JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ovnbagt økologisk kylling med krydret fuldkorns-couscous

af Julie Karla november 16, 2013
Skrevet af Julie Karla november 16, 2013

Sidste weekend var det Mortens aften, men i stedet for den traditionelle and lavede jeg denne marrokansk inspirerede økologiske kylling med couscous. Det smagte super godt, og jeg synes altid, at det er sjovt at fylde min kylling med alt muligt lækkert fyld. Jeg valgte at putte tørrede figner og dadler, samt mandler i min couscous, men man kan putte alle mulige slags tørrede frugter og nødder i den, som f.eks. rosiner, usaltede pistacienødder, tranebær mv. Kyllingen er fra Sødam og jeg serverede den med ekstra couscous, lidt creme fraiche og citron.

Ingredienser (4 pers.)
1 øko-kylling fra Sødam 1,8 kg.
2 dl. fuldkorns-couscous
2 dl. økologisk hønsebouillon
1 tsk. kanel
1 1/2 tsk. spidskommen
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stdt. ingefær
1 tsk. chiliflager
Saft og skal af 1 øko appelsin
Saft og skal af 1 øko citron
1 bundt persille
1 bundt purløg
5-6 store tørrede figner
10 tørrede dadler
1 håndfuld mandler
Salt og peber

Tilberedning
Bland couscous sammen med appelsin- og citronsaft, krydderier og 2 dl. hønsebouillon. Lad det trække i ca. 10 minutter. Tilsæt finthakket persille og purløg, samt grofthakkede dadler, figner og mandler.  Fyld kyllingen med så meget af couscous-blandingen, som der kan være (den skal virkelig proppes med fyld), og gem resten som ekstra tilbehør til kyllingen. Luk hullet med en halv citron, så couscousblandingen ikke flyder ud, under stegningen. Drys salt og peber over kyllingen og steg den i ovnen ved 200 gr. i 30 minutter og derefter 175 gr. i ca. 1 time.
Server kyllingen sammen med couscous og et par skefulde creme fraiche, og pynt med frisk hakket purløg og persille, samt citron.

4 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Sund æble-mandelcrumble
Næste indlæg
Grov rodfrugtmos med flødeost og tre slags løg

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

4 kommentarer

A + K = ♥ november 16, 2013 - 5:30 pm

Hold op, det ser lækkert ud – rigtig smæk på krydderierne!

– Anne

Reply
Julie Karla november 17, 2013 - 10:41 am

Hej Anne, ja det må man sige. Det er skønt!

Reply
Clara V. november 20, 2013 - 10:32 am

Er det salt og peber som der er oven på kyllingen? 🙂

Reply
Julie Karla november 20, 2013 - 4:45 pm

Hej Clara. Ja, det er det. Det får jeg lige tilføjet i opskriften : )

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen