JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning – som snack til et glas portvin eller efter en god middag

af Julie Karla december 13, 2022
Skrevet af Julie Karla december 13, 2022

Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift på en simpel men skøn osteanretning med granatæble, kakifrugt og chilihonning. Jeg tænker den er sjov at lave i juledagene til nogle af de mange julekomsammener. Den er nemlig rigtig god sammen med et glas portvin eller et glas gløgg. Og også rigtig god både som appetizer eller efterret.

Nem osteanretning med lidt wauw faktor

Det gode ved denne her osteanretning er, at den er super nem at lave, men ser stadigvæk sådan lidt wauw agtig ud! Gør den ik’?!… Jeg synes virkelig, at farverne med det knaldrøde granatæble, den orange kaki og snehvide camembert er helt fantastisk. Og så er chilihonningen helt klart prikken over i’et.

Jeg har i hvert fald tænkt mig at servere denne her anretning igen i julen. Den er egentlig lidt inspireret af min meget julede fetadip med granatæblekerner, valnødder og honning. For jeg elsker virkelig kombien af det søde, syrlige, salte og fede.

opskrift på osteanretning

Chilihonningen

Chilihonningen er virkelig såre simpel at lave. Den kræver kun 2 ingredienser. Honning og tørrede chiliflager. Og så skal det bare varmes stille og roligt op i en lille gryde. Og brug endelig bare den mængde tørret chili, du synes. Jeg har bare skrevet en vejledende mængde, for det kommer selvfølgelig meget an på, hvor stærk din chili er.

Du kunne også snildt lave en rosmarinhonning til. På helt samme måde som med chilihonningen men bare med frisk rosmarin. Det er også virkelig skønt og passer perfekt til hvidskimmeloste.

Og mangler du flere opskrifter til lækker, spændende og måske også lidt anderledes julemad, så har jeg altså en hel julekategori her på bloggen. Der skulle gerne være masser af dykke ned i. Jeg kan især anbefale min julesalat med bulgur og julens skønne frugter og grønt. Mums den er god og er altid på repeat herhjemme i julemåneden.

Osteanretning med brieost
Ideer til osteanretning
opskrift på osteanretning
Udskriv
Osteanretning til jul
Forb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Ret: Dessert, ost, Snack
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Chilihonning
  • 2 spsk honning
  • Ca. 1/2 tsk tørrede chiliflager
Osteanretning
  • 1 camembert eller brie
  • 1 kakifrugt
  • 1 granatæble
  • 8 valnødder
  • Et par kviste frisk timian
Sådan gør du
  1. Kom honning i en lille gryde og varm det op ved middelvarme sammen med tørret chili. Når honningen er varm tages den af varmen. Det må ikke koge, men skal blot varmes op.

  2. Skær toppen af granatæblet. Skær snit ned langs granatæblets hinder og bræk så granatæblet i større chunks.

  3. Skær kakifrugten i tynde skiver.

  4. Skær osten ud i mundrette bider og placer dem på en tallerken eller fad. Pynt med kakifrugt, læg et par granatæblestykker på (server resten ved siden af)og drys med grofthakkede valnødder.

  5. Dryp chilihonning over og pynt til sidst med frisk timian.

lækker osteanretning
2 kommentarer
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Pasta med valnødder, Vesterhavsost, citron og persille
Næste indlæg
Bruschetta med burrata, appelsin og frisk timian

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Påskekage med påskeæg – med smag af citron...

marts 19, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

2 kommentarer

Lene december 13, 2022 - 2:32 pm

Så lækkert og genial afslutning på det søde og salt. Skal absolut prøves

Reply
Julie Karla december 14, 2022 - 8:37 am

Ih tusind tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen