Når nu sommervejret har vist sig fra sin rimelig trælse side, for at sige det på godt jysk, så må det være på sin plads at dele min opskrift på pandekager, som netop er oplagt til regnvejrsdage.
Altså helt klassiske pandekager uden nogle dikkedarer. Mel, sukker, æg, smør… for nogle gange har man bare lyst til rigtige pandekager og meget gerne med flødeskum og syltetøj, ja, for det synes jeg smager så godt til.
Opskrift på pandekager – og så lige de lidt sundere af slagsen
For selvom jeg spiser overvejende sundt, så er der i den grad også plads til de gode gammeldags dessertopskrifter, for jeg har ligesom alle andre også en sød tand, der skal tilfredsstilles engang imellem med good old pandekager.
Og så er Nord vild med pandekager, og den anden dag lavede jeg dem efter vuggestue, så vi rigtig kunne hygge os med gammeldags pandekager og lidt Ramasjang. Han er dog faktisk næsten lige så vild, hvis ikke mere, med mine sunde bananpandekager. Dem laver jeg til ham engang imellem til morgenmad eller eftermiddagssnack.
Og det samme med mine bananpandekager med peanutbutter og rugmel. Uh, de går også rent hjem hos den lille mand, og den store mand, og mig…
En helt klassisk opskrift på pandekager. Dog med kardemomme og citron, som får dem til at smage, så englene synger!
- 6 dl mælk
- 75 gr smør
- 6 stk æg
- ca- 160 gr hvedemel
- fintrevet skal af 1 øko citron
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk kardemomme
Bland mel, kardemomme, sukker, salt og citronskal sammen i en skål.
Mix æg og mælk sammen i en anden skål, og kom det ned i skålen med mel, mens der piskes. Jeg brugte min håndmixer for at undgå klumper.
Smelt smørret i en pande og kom det i dejen.
Bag pandekagerne i panden, indtil de er lysebrune på begge sider. Kom evt. lidt ekstra smør på mellem hver 2. eller 3. pandekage.
2 kommentarer
Hej
Du har glemte antallet af æg der skal i opskrift, men regner med det er 3
Hov, det er tilføjet nu!