JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Ovnbagte rødbeder med frisk rosmarin og balsamicoeddike

af Julie Karla april 6, 2022
Skrevet af Julie Karla april 6, 2022

Her kommer lige en super super nem opskrift på ovnbagte rødbeder. Og den kommer fordi, jeg forleden havde så mange rødbeder liggende, at jeg tænkte NU må jeg få gang i rødbedeopskrifterne. Og jeg elsker rødbeder. Men de er lidt omstændige at arbejde med synes jeg, så de får desværre altid lov til at ligge lidt, inden jeg tager mig sammen.

Men det er er det hele værd, når jeg så gør. For som nævnt så er jeg altså bare vild med den søde rødbedesmag. Og de er det perfekte tilbehør til så mange retter. Forestil jer de her ovnbagte rødbeder sammen med en skøn tærte. Fx min galette med grønkål?! De kunne også serveres som tilbehør til de her Chipolata pølser med sennep og honning. Uh, det ville også være godt! Der er altså virkelig mange ting som bagte rødbeder er godt til.

ovnbagte rødbeder med rosmarin

Ovnbagte rødbeder til salaten eller omeletten dagen efter

Opskriften her er til en stor portion, for det er simpelthen helt genialt at have nogle bagte rødbeder tilovers dagen efter. De kan kommes i frokostsalaten fx. en skøn pastasalat eller serveres sammen med frokostomeletten. Jeg havde en del tilovers og dem kom jeg i min pastasalat med de små orzo pastaer, I ved nok dem jeg taler så meget om og blandt andet bruger i denne her opskrift.

Et lille tip med rødbeder!

Og hey, nu vi er ved rødbeder. Må jeg ikke lige give jer et godt rødbede-tip. Prøv at rive rå rødbede (skrællet selvfølgelig) ned i jeres havregrød om morgenen og lad det koge med. Grøden bliver totalt pink, men nøj hvor det smager godt. Og så top grøden med mandelsmør fx eller kakaonibs. Det er seriøst en lækker morgenmad. Og i øvrigt en opskrift jeg også har med i min første kogebog GRØN MORGENMAD.

OVNBAGTE RØDBEDER MED olivenolie
ovnbagte rødbeder med rosmarin
Udskriv
Ovnbagte rødbeder med frisk rosmarin
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Nordisk køkken
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 600 g skrællede rødbeder
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk hakket frisk rosmarin
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 225 grader.

  2. Skær de skrællede rødbeder ud i små til mellemstore stykker.

  3. Kom rødbederne i en skål og vend dem med olivenolie, balsamicoeddike og frisk rosmarin.

  4. Fordel dem ud på en bageplade med bagepapir.

  5. Drys med flagesalt og peber.

  6. Bag rødbederne møre i ovnen i ca. 30-35 minutter. Vend dem 1-2 gange undervejs.

ovnbagte rødbeder på fad
0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Stracciatella ost med baby romaine, ansjoser og grillet citron. En konge frokost!
Næste indlæg
Friske forårsruller med baby iceberg, omelet og spicy chili-mangosauce

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen