JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Overnight oats med mandelsmør og sommerbær

af Julie Karla juni 13, 2018
Skrevet af Julie Karla juni 13, 2018

Har du hørt om overnight oats før? De går også under det danske navn “køleskabsgrød”. Det er en kold havregrød, som røres sammen om aftenen, stilles på køl i køleskabet og er klar til at blive spist om morgenen. Uden nogen form for tilberedning, for den er jo nemlig kold! Og det smager super godt.

Især når den er lavet på en smoothie af moden banan, mælk og mandelsmør. Det kan I godt forestille jer smager godt, ik’? Og smoothien kan man egentlig også bare spise, som den er. Men jeg synes nu alligevel, I skulle tage at prøve at røre havregryn i, og så spise den som kold grød næste morgenmad. Det er seriøst en lækker cremet grød, man får sig. Og endnu lækrere bliver den så af sommerens smukke bær, der kommer ovenpå. Ja tak.Overnight oats opskrift

Overnight oats med nøddesmør

Har du ikke mandelsmør ved hånden, jeg køber altid mit i Tyskland eller Sverige, da udvalget af større og billigere (ellers helsekostforretninger eller på nettet), ja så kan du sagtens erstatte mandelsmør med peanutbutter for eksempel. Eller hvis du er helt avanceret så prøv med cashewnøddesmør eller hasselnøddesmør. Men jeg vil dog stadig være fortaler for mandelsmør, fordi det er indbegrebet af lækkerhed.Overnight oats også kaldet køleskabsgrød

Du skal måske justere lidt på mængden af havregryn lidt alt efter, hvor stor din banan er. Jeg brugte mellem 1 1/4-1 1/2 dl. havregryn, så prøv dig frem. Du skal bare huske, at grynene suger væske til sig, så grøden vil tykne henover natten på køl, og vil give dig denne her super cremede lækre grød, som seriøst næsten smager som en dessert!

Overnight oats med jordbær og hindbær

4 fra 1 stemme
Overnight oats opskrift
Udskriv
Overnight oats med mandelsmør og sommerens bær
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
10 min
 

Super lækker og cremet overnight oats med mandelsmør. Spis dessert til morgenmad!

Ret: Dessert, Morgenmad, Snack
Køkken: internationalt
Antal: 1 portion
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • Ca. 1 1/2 dl blandet havre- og ruggryn (eller bare havregryn)
  • 1 dl mælk
  • 1 meget moden banan
  • 1 spsk mandelsmør
  • hindbær, jordbær og evt. blåbær til pynt
Sådan gør du
  1. Aftenen før blendes banan, mandelsmør og mælk til en smoothie.

  2. Bland havregrynene i en skål med smoothien og rør godt rundt. Dæk til og sæt på køl i køleskabet til natten over.

  3. Om morgenen røres grøden igennem og hældes over i en serveringsskål. Drys med bær, evt. kokos eller anden lækker topping og servér!

Overnight oats i skålOvernight oats med bær

 

1 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Blomkålssteaks med parmesan og purløgsolie
Næste indlæg
Salat med bær, burrata ost og citron

Måske du også kan lide de her…

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Ristet boghvede med kanel, agavesirup og kokosolie –...

februar 24, 2023

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Havregrød med kokosmælk, blåbærkompot, yoghurt og mango –...

maj 25, 2022

Scones opskrift med hindbær, müsli og vaniljeyoghurt

marts 4, 2022

Semlor opskrift – bare i muffin udgave! Men...

januar 27, 2022

Omelet opskrift med grønkål og pære-sennepssalat

december 14, 2021

Baby romaine salat med basilikum chimichurri og pocheret...

december 7, 2021

Juleboller med varme krydderier og appelsinskal

december 6, 2021

1 kommentar

Helle september 18, 2019 - 10:03 am

4 stars
Chiagrød med kokos og honning er superlækker??

kan jeg nogensteder se hvor mange kalorier retterne indeholder.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen