JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem hindbærcreme med chia

af Julie Karla april 7, 2017
Skrevet af Julie Karla april 7, 2017

Her kommer en opskrift på en meget nem hindbærcreme med chia, som jeg lavede for noget tid siden. Bl.a. til at komme oven på min bircher musli. Jeg var faktisk lidt i tvivl om, hvad jeg skulle kalde denne her opskrift. For den minder også lidt om en sundere form for marmelade, dog en del tykkere i konsistensen. Men den kan sagtens spises sammen med ost.

Jeg har endda lavet en lignende opskrift for et par år siden bare med solbær, som jeg netop har kaldt marmelade, så det er lidt op til dig at vurdere, hvad du synes, der dækker bedst.

Godt smager det i hvert fald, og der er ikke tilsat noget hvidt raffineret sukker, kun dadler. Og chiafrøene sørger jo for, at cremen (eller marmeladen!) tykner. Ønsker du en sødere hindbærcreme, så tilsæt bare flere dadler.

Nem hindbærcreme med chia

Og så er det i øvrigt i dag, at jeg trækker 3 vindere af lækker olivenolie og oliven, så skynd dig at smide en kommentar i indlægget, hvis du vil nå at deltage. Der er gode vinderchancer!

Nem hindbærcreme med chia

4.5 fra 2 stemmer
Nem hindbærcreme med chia
Udskriv
Nem hindbærcreme med chia

Super lækker og nem hindbærcreme med chia

Ret: Dessert, Morgenmad, Tilbehør
Køkken: dansk, internationalt
Antal: 1 glas
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr frosne hindbær
  • en god knivspids ren vanilljepulver
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 3-4 stk medjool dadler
  • 1 spsk chiafrø
Sådan gør du
  1. Kom de frosne hindbær i en gryde sammen med vaniljepulver og citronskal. Lad bærrene koge et par minutters tid.

  2. Skru ned og tilsæt chiafrø. Lad det simre et par minutter.

  3. Køl hindbærrene af.

  4. Kom det hele i en blender og tilsæt udstenede medjool dadler. Blend indtil dadlerne er opløst. Tilsæt flere, hvis du vil have din hindbærcreme sødere.

  5. Kom hindbærcremen i en tætsluttet beholder, og sæt det på køl. Det kan fint holde sig en tre dages tid.

Nem hindbærcreme med chia

10 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Løgtærte med pære, gorgonzola og kalamata oliven + en konkurrence
Næste indlæg
Bagt blomkål med karry og spidskommen

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

10 kommentarer

Maja Harder april 7, 2017 - 2:49 pm

Dejligt man kan bruge dadler til SÅ meget. Det her lyder virkelig lækkert ?

Reply
Julie Karla april 7, 2017 - 6:28 pm

Tak Maja, Ja dadler er fantastiske. Kan ikke undvære dem i mit køkken ?

Reply
Lise Rask Nielsen april 8, 2017 - 5:22 am

4 stars
Mums det lyder lækkert og friskt, vil prøve det som tilbehør til min søns konfirmation, tror det vil være så lækkert og flot sammen brownies og vanilje is.

Reply
Julie Karla april 8, 2017 - 7:06 am

Det tror jeg bestemt også er en god kombination Lise!

Reply
Tina KH april 8, 2017 - 7:30 am

Meget lækker og sund ret med de rette smage:-)
God weekend til dig!

Reply
Julie Karla april 9, 2017 - 1:43 pm

Tak Tina, og i lige måde!

Reply
Lone Carstensen april 8, 2017 - 5:53 pm

Det lyder som en virkelig dejlig lille ting til at forsøde tilværelsen!

Reply
Julie Karla april 9, 2017 - 1:42 pm

Det er lige præcis det, det er!

Reply
Helle Rasmussen april 8, 2017 - 6:03 pm

5 stars
Og super lækker på morgen skyr med hakkede mandler og kakao nibs. : )

Reply
Julie Karla april 9, 2017 - 1:42 pm

Uh ja, det lyder også perfekt!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen