JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem quinoagrød

af Julie Karla maj 11, 2016
Skrevet af Julie Karla maj 11, 2016

Her kommer lige en lynhurtig og nem quinoagrød, som jeg lige nåede at lave før babyen stod op den anden dag. Jeg har længe haft en pakke quinoaflager stående i skabet, som jeg købte i et øko supermarked i Barcelona, men har ikke rigtig vidst, hvordan jeg skulle bruge det.

Men efter at have googlet lidt, fandt jeg frem til, at man egentlig bare kan bruge dem, som man bruger havregryn. Derfor røg de i min grød den anden morgen, og jeg var ret vild med det. De smager (selvfølgelig) som de hele quinoafrø, og giver derfor grøden en anderledes og mere nuanceret smag end grød udelukkende med havregryn gør. Virkelig dejligt at variere sin morgengrød engang i mellem.

Nem quinoagrød

Nem quinoagrød med tropisk touch

Jeg serverede quinoagrøden sammen med skøn moden mango, banan og kokos, og vaniljen blandede jeg i selve grøden. Det er en lidt tropisk kombi, som jeg også er super glad for ovenpå min almindelige havregrød. Og som også går lidt igen i min chiagrød med kokos og mango.

Btw. er det ikke en flot skål? Er så glad for den. Det er én Mikkel købte med hjem til mig i gave fra Udinese. Det samme med skeen. Han er simpelthen så god til at købe foodstyling props til mig, når han er på rejse med arbejdet. Og jeg kan ikke komme i tanke om noget bedre, da jeg efterhånden er blevet lidt af en samler af særligt keramik og stentøj.

Nem quinoagrød

Nem quinoagrød
Udskriv
Nem quinoagrød
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 dl. quinoaflager kan købes i helsekostforretninger
  • 1 dl. havregryn
  • 2 dl. mælk
  • 3 dl. vand
  • 1/4 tsk. ren vaniljepulver
  • 1-2 spsk. kokosmel
  • Mango
  • Banan
  • Evt. mynte eller citronmelisse
Sådan gør du
  1. Bland quinoaflager sammen med havregryn og vaniljepulver i en gryde.
  2. Tilsæt vand og mælk og lad grøden koge op under omrøring.
  3. Når quinoagrøden tykner efter et par minutter tages den af varmen, og står et par minutter.
  4. Pynt quinoagrøden med små stykker mango, banan og ekstra kokosmel.
  5. Afslut gerne med blade af mynte eller citronmelisse.

Nem quinoagrød

Hot Coffee

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sundt bananbrød med havregryn og kokos
Næste indlæg
Oksefrikadeller

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen