JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Orzo pasta opskrift med tomat, basilikum og den skønneste fetacreme

af Julie Karla februar 23, 2022
Skrevet af Julie Karla februar 23, 2022

Mmmmm… jeg har lavet den skønneste vegetaropskrift. En Orzo pasta opskrift, som jeg personligt selv har lyst til at spise igen og igen og igen. Jeg elsker denne her ret, og især fordi jeg bruger min absolutte yndlingstype pasta, nemlig Orzo.

Orzo er de her små bitte pastaer, som ligner ris, og som faktisk også kan bruges i stedet for ris i fx en risotto. Og det er nærmest, hvad jeg har gjort i denne her ret. Jeg har lavet en anden opskrift med orzo, nemlig denne her pastaret i ovn, som jeg også kan anbefale.

Orzo pasta opskrift med ost

Sådan laver du den skønneste orzo pasta opskrift

Fremgangsmåden bag denne ret er at koge Orzo pastaen i bouillon under låg sammen med en masse andre skønne smagsgivere, indtil pastaen er al dente, og væden optaget, og man har fået en skøn nærmest risotto-lignende ret. Og så vender man selvfølgelig en generøs mængde fintrevet parmesan i. Og husk her endelig at rive parmesanen fra et helt stykke. Der er simpelthen en verden til forskel fra det man selv river, og så det man kan købe færdigrevet. Det første er altid at foretrække.

Orzo pasta opskrift på tallerken

Og så lige toppe med den allerbedste fetacreme

Det, der så i den grad løfter denne ret op, er, denne her helt vidunderlige fetacreme. Som faktisk bare består af to ting. Creme fraiche og så en cremet feta. Her vil jeg også anbefale, at du bruger en feta i blok, da de er mere cremede end dem i tern.

En generøs skefuld af fetacremen ovenpå pastaretten, ej men det løfter altså retten op på et helt andet niveau. Jeg serverede retten i går for vores søde naboer på 1. sal, og de var også ret begejstrede. Og det særligt gode ved retten er også, at den faktisk passer sig selv. Efter at ingredienserne er stegt lidt, kommer bouillonen på, og så passer det nærmest sig selv under låg. Så det er altså også en genial opskrift at servere for gæster.

Orzo pasta opskrift med basilikum
Orzo pasta opskrift med ost
Udskriv
Orzo pasta opskrift med tomat og fetacreme
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1,5 tsk tørret rosmarin
  • 200 g datterino tomater eller cherrytomater
  • 250 g orzo pasta
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g fintrevet parmesan, fra helt stykke
  • 1 potte frisk basilikum, bladene herfra
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt
Fetacreme
  • 200 g creme fraiche 18 % eller 9 %
  • 100 g feta
Sådan gør du
  1. Hak skalotteløg og hvidløg fint.

  2. Steg det gyldent 1-2 minutter i olivenolie i en dyb pande.

  3. Halvér tomaterne og kom dem på panden.

  4. Tilsæt tørret rosmarin.

  5. Tilsæt orzo pastaen og rør godt rundt, så pastaerne bliver blanke.

  6. Kom 1 spsk æblecidereddike på og lad det koge helt ind.

  7. Tilsæt grøntsagsbouillon, skru ned og lad retten simre under låg i ca. 12-15 minutter. Rør undervejs et par gange, så det ikke sætter sig fast i bunden.

  8. Mos fetaen groft med en gaffel og rør den sammen med creme fraiche. Stil til side til servering.

  9. Når orzo pastaerne er al dente og retten er dejligt cremet som en risotto tilsættes fintrevet parmesan.

  10. Hak basilikum groft og vend også det i retten.

  11. Smag retten til med friskkværnet peber og flagesalt.

  12. Anret på fire tallerkner og servér med 1-2 spsk fetacreme ovenpå.

Orzo pasta opskrift med feta
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Fransk løgsuppe opskrift med karamelliserede løg, timian og bagte ostebrød
Næste indlæg
Salat med hytteost, spidskål, dild og skøn pickles!

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen