JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem forret med avocado fetacreme

af Julie Karla juni 4, 2015
Skrevet af Julie Karla juni 4, 2015

Det her er en super nem forret, som egentlig bare består af tynde skiver af rødbede og så min elskede avocado fetacreme. Jeg kalder retten for rødbede ravioli, da de små rødbedehapsere minder lidt om de velkendte spiselige pastapakker med en overraskelse i midten! Okay, måske ikke vildt meget, men jeg synes, at rødbederavioli er et ret sødt navn.

Nem forret | www.juliekarla.dk

Har man allerede lavet avocado fetacremen dagen før, kan man lynhurtigt lave denne her forret, inden gæsterne kommer. Det eneste man skal gøre er bare lige at lægge en lille skefuld fetacreme på rødbedeskiverne, drysse med friske krydderurter, citronskal og ristede græskarkerner, afslutte med endnu en rødbedeskive, og så er man klar til at servere en smuk og farverig forret.

Nem forret med rødbede | www.juliekarla.dk

Nem forret | www.juliekarla.dk
Udskriv
Nem forret med avocado fetacreme
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Nem forret med avocado fetacreme som nok skal imponere gæsterne
Ret: Forret
Køkken: vegetar
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Tynde skiver rødbede
  • Æblecidereddike
  • Ollivenolie
  • 1 portion avocado fetacreme
  • Ristede græskarkerner
  • Revet citronskal
  • Persille
  • Purløg
Sådan gør du
  1. Skær tynde skiver af rødbede på et mandolinjern. Vend dem i lidt olivenolie og en lille smule æblecidereddike, og lad dem stå en halv times tid, så lidt af syren fra æblecidereddiken kan trænge ind.
  2. Fordel skiver af rødbede på en tallerken.
  3. Læg en skefuld avocado fetacreme på hver, drys med ristede græskarkerner, friske krydderurter og lidt revet citronskal, og afslut med endnu en skive rødbede.
  4. Før servering drysses ekstra krydderurter, revet citronskal, græskarkerner og et godt dryp olivenolie over retten. Og så har man en alletiders nem forret, der nok også skal imponere.

Nem forret med avocado | www.juliekarla.dk

Nem forret med variationer

Mens jeg skriver, dukker der alle mulige tanker op om, hvad jeg også kunne fylde i de her små rødbederaviolier. Er man ikke til en ren vegetarforret kunne jeg forestille mig, at en lækker laksemousse eller måske en skøn tuntatar med avocado også ville være super som fyld. Og så kan man jo ikke komme udenom gedeosten, som er så fantastisk sammen med rødbede. Måske sammen med lidt akaciehonning, timian og groft hakkede valnødder? Just saying.

Nem forret vegetar | www.juliekarla.dk

26 kommentarer
9
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Min tur til Skanör Falsterbo Matfestival
Næste indlæg
Quinoasalat med rødbede og mango

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

26 kommentarer

Rikke Ahlberg september 20, 2015 - 10:01 am

Jeg skal bare lige være helt sikker, eftersom jeg er lidt af en novice inden for madlavning: Bruger du bare rå rødbeder – og de skal ikke koges, bages eller andet? 🙂

Reply
Julie Karla september 23, 2015 - 10:38 am

Hej Rikke, Ja, helt rå rødbeder, som jeg så lige “lynsylter” i lidt æblecidereddike og olivenolie.

Reply
Rikke Ahlberg september 24, 2015 - 10:49 am

5 stars
Tak for svar. Jeg lavede dem forleden som tilbehør til fiskefrikadeller – nøj, hvor er de gode! I aften skal vi have bønnepasta med avocado sauce og vegetarfrikadeller 🙂

Tak for en fantastisk blog, som jeg elsker højt og nu har fulgt i flere år, og som jeg anbefaler vidt og bredt 😀

Reply
hanne december 28, 2015 - 3:17 pm

Hvordan laver man avocadofetacremen? Eller kan man købe den færdig?

Reply
Julie Karla december 29, 2015 - 8:19 am

Hej Hanne, Der er et link i teksten til fetacremen.

Reply
Nytår 2016 - champagne og lækker mad | Druerne.dk januar 19, 2017 - 8:00 am

[…] fandt denne opskrift på juliekarla.dk, hvor hun har døbt retten rødbederavioli. En nem forret med avocado-/fetacreme mellem to tynde […]

Reply
Nina marts 30, 2017 - 9:06 am

Hvor mange personer er den til, hvis den skal serveres som forret?

Reply
Julie Karla marts 30, 2017 - 6:49 pm

Der er fetacreme nok til en fire personer, vil jeg tro!

Reply
Johanne december 13, 2017 - 10:57 am

Hej Julie Karla

Hvor mange af disse vil du mene man kan spise til forret?

Reply
Julie Karla december 15, 2017 - 6:24 am

Hej Johanne, 4 stk er passende!

Reply
Kitty februar 23, 2018 - 3:22 pm

Hej Julie

Jeg lavede dette ret til et møde på mit arbejde. Jeg skal da lige love for at det blev positivt modtaget. Men jeg vil ikke tage æren for det, så jeg ville lige skrive her til dig og sige 1000 tak for en vidunderlig måltid!!

Reply
Julie Karla februar 23, 2018 - 4:50 pm

Årh, hvor er det skønt at høre! Og tusind tak fordi, du lige gav dig tid til at skrive det til mig. Gør mig så glad at høre, når folk bruger mine opskrifter ; )

Reply
Lise Hansen marts 23, 2018 - 7:56 am

Suveræn forret. Tak for opskriften! Jeg synes ikke rødbeden blev så god anden gang jeg lavede den. Hvor meget olie og eddike blander du sammen og lader du rødbeden ligge i “blød” i det i 30 min?

Reply
Julie Karla marts 23, 2018 - 9:35 am

Hej Lise, Nej nej slet ikke i blød. Det er måske en spsk olie og 1 tsk eddike. Det er blot med til at gøre dem en lille smule mere møre, og give lidt smag.

Reply
Bettina Bonde februar 8, 2019 - 6:45 am

?

Reply
mette december 22, 2019 - 9:39 pm

Lige et spørgsmål: til advokado fetacremen hvor mange advokadoer i forhold til fetaost?

Reply
Mina september 17, 2020 - 9:23 am

Hej Julie

Kan man laver advocdo fetacreme noget timer før servering ?

Reply
Julie Karla september 18, 2020 - 7:34 am

Hej Mina, Ja, det kan du sagtens, dog ikke dagen før. Men et par timer går fint på køl.

Reply
Jacob oktober 7, 2021 - 3:02 pm

Hej Julie..
Vil lave denne ret som en ekstra forret til en 4-retters menu med gode venner.
Hvad vil du servere til at drikke til denne ret?
På forhånd tak.
Og tak for spændende inspiration 🙂

Reply
Julie Karla oktober 9, 2021 - 6:45 am

Ih hvor dejligt! Jeg ville personligt selv drikke en halv tør riesling ☺️

Reply
L december 28, 2021 - 8:13 pm

Det ser lækket ud.
Jeg vi lave denne lille haps sammen med 4 andre ting, så jeg skal bare have sådan en haps til hver. Vi bliver 14.
Hvor stor en portion af fetacremen vil du mene jeg skal lave?

Reply
Julie Karla december 29, 2021 - 1:13 am

Hej Louise, hvor skønt at du vil lave denne. En af mine favoritter! Jeg vil lave halvanden portion. Så er du på den sikre side. Rigtig godt nytår!

Reply
Julie december 29, 2021 - 5:23 pm

Hej, hvis man laver dette som forret, hvad kan man så servere til? Ville det passe med brød til el andet?

Reply
Julie Karla december 31, 2021 - 12:18 pm

Ja brød eller lidt røget laks eller lignende ville også være lækkert!

Reply
Jens Lauritsen januar 29, 2023 - 7:05 pm

De er meget smukke. Jeg synes dog også der er behov for godt med æbleeddike for at give den fede creme noget modspil. Så er de til gengæld også virkelig små lækre appetitvækkere

Reply
Julie Karla januar 30, 2023 - 7:40 am

God ide!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen