JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Morgenmad med havregryn og varm kokosmælk

af Julie Karla oktober 27, 2016
Skrevet af Julie Karla oktober 27, 2016

Denne her morgenmad med havregryn og varm kokosmælk fik jeg første gang på min yndlingscafé i Girona – en super dejlig by lidt udenfor Barcelona. Det så sådan her ud, og var noget af det lækreste.

Lige siden har jeg prøvet at efterligne opskriften herhjemme, og jeg synes, at jeg er nået frem til det helt rigtige.

morgenmad med havregryn og kokosmælk

Morgenmad med havregryn og kokosmælk med honning

Hvis du aldrig har prøvet at komme varm kokosmælk over dine havregryn, så kan jeg varmt anbefale dig at gøre det. Det smager bare SÅ godt! Og særligt når det lige bliver blandet sammen med lidt lækker honning.

Jeg blander kokosmælken sammen med vand, så fedtprocenten ikke er helt så høj, men så det stadig bevarer sin cremede smag. Da jeg fik det på caféen i Girona, serverede de også en lille kande med lidt ekstra varm kokosmælk ved siden af, og det var ret så fint. Så serverer du det for morgenmadsgæster, kan du jo også vælge at gøre det.

Og så kan du også vælge at tilføje hørfrø. Det har jeg gjort nogle gange, og det er jo altid godt og sundt. Som topping valgte jeg mango i tern, men pynt grøden med lige det, du har lyst til af frugt. Mango er jo bare en klassiker sammen med kokos! Det samme er banan selvfølgelig også…

Ingredienserne til min morgenmad med havregryn og kokosmælk

Ingredienserne til min morgenmad med havregryn og kokosmælk

morgenmad med havregryn og kokosmælk

 

5 fra 1 stemme
morgenmad med havregryn og kokosmælk
Udskriv
Lækker morgenmad med havregryn og kokosmælk
Forb. tid
10 min
Samlet tid
10 min
 
Lækker morgenmad med havregryn og kokosmælk er en anderledes og sjov morgenmad, der smager SÅ godt!
Ret: Morgenmad
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 3 dl. fintvalsede havregryn
  • 2,5 dl. vand
  • 1,5 dl. kokosmælk
  • 2 tsk. akaciehonning eller anden honning
  • 2 spsk. rosiner
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 2 tsk. chiafrø
  • 2 spsk. kokosmel
  • Mango i tern
Sådan gør du
  1. Fordel 1,5 dl. havregryn i to morgenmadsskåle.
  2. Kom 1 spsk. græskarkerner, rosiner og kokosmel i hver skål.
  3. Kom 1 tsk. chiafrø i hver skål.
  4. Varm kokosmælk og vand samt honning op i en gryde. Hæld mælken over havregrynene, og lad det stå et par minutter.
  5. Pynt med mango i tern og servér.

morgenmad med havregryn og kokosmælk
morgenmad med havregryn og kokosmælk

6 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem æblekage opskrift og test af stavblender
Næste indlæg
Quinoa risotto opskrift med avocado

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

6 kommentarer

Julie Monberg oktober 27, 2016 - 2:14 pm

Det lyder helt vildt lækkert og ser supergodt ud! Det må jeg vidst prøve én af de nærmeste dage. Det er altid skønt med ny inspiration på morgenmadsfronten (:

Reply
Julie Karla oktober 28, 2016 - 1:07 pm

Tak Julie, håber du kan lide det : )

Reply
Cora oktober 28, 2016 - 6:49 am

Hej Julie Karla, hvilken kokosmælk bruger du?

Reply
Julie Karla oktober 28, 2016 - 1:06 pm

Hej Cora, Jeg bruger den fra Änglamark fra Coop. Den er generelt flydende, så man har ikke det problem med, at kødet og kokosvandet er skilt fra hinanden.

Reply
Lise november 27, 2019 - 7:08 am

5 stars
Rigtig lækker opskrift, tak for den 🙂

Reply
Julie Karla november 29, 2019 - 12:31 pm

Ih tak! Det er jeg glad for at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen