Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift på en simpel men skøn osteanretning med granatæble, kakifrugt og chilihonning. Jeg tænker den er sjov at lave i juledagene til nogle af de mange julekomsammener. Den er nemlig rigtig god sammen med et glas portvin eller et glas gløgg. Og også rigtig god både som appetizer eller efterret.
Nem osteanretning med lidt wauw faktor
Det gode ved denne her osteanretning er, at den er super nem at lave, men ser stadigvæk sådan lidt wauw agtig ud! Gør den ik’?!… Jeg synes virkelig, at farverne med det knaldrøde granatæble, den orange kaki og snehvide camembert er helt fantastisk. Og så er chilihonningen helt klart prikken over i’et.
Jeg har i hvert fald tænkt mig at servere denne her anretning igen i julen. Den er egentlig lidt inspireret af min meget julede fetadip med granatæblekerner, valnødder og honning. For jeg elsker virkelig kombien af det søde, syrlige, salte og fede.
Chilihonningen
Chilihonningen er virkelig såre simpel at lave. Den kræver kun 2 ingredienser. Honning og tørrede chiliflager. Og så skal det bare varmes stille og roligt op i en lille gryde. Og brug endelig bare den mængde tørret chili, du synes. Jeg har bare skrevet en vejledende mængde, for det kommer selvfølgelig meget an på, hvor stærk din chili er.
Du kunne også snildt lave en rosmarinhonning til. På helt samme måde som med chilihonningen men bare med frisk rosmarin. Det er også virkelig skønt og passer perfekt til hvidskimmeloste.
Og mangler du flere opskrifter til lækker, spændende og måske også lidt anderledes julemad, så har jeg altså en hel julekategori her på bloggen. Der skulle gerne være masser af dykke ned i. Jeg kan især anbefale min julesalat med bulgur og julens skønne frugter og grønt. Mums den er god og er altid på repeat herhjemme i julemåneden.
- 2 spsk honning
- Ca. 1/2 tsk tørrede chiliflager
- 1 camembert eller brie
- 1 kakifrugt
- 1 granatæble
- 8 valnødder
- Et par kviste frisk timian
Kom honning i en lille gryde og varm det op ved middelvarme sammen med tørret chili. Når honningen er varm tages den af varmen. Det må ikke koge, men skal blot varmes op.
Skær toppen af granatæblet. Skær snit ned langs granatæblets hinder og bræk så granatæblet i større chunks.
Skær kakifrugten i tynde skiver.
Skær osten ud i mundrette bider og placer dem på en tallerken eller fad. Pynt med kakifrugt, læg et par granatæblestykker på (server resten ved siden af)og drys med grofthakkede valnødder.
Dryp chilihonning over og pynt til sidst med frisk timian.
2 kommentarer
Så lækkert og genial afslutning på det søde og salt. Skal absolut prøves
Ih tusind tak!