Har du hørt om overnight oats før? De går også under det danske navn “køleskabsgrød”. Det er en kold havregrød, som røres sammen om aftenen, stilles på køl i køleskabet og er klar til at blive spist om morgenen. Uden nogen form for tilberedning, for den er jo nemlig kold! Og det smager super godt.
Især når den er lavet på en smoothie af moden banan, mælk og mandelsmør. Det kan I godt forestille jer smager godt, ik’? Og smoothien kan man egentlig også bare spise, som den er. Men jeg synes nu alligevel, I skulle tage at prøve at røre havregryn i, og så spise den som kold grød næste morgenmad. Det er seriøst en lækker cremet grød, man får sig. Og endnu lækrere bliver den så af sommerens smukke bær, der kommer ovenpå. Ja tak.
Overnight oats med nøddesmør
Har du ikke mandelsmør ved hånden, jeg køber altid mit i Tyskland eller Sverige, da udvalget af større og billigere (ellers helsekostforretninger eller på nettet), ja så kan du sagtens erstatte mandelsmør med peanutbutter for eksempel. Eller hvis du er helt avanceret så prøv med cashewnøddesmør eller hasselnøddesmør. Men jeg vil dog stadig være fortaler for mandelsmør, fordi det er indbegrebet af lækkerhed.
Du skal måske justere lidt på mængden af havregryn lidt alt efter, hvor stor din banan er. Jeg brugte mellem 1 1/4-1 1/2 dl. havregryn, så prøv dig frem. Du skal bare huske, at grynene suger væske til sig, så grøden vil tykne henover natten på køl, og vil give dig denne her super cremede lækre grød, som seriøst næsten smager som en dessert!
Super lækker og cremet overnight oats med mandelsmør. Spis dessert til morgenmad!
- Ca. 1 1/2 dl blandet havre- og ruggryn (eller bare havregryn)
- 1 dl mælk
- 1 meget moden banan
- 1 spsk mandelsmør
- hindbær, jordbær og evt. blåbær til pynt
Aftenen før blendes banan, mandelsmør og mælk til en smoothie.
Bland havregrynene i en skål med smoothien og rør godt rundt. Dæk til og sæt på køl i køleskabet til natten over.
Om morgenen røres grøden igennem og hældes over i en serveringsskål. Drys med bær, evt. kokos eller anden lækker topping og servér!
1 kommentar
Chiagrød med kokos og honning er superlækker??
kan jeg nogensteder se hvor mange kalorier retterne indeholder.