Leder du efter en nem pizzadej opskrift, du kan bruge hver eneste gang, du vil lave hjemmelavet pizza? Sådan én som smager godt, faktisk så godt, at man gerne vil spise kanterne! Og som ikke er svær at lave og kræver få ingredienser. Så er det her bud på en nem pizzadej opskrift, måske noget for dig!
Nem pizzadej, som jeg altid tyer til
Jeg har brugt denne her pizzadej rigtig mange gange efterhånden, og nu syntes jeg da også, at den skulle på bloggen. For før jeg kom frem til denne her udgave, lavede jeg altid bare en pizzadej sådan på slum. Og kom det mel i, jeg lige havde. Men det gør jeg ikke længere, for jeg synes simpelthen, at det gør en verden til forskel med en god pizzadej, der virkelig smager af noget, og smager som den skal!
Tipo 00 hvedemel
Og det der gør denne her pizzadej så god, er helt klart melet. Det er rigtig vigtigt, at man bruger det hvedemel, der hedder Tipo 00 hvedemel. Det kan købes i næsten alle større supermarkeder, og er ikke specielt dyrt.
Tipo 00 betyder type på italiensk, og 00 står for den formalingsgrad, der er anvendt. Her er det den fineste grad, så melet er helt fint og hvidt. Og har et højt gluten og proteinindhold. Og denne her type mel er bare helt perfekt til pizzadej. Den giver den der sprødhed til bunden, som vi jo rigtig gerne vil have.
Forslag til topping
I sidste uge lavede jeg faktisk en rigtig efterårspizza med denne her pizzadej opskrift. Det var min hjemmelavet pizza med gedeost, græskar og pancetta, og den kan virkelig anbefales, hvis du mangler forslag til topping. Ellers har jeg også masser af andre gode pizza ideer, her i min pizza og pasta kateogori. Så det er bare at komme igang!
Super nem pizzadej opskrift, der er en succes hver eneste gang.
- 2 1/2 dl vand
- 20 gr gær
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 375-400 gr Tipo 00 hvedemel (Om det er 375 eller 400 gr. varierer lidt fra gang til gang, så kom melet i ad flere omgange)
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt olivenolie og salt og rør melet i lidt ad gangen. Når dejen begynder at blive hård at røre rundt, hældes den ud på bordet og æltes godt. Tilsæt hele tiden mere mel efter behov. Men gem lidt til dejen skal rulles ud senere.
Når dejen ikke længere hænger fast på bordet og kan rulles mellem hænderne uden at hænge fast, lægges den i en skål med lidt mel i bunden (så den er nem at få ud efter hævning).
Lad dejen hæve under et klæde i en 1 time.
Når dejen er hævet færdig rulles den ud til en stor pizza eller to små runde pizzaer. Brug noget af det overskydende mel.
Kom fyld på og bag pizzaen i ovnen ved 225 gr. i ca. 20-25 minutter, indtil den er flot gylden.