JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Moussaka opskrift med kartofler og aubergine

af Julie Karla januar 26, 2022
Skrevet af Julie Karla januar 26, 2022

Der manglede da en moussaka opskrift på min blog, gjorde der ikke? Den er i hvertfald kommet på nu, og jeg kan godt love for, at der er skruet op for “uhmmm…” faktoren her. Comfort food i sin reneste forstand. Så sådan en regnvejrsdag, ja der passer en hjemmelavet gang moussaka helt perfekt.

nem moussaka opskrift

Moussaka opskrift med kartofler og aubergine

Jeg har valgt at komme både skiver af kartofler og auberginer i bunden af min moussaka. Kartoflerne er de første, der kommer ind i ovnen og får 20 minutter sammen med frisk rosmarin, og så derefter lægger jeg aubergineskiver ovenpå og bager videre i 20 minutter. Til sidst kommer både kødsauce og hjemmelavet bechamelsauce på og så 20 minutter i ovnen en sidste gang.

Der er altså et system her, og godt nok skal fadet lige ind og ud af ovnen et par gange, men det tager jo ingen tid og ellers står den bare og hygger sig i ovnen.

Moussaka opskrift i fad

Moussaka opskrift med gedeost på toppen

Jeg har lige valgt at komme skiver af gederulle på toppen af min moussaka. Fordi gedeost har den der skønne karakteristiske smag, som passer perfekt sammen med de øvrige ingredienser her. Men er du slet ikke til gedeost, så udelad det bare. Moussakaen er også helt glimrende uden!

Andre lækre ovnretter, der er vaskeægte comfort food

Jeg har en masse andre skønne ovnretter på bloggen, der kan måle sig fint med moussaka, når det kommer til vaskeægte comfort food. For eksempel er der min skønne og totalt optur vegetar lasagne opskrift. Og så er der selvfølgelig også min nemme nemme feta pasta i ovn. Og endelig til sidst skal jeg da også lige slå et slag for min grønne Shepherds pie, den kan altså virkelig også noget. Og her snakker vi vegetar mad, der ikke bliver kedeligt.

Og husk, du kan altid følge med på min instagram @juliekarladk, hvor jeg hver dag deler billeder fra mine projekter i køkkenet!

Moussaka opskrift med bechamel
nem moussaka opskrift
Udskriv
Moussaka opskrift
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
1 t 5 min
Samlet tid
1 t 25 min
 
Ret: Hovedret
Køkken: græsk
Antal: 6 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Lag med kartoffel og aubergine
  • 4 mellemstore kartofler (Ca. 400 g)
  • 2 skalotteløg
  • 2 store rosmarinkviste (svarende til 2 spsk finthakket rosmarin)
  • 1 aubergine (Ca. 250 g)
  • Olivenolie
  • Flagesalt
Kødsauce
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk knust spidskommen
  • 3/4 tsk flagesalt
  • 1 tsk agavesirup
  • 3 dl tomatpassata
Bechamelsauce
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 750 ml mælk
  • 100 g parmesan (Brug gerne et helt stykke parmesan, som brækkes i mindre og blendes fint i en minihakker. Det smager meget bedre end den der på forhånd er revet i butikkerne.)
  • 1 knivspids fintrevet muskatnød
  • 1 gederulle
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.

  2. Skær kartofler og skalotteløg i tynde skiver og læg dem i et ovnfast fad. Dryp olivenolie henover og drys med flagesalt.

  3. Hak rosmarinen fint og drys halvdelen over. Sæt kartofler og løg i ovnen og bag dem i 20 minutter.

  4. Hak løg og hvidløg fint og steg det gyldent 1-2 minutter på en pande.

  5. Kom den hakkede fars på panden og steg det ved mellem til høj varme.

  6. Tilsæt de tørrede krydderier og lad dem stege med.

  7. Kom til sidst agavesirup og tomatpassata i og lad det simre i ca. 5 minutter indtil der slukkes. NB det er en tyk kødsauce, så lagene ikke flyder sammen i ovnen.

  8. Skær auberginen i tynde skiver og læg dem i et lag oven på de forbagte kartofler. Drys med det resterende rosmarin og lidt flagesalt, og sæt tilbage i ovnen i 20 min. ved 200 grader.

  9. Lav imens bechamelsaucen. Smelt smør i en gryde. Det skal ikke stege men bare smelte ved middelvarme.

  10. Når smørret er smeltet tilsættes melet og der røres godt rundt til det samler sig. Tilsæt nu mælken lidt efter lidt, mens der piskes godt, så der ikke dannes klumper.

  11. Når bechamelsaucen har opnået den rette tykke konsistens tilsættes fintrevet parmesan ost og den smages til med muskatnød og friskkværnet peber.

  12. Kom 1 dl bechamelsauce i kødsaucen.

  13. Fordel kødsaucen ovenpå de bagte grøntsager.

  14. Kom herefter et lag med bechamelsaucen ovenpå.

  15. Afslut til sidst med at fordele skiver af gederulle og drys med friskkværnet peber.

  16. Bag moussakaen færdig i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller indtil den har fået en flot gylden overflade.

Moussaka opskrift med oksekød
2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Pastaret i ovn med chorizo, parmesan og mozzarella
Næste indlæg
Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men stadig med marcipan og kardemomme

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

Dorte januar 26, 2022 - 10:48 am

Undrer mig over du ikke går mere vegetarisk

Reply
Julie Karla januar 26, 2022 - 11:04 am

Åh, jeg spiser skam overvejende vegetarisk, men jeg elsker også at lave mad og at lave gamle klassiske opskrifter fra hele verden, og også med kød. Jeg vælger altid økologisk eller biodynamisk kød, så dyrene har haft det godt. Men vegetar er jeg ikke, så derfor vil der også være kød her på bloggen.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen