JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Oksefrikadeller

af Julie Karla maj 21, 2016
Skrevet af Julie Karla maj 21, 2016

Vi har altid økologisk hakket oksekød liggende i fryseren til at lave oksefrikadeller med som dem her, lasagne, kødsovs eller noget helt andet. Det er vi nok ikke den eneste familie, og slet ikke småbørnsfamilie, der har. For det er oftest det nemmeste, når aftensmaden skal hurtigt på bordet.

Da vi har fået plantet en masse krydderurter ude på altanen igen i år, så jeg mit snit til den anden dag at komme en MASSE frisk timian i oksefrikadellerne. Og det smagte SÅ godt! Med en god håndfuld fint revet parmesan og hvidløg synes jeg, at de blev helt perfekte, og vi har faktisk fået dem mange gange siden.

Især fordi de er gode til at fryse ned og lige komme i en lækker tomatsauce de dage, hvor det skal gå lidt stærkt, og Nord kun giver os 10 minutter maks. til at spise i!

Oksefrikadeller af Julie Karla

Oksefrikadeller som nem hverdagsmad

Har virkelig fået øjnene op for, efter Nord er kommet, hvor vigtigt det er, at have fryseren godt fyldt med mad, der lige hurtigt kan varmes op. Derfor laver jeg næsten altid dobbelt portioner af mine retter, så vi har til en anden dag også. For når Mikkel kommer hjem sidst på eftermiddagen, og vi skal nå at hygge os alle tre sammen, inden Nord skal puttes, ja så har man bare ikke tid eller overskud til at lave det helt store i køkkenet. Og så er oksefrikadeller som de her helt perfekte.

Både som de er sammen med en salat, eller i pitabrød med en lækker dressing, eller endda oven på en pizza. Ved sidstnævnte ville jeg i så fald bare lave oksefrikadellerne meget mindre, eller brække frikadellerne over som f.eks. i denne her opskrift på pizza med oksedeller og squashspaghetti

Oksefrikadeller med timian

Oksefrikadeller
Udskriv
Oksefrikadeller
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Oksefrikadeller som både børn og voksne vil kunne li'
Ret: Hovedret, kød
Køkken: dansk, Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr. hakket oksekød
  • 2 spsk. fint hakket timian
  • 1 håndfuld fint revet parmesan
  • 1 stk presset fed hvidløg
  • 1 stk lille revet løg
  • 1 stk æg
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 lille tsk. salt
  • Masser af frisk kværnet peber
  • 1 knivspids chilipulver
Sådan gør du
  1. Bland først alle ingredienser sammen bortset fra oksekødet.
  2. Bland derefter kødet godt sammen med ingredienserne. Brug gerne hænderne til ælte farsen, da det får farsen til at binde godt sammen.
  3. Varm olivenolie op på en pande.
  4. Form oksefrikadeller med en ske og steg dem på alle sider, indtil de er gennemstegte.

Oksefrikadeller for børn og voksne

0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Nem quinoagrød
Næste indlæg
Tomatsalat med mozzarella og quinoa

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen