JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Old school farspandekage med smørdampede grøntsager

af Julie Karla januar 26, 2018
Skrevet af Julie Karla januar 26, 2018

Jeg har arvet nogle af mine mors gamle Karolines Køkken hæfter, og jeg elsker at dykke ned i 80’erne og start 90’erne, da jeg selv var barn, og stifte et glædeligt gensyn med alle de retter min mor selv lavede dengang. F.eks. denne her dejlige, dejlige farspandekage med smørdampede grøntsager.farspandekage opskrift

En old school farspandekage

En totalt old school ret, som jo smager super godt. Måske er den ikke verdens smukkeste ret, og langt fra mine opskrifter på blomkålspizza eller quinoasalater, men nogle gange er de go’e gamle klassiske retter lige det, man har brug for.

Og jeg er vild med denne her farspandekage med smørdampet porre og kål. Jeg har opdateret den oprindelige opskrift fra Karolines køkken og tilpasset den mit humør med en tand mindre smør, men ellers har jeg været tro mod 80’ernes kogekunst.Nem farspandekage opskrift

En low carb ret

Og skulle man føre den up to date, ja så kan man jo kalde denne her ret for en vaskeægte low carb ret. Ingen hurtige kulhydrater men i stedet masser af protein og kostfibre.

Cabbage

farspandekage opskrift
Udskriv
Farspandekage med smørdampet kål og porrer
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
45 min
 

Super old school ret fra 80'erne, men stadig et hit i familien

Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Frikadellefars
  • 400 gr hakket okse og svine (eller hakket svin)
  • 1 stk æg
  • 2 stk skalotteløg (eller et lille alm. løg)
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk tørret timian
  • 1/2 tsk salt
  • masser af friskkværnet peber
  • 1 spsk smør til stegning
Smørdampet kål og porre
  • 2 stk porre (á ca 300 gr)
  • 1/4 savoykål (á ca. 300 gr)
  • 1 spsk smør til stegning
  • 1/2 dl vand
  • 1/4 tsk salt
  • masser af friskkværnet peber
  • finthakkede friske kryderurter til servering (jeg brugte purløg og dild)
Sådan gør du
  1. Start med at klargøre grøntsagerne. Skyl porre og kål fri for jord og skær dem i henholdsvis tynde ringe og strimler.

  2. Kom dem i en tykbundet gryde med smør og lad det stege et par minutter til det begynder at falde en smule sammen.

  3. Tilsæt vand og lad det simre under låg en 10-15 minutters tid.

  4. Riv løget fint og rør det sammen med farsen og de øvrige ingredienser. Rør sammen til en fin ensartet masse.

  5. Varm smør på en pande og fordel farsen på panden til en pandekage. Steg ved mellemvarme på begge sider, indtil den er gennemstegt. TIP! Jeg vender pandekagen med et stort grydelåg, så risikerer den ikke at gå i stykker.

  6. Smag kålen til med salt og masser af friskkværnet peber og fordel kålen rundt på farspandekagen. Drys med masser af friske krydderurter og servér!

Et hit hos barnet

Og Nord på 2 år var vild med den. Undrer mig ikke, når der er kød involveret. Og ikke mindst når ord som frikadellefars OG pandekage indgår i dagens ret.

Jeg tror faktisk ikke, at det er sidste gang, at jeg laver sådan en fætter her, for det smager virkelig skønt og har egentlig bare givet mig lyst til at gå i kast med endnu flere gamle klassiskere, som f.eks. kåldomere, hvidkålsrouletter, farserede porre osv. Nogle andre forslag?farspandekage opskrift

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Havregrødspandekager – Verdens nemmeste opskrift til børn
Næste indlæg
Den bedste opskrift på fødselsdagsboller

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

4 kommentarer

Ellen Bremholm januar 26, 2018 - 10:47 am

Hej julie.
jeg glæder mig hver gang der kommer en opskrift fra dig og en fornøjelse af læse dine små historier.
I september måned sidste år, lod vi os lokke af din beskrivelse til at gæst Braunschweig i Tyskland, skøn og meget smuk by.
Glæder mig meget til at prøve dine havregrødspandekager. I morgen skal det være farspandekagen
Prøv også Varm champignonpate fra Karoline

Ha en dejlig weekend

Reply
Julie Karla januar 26, 2018 - 12:24 pm

Tusind tak for dine søde ord, og hvor er jeg bare glad for, at du læser med! Ej hvor fedt med Braunscweig. Faktisk var jeg også så vild med området, at jeg tager tilbage dertil igen til sommer med hele familien : )

Reply
Anni Sjøgreen februar 17, 2018 - 1:04 pm

Hej Julie

Det ser lækkert ud – jeg prøver i næste uge ;o))

Har du prøvet pizzabøf fra samme periode? Der bliver oksekød rørt med et enkelt æg og salt og peber. Brunes på den ene side og vendes over i et tærtefad. Ind i ovnen ca. 15 min v. 200 grader – dæk med tynde skiver tomat, revet ost og drys med oregano – bag videre til det ser hyggeligt ud. Server i trekanter med salat med mormordressing og god brød – Mums;o))

god weekend
Anni

Reply
Julie Karla februar 23, 2018 - 4:51 pm

Nej, den kender jeg slet ikke, men det lyder super godt! Det må prøves! Tak for tippet ; )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen