnebrættet ; )

Reply
Lise-Lotte Ascanius april 30, 2020 - 1:20 am

Tak for skønne opskrifter

Reply
Julie Karla maj 28, 2020 - 9:39 am

Tusind tak!

Reply
Lise-Lotte Ascanius april 30, 2020 - 1:20 am

Tak for skønne opskrifter

Reply
Lise-Lotte Ascanius april 30, 2020 - 1:22 am

Tak for skønne opskrifter?

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen