JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem pastaret med græskar og bacon

af Julie Karla februar 21, 2015
Skrevet af Julie Karla februar 21, 2015

Nogle gange har man bare lyst til en god og nem pastaret, når aftensmaden skal på bordet som denne med græskar, salvie og bacon. En ret, der ikke tager alverdens tid eller kræver en helt masse ingredienser.

Jeg er helt vild med græskar og har efterhånden brugt den smukke grøntsag i rigtig mange af mine opskrifter. En af mine yndlingsopskrifter er min sund lasagne opskrift med græskar, men er også helt vild med min græskar bygotto, og lur mig om der ikke kommer flere i fremtiden.

Nem pastaret | www.juliekarla.dk

Nem pastaret | www.juliekarla.dk
Udskriv
Nem pastaret med græskar og bacon
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 2 -3
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 700 gr. skrællet butternut græskar i grove tern
  • 1 økologisk grøntsagsbouillonterning
  • Vand
  • 100 gr. revet parmesan
  • 1 knivspids muskatnød
  • 1/4 tsk. chiliflager
  • 2 store håndfulde frisk salvie
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. grøntsagsbouillon
  • 250 gr. rugpasta skruer
  • 100 gr. bacon
Sådan gør du
  1. Kog terninger af butternutsquash i vand, så det dækker og 1 grøntsagsbouillonterning.
  2. Kog dem indtil de er møre.
  3. Hæld vandet fra MEN gem ca. 1 dl. grøntsagsbouillon til saucen.
  4. Kom de færdigkogte græskartern i en foodprocessor eller blender sammen med 1 dl. grøntsagsbouillon, 1 dl. mælk, 1 god knivspids revet muskatnød, chiliflager og revet parmesan.
  5. Blend indtil man har en cremet, tyk sauce. Tilsæt evt. mere mælk eller vand, hvis du vil have den tyndere.
  6. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
  7. Hæld græskarsaucen tilbage i gryden og hold den varm.
  8. Steg baconen sprødt på en pande og læg den færdigstegte bacon over på et stykke fedtsugende køkkenrulle.
  9. Kog pastaskruerne indtil de er al dente og bland dem sammen med græskarsaucen. Vend 2 håndfulde fint hakket salvie i og servér pastaretten med den sprøde bacon, der er skåret i små stykker og ekstra frisk salvie. Drys med masser af friskkværnet peber og flagesalt.

Nem pastaret | www.juliekarla.dk

Nem pastaret med det super anvendelige græskar

Det gode ved denne finurlige orange grøntsag, hvad enten det er butternut eller hokkaido, er, at det er så super anvendeligt til rigtig mange retter. Hovedsageligt fordi græskaret bare tilfører retterne den cremede konsistens, hvilket jeg er helt vild med.

Men græskaret er ikke kun godt i en nem pastaret som denne. Det er faktisk også godt i den søde afdeling pga. – ja, dens naturlige sødme. Jeg har f.eks. brugt græskaren i de her brunch pandekager med græskar, som kan være et sødt indslag på et brunch bord, og jeg har set opskrifter, hvor græskar indgår i kager og sød morgengrød. Sidstnævnte er noget, jeg også går og pønser på.

Nem pastaret | www.juliekarla.dk

Lille update fra mit liv

Synes også lige at jeg ville kommentere den lange pause her på bloggen. Det er virkelig ikke noget, jeg er glad for, for det er vigtigt for mig at holde den i gang hele tiden. Jeg har bare desværre ligget syg det sidste stykke tid, og har ikke haft så mange kræfter til at lave mad og derfor også blogindlæg. Men jeg er oppe på hesten igen nu og er tilbage her på bloggen og forhåbentlig snart for fulde omdrejninger.

Jeg glæder mig også snart til at få produceret nogle flere videoer til min YouTube kanal. Mit køkken er så småt ved at være færdigt, og helt klar til igen at fungere som fotostudie. Vi har fået revet en væg ned, så køkkenet er blevet meget lysere, vi har fået lavet gulv, sat nye døre i, og er nu i gang med at sætte nye fliser op. Så mangler vi bare at få malet skabslåger og skuffer og sat nye greb i. Efterlysning! Hvis der er nogen, der har erfaring med at male skabslåger og skuffer, så sig endelig til. Tager i mod alle gode råd med kyshånd!

Jeg glæder mig i hvert fald til at vise det nye køkken frem, og glæder mig (virkelig) også meget til, at der ikke er mere, der skal fixes hele tiden i køkkenet.

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sund hindbær trifli til morgenmad
Næste indlæg
Nem rødbedesalat med quinoa og syltede rødløg

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen