JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem bygotto opskrift

af Julie Karla oktober 28, 2015
Skrevet af Julie Karla oktober 28, 2015

Det her er virkelig en nem bygotto opskrift. Her skal man ikke stå i lang tid foran gryden og røre rundt som i en traditionel risotto, man skal egentlig bare forberede de fire hovedingredienser – græskar, perlebyg, ricotta og chorizo, som så skal blandes sammen til en lynhurtig bygotto.

Nem bygotto opskrift | www.juliekarla.dk

Og den smager virkelig skønt. Lækker og cremet med stor hjælp selvfølgelig fra den cremede græskar og ikke mindst den skønne ricotta, som jeg er så vild med at bruge i køkkenet.

Nem bygotto opskrift med perlebyg | www.juliekarla.dk

Hurtig og nem bygotto opskrift som gæstemad

Har man bagt græskarstykkerne, kogt perlebyggen og stegt chorizoen skal man egentlig bare blande alle de varme ingredienser sammen og så tilsætte ricotta. Så let er det, og jeg har serveret bygottoen for en del gæster efterhånden. Det er så dejligt, når gæstemad er rimelig simpelt at lave, ikke tager særligt lang tid, og som stadigvæk tager kegler.

Jeg har både lavet opskriften med spicy chorizo og så med en lækker fennikelpølse, som den jeg bruger i min sund lasagne opskrift.

Nem bygotto opskrift med græskar | www.juliekarla.dk

Nem bygotto opskrift | www.juliekarla.dk
Udskriv
Nem bygotto opskrift
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
45 min
 
Nem bygotto opskrift som smager så godt og er lige til at gå til.
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 dl. perlebyg
  • 1/2 hokkaido græskar
  • Frisk timian
  • Frisk kværnet peber
  • Salt
  • Olivenolie
  • 100 gr. chorizo jeg brugte en økologisk variant med japlapenos, som de for det meste har i Netto
  • 125 gr. ricotta
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du
  1. Kog perlebyggen i rigeligt med letsaltet vand.
  2. Skræl hokkaido græskaret, fjern kernerne og skær det i mellemstore tern. Bland stykkerne med olivenolie, salt, peber og masser af frisk timian. Bag græskarstykkerne i en varm ovn på 200 gr. i ca. 20-25 minutter, eller indtil de er helt møre.
  3. Skær chorizoen i små stykker og steg dem sprøde på en pande.
  4. Rør ricotta osten sammen med den varme perlebyg. Bland de varme bagte græskarstykker i og vend groft hakket frisk basilikum i.
  5. Servér bygottoen med det samme med sprødstegt chorizo oven på og drys med salt og friskkværnet peber.

Nem bygotto opskrift med chorizo| www.juliekarla.dk

gulerodssalat opskrift | www.juliekarla.dk

Nem bygotto opskrift med hokkaido | www.juliekarla.dk

13 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sund grød til morgenmad
Næste indlæg
Lækker morgenmad med æble

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

13 kommentarer

Christine Bonde oktober 28, 2015 - 3:42 pm

Ser så lækkert ud!
Må jeg spørge hvor den fine skål er fra? 🙂

Reply
Julie Karla oktober 29, 2015 - 6:41 am

Tak Christine! Ja det må du. Den har jeg købt i Thailand på et stort marked i Bangkok : )

Reply
S oktober 28, 2015 - 7:01 pm

Wauw hvor ser det lækkert ud! Det skal klart på næste uges madplan – jeg har hverken smagt perlebyg før eller ricotta. Hvor køber du ricotta henne ? 🙂

Reply
Julie Karla oktober 29, 2015 - 6:41 am

Hej Sandra, Tak skal du ha’! Det kan man købe i de fleste store supermarkeder som f.eks. Super Brugsen og Føtex på ostehylden.

Reply
Wanda oktober 29, 2015 - 4:03 pm

Hvad er chorizo ?
Hvad er ricotta ?
Tror ikke jeg kender det.
Retten ser lækker ud og vil gerne prøve den.
Hilsen Wanda

Reply
Julie Karla november 1, 2015 - 8:25 am

Hej Wanda. Chorizo er en spansk pølse og ricotta er en italiensk friskost. Du kan købe begge dele i de fleste større supermarkeder.

Reply
Maria november 2, 2015 - 1:01 pm

Det ser lækkert ud, ville retten fungere kold men stadig med den sprøde chorizo på toppen??

Reply
Julie Karla november 2, 2015 - 2:18 pm

Hej Maria, Jeg vil klart anbefale at spise den varm : )

Reply
Kirsten maj 15, 2016 - 7:44 am

Hej Julie!

Det lyder som en rigtig lækker opskrift. Men det er jo ikke rigtig sæson for græskar nu – desværre. Er der et alternativ? Tror du f.eks. man kan bruge søde kartofler eller noget helt tredje? 🙂

Reply
Julie Karla maj 20, 2016 - 4:13 pm

Hej Kirsten, Jeg ville nok ikke bruge søde kartofler, men prøv for eksempel denne her blomkålsspeltotto. Lidt i samme dur og super lækker. KH Julie K.

Reply
Kirsten august 22, 2017 - 4:41 pm

Hej Julie

Retten her er på menuen i morgen. Kan man i stedet for chorizo fx bruge en hård pølse? – Fandt nemlig nogle øko i Netto. Desuden laver jeg retten til 4 personer – vil du vurdere, at jeg blot skal fordoble portionen? 🙂

Vh.

Reply
Julie Karla august 22, 2017 - 6:43 pm

Hej Kirsten, Ja, det kan du sagtens! Og ja, du fordobler bare opskriften : )

Reply
Kirsten august 22, 2017 - 7:02 pm

Super, tak for svar. Aalbæk har lavet en “low” pølse – tror du den går an?

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen