JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem og lækker ret med kylling – i skøn sennep-klementinsauce

af Julie Karla januar 11, 2022
Skrevet af Julie Karla januar 11, 2022

Øj øj øj, denne her ret med kylling i skøn sennep-klementinsauce er jo så god. Smagene er helt vilde. Og så er den mega nem at lave og kræver meget få ingredienser. Perfekt hverdagsmad. Og så virkelig en lækker ret i selskab med ovnstegte kartofler, som jo kan hygge sig i ovnen sammen med kyllingen.

ret med kylling i fad

Lækker ret med kylling hvor jeg bruger over- og underlår

Jeg købte to pakker økologisk kyllingelårmix den anden dag, hvor jeg fik både over og underlår. Og grunden til, at jeg lige netop ville have kylling, var at jeg havde rimelig mange og efterhånden lidt kedelige klementiner liggende fra julen. Og jeg tænkte, at noget kylling med dem kunne være ret lækkert.

Og så kom jeg også lige en grovkornet sennep med ned i kurven, for jeg skulle lige prøve den intense sennepsmag sammen med klementinerne. Og jeg må sige, det fungerer super godt!

De to smage komplimenterer virkelig hinanden godt.

ret med kylling i ovn

Og lad os lige snakke lidt om de bagte klementiner

Når klementinskiverne bages sker der altså noget fuldstændig vidunderligt med dem. De smager så godt, og ja spis også skrællen, der er så meget god smag i dem. Men husk at bruge økologiske klementiner, for de konventionelle er sprøjtede, så de sprøjtegifte vil vi helst ikke have ind i munden.

Og så i forhold til tilbehør vil jeg anbefale at smide nogle kartofler med ind i ovnen. Frisk pasta ville nu også egne sig rigtig godt, og en perfekt måde at få suget al den lækre sauce med op.

Og husk endelig her på falderebet, at jeg bliver så umådelig glad, når I fortæller mig, at I har lavet mine opskrifter. Enten her på bloggen eller på min instagram @juliekarladk. Så gør endelig endelig det. Det er det, der gør det sjovt at blogge!

Og så vil jeg også lige nå at linke til en anden ret med kylling, som jeg har liggende her på bloggen, nemlig denne opskrift på kylling med rosmarin og appelsin. Den er altså også virkelig god!

ret med kylling i fad
Udskriv
Nem og lækker ret med kylling
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
50 min
Samlet tid
1 t
 
Ret: aftensmad
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 800 g kyllingelår, over- og underlår
  • 3 spsk grovkornet sennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 6 økologiske Klementiner
  • 1 håndfuld friske timiankviste
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 200 grader.

  2. Kom kyllingelårene i et ovnfast fad.

  3. Rør sennep sammen med olivenolie i en skål.

  4. Pres hvidløgene og rør i marinaden.

  5. Smør kyllingelårene godt ind i sennepsmarinaden.

  6. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.

  7. Skyl klementinerne og skær dem i skiver. Fordel dem rundt i fadet. Både ovenpå og ved siden af lårene.

  8. Skyl timiankvistene og fordel dem rundt i fadet.

  9. Bag kyllingelårene i ca. 50 minutter.

  10. Fjern de tørre timiankviste.

  11. Drys med frisk timian og servér fadet med bagt kylling.

ret med kylling lår
0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Frisk rødkålssalat med kakifrugt, æble og solbær
Næste indlæg
Pastaret i ovn med chorizo, parmesan og mozzarella

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen