JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Nem rabarberkompot opskrift

af Julie Karla juni 19, 2015
Skrevet af Julie Karla juni 19, 2015

Her kommer mit andet bud på en nem rabarberkompot opskrift. Grunden til at jeg siger andet bud, er fordi, at rabarberkompot faktisk var en af de første opskrifter, jeg postede på min blog for over tre år siden. Det er så vildt, at tiden går så hurtigt, og bloggen er fyldt 3 år. Den er jo en kæmpe del af mit liv, og jeg ved bare ikke noget bedre end at blogge, udvikle opskrifter og lave mad i en kæmpe og fantastisk pærevælling. Så lige en passende tak til jer derude fordi I læser med!

Der er også sket en stor udvikling i den måde, jeg laver mad på, set i forhold til da jeg startede. I dag er jeg blevet mere eksperimenterende, mere low carb og så har selve fotograferingen af mad indtaget en kæmpe plads i mit hjerte. Det synes jeg den gamle opskrift og den nye er et godt bevis på.

Nem rabarberkompot opskrift | www.juliekarla.dk

5 fra 1 stemme
Nem rabarberkompot opskrift | www.juliekarla.dk
Udskriv
Nem rabarberkompot opskrift
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr. rabarber
  • 200 gr. jordbær
  • 1/2 vaniljestang
  • 100 gr. kokospalmesukker
  • Skal af 1 økologisk citron
Sådan gør du
  1. Skær rabarberne i små til mellemstore stykker og halvér jordbærene. Kom frugten i et ovnfast fad.
  2. Drys kokospalmesukker, vanilje og fintrevet citronskal over rabarberne og jordbærrene. Kom også de halve vaniljestænger ved.
  3. Sæt fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 minutter. Rør forsigtigt rundt undervejs.
  4. Kom rabarberkompotten på skoldede glas med patentlåg og opbevar rabarberkompotten på køl et par dage.

Nem rabarberkompot opskrift | www.juliekarla.dk

Nem rabarberkompot opskrift med kokospalmesukker

Til forskel fra den gamle rabarberkompot opskrift har jeg denne gang tilføjet nogle dejlige danske jordbær, og så har jeg udskiftet rørsukkeret med kokospalmesukker. Og hvorfor har jeg så det? Ja, udover de positive ting, som jeg nævner i mit indlæg med kyllingelår i ovn, så havde jeg også bare en oprigtig nysgerrighed efter at finde ud, hvordan den karamelagtige kokossukker ville gå i spænd med rabarberen.

Og det var faktisk ret godt. Kokospalmesukkeret træder virkelig i karakter og tilfører en tydelig karamelagtig, nærmest lakridsagtig smag til rabarberkompotten, og citronskallen giver virkelig det sidste touch.

Nem rabarberkompot opskrift | www.juliekarla.dk

Jeg lavede faktisk denne her opskrift med 75 gr. kokospalmesukker, men det var lige lidt nok, og rabarberkompotten var lidt til den syrlige side. Det har jeg det som sådan fint med, og det er rigeligt sødt til mig. Men Mikkel syntes, den skulle have lidt mere. Så jeg har skruet op for sukkermængden til 100 gr.

Er du ikke så meget til kokospalmesukkeret i en nem rabarberkompot opskrift som denne her, så giv endelig den gode gamle old school rabarberkompot opskrift et forsøg. Den holder stadig!

Nem rabarberkompot opskrift | www.juliekarla.dk

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem bulgursalat med feta og jordbær
Næste indlæg
Nem vinaigrette opskrift med purløg

Måske du også kan lide de her…

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

4 kommentarer

Anna juni 19, 2015 - 5:56 pm

looks absolutely delicious!!! Can’t wait to try it 🙂

Reply
Julie Karla juni 20, 2015 - 2:50 pm

Thanks Anna!

Reply
Jette westphal maj 12, 2018 - 9:51 pm

5 stars
Super gode opskrifter

Reply
Julie Karla maj 14, 2018 - 9:50 am

Tusind tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen