JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

På bageskole hos Hahnemann – så fik jeg gang i surdejsbagningen

af Julie Karla juli 12, 2020
Skrevet af Julie Karla juli 12, 2020

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED HAHNEMANNS KØKKEN: I forrige uge deltog jeg i et bagekursus hos Trine Hahnemann på Østerbro. Jeg var inviteret til at prøve kræfter med surdejsbagning. Og jeg har i såååå lang tid gerne villet starte op med at bage surdejsbrød. For jeg ELSKER surdejsbrød. Jeg elsker virkelig den der syrlige smag, og så er jeg dybt fascineret af den ældgamle proces med at bage uden brug af gær.

God bageskole

Mental barriere

Men jeg har ligesom haft en mental barriere, der har gjort, at jeg ikke er kommet i gang. Jeg har simpelthen tænkt, at det var for uoverskueligt et projekt. Bl.a. også fordi jeg har travlt med to små børn og arbejde. Og når jeg har læst et utal af guides på nettet, har jeg stadig ikke helt gennemskuet, hvordan det rette teknik er, og mange begreber har jeg aldrig stiftet bekendtskab med. Så derfor vidste jeg også, at det der skulle til, var at der var en person, der simpelthen guidede mig igennem fra start til slut.

surdej på bageskole

Suveræn bageskole hos Hahnemann

Og det fik jeg i den grad i Hahnemanns Køkkens bageskole. Nok var jeg inviteret i kraft af mit job, men jeg roser altså kun noget i stor grad, hvis det virkelig er godt. Og det var det altså her. Jeg havde simpelthen sådan en god og lærerig dag. Og jeg kan sige, at jeg her på 2. uge i min surdejsbagning, bager okay gode og helt klart præsentable surdejsboller og brød, der virkelig smager af noget.

For at nævne nogle gode ting ved Hahnemanns bagekursus. Så vil jeg først og fremmest fremhæve deres underviser, som er bager i Hahnemanns eget bageri. Super kompetent og meget tålmodig underviser. Og så vil jeg fremhæve de lækre omgivelser. Her står man altså i et køkken, der bare fungerer og ser lækkert ud. Råvarerne er også de bedste af de bedste, bl.a. korn fra Kornby Mølle. Endelig var det jo bare ekstra dejligt, at vi måtte tage alt vores hjemmebag og meget mere til med hjem efter kurset, så man kunne forkæle sin familie med alskens lækkerier.

hahnemann bageskole og kursus
surdejsbagning på bageskole
kardemommesnurrer på bageskole

Nu har jeg fået gang i surdejsbagningen, og min køkkenmaskine, som jeg har købt i dyre domme, og har samlet støv i snart et år, kører på fuldt tryk godt og vel hver anden dag. Og vi nyder surdejsbrød hver morgen. Og nu kommer den sjove tid jo også, hvor jeg tør at eksperimentere med forskellige typer af mel. For nu er basis opskrifterne ligesom kommet ind under huden på mig. Og jeg håber da, at jeg en dag kan bage lige så flot brød, som de fx gør hos Hahnemann, Batting, Hart eller nogle af de mange andre opturs surdejsbagerier i byen.

Jeg linker i øvrigt til Hahnemanns kurser her og giver deres bageskole en klar anbefaling herfra.

lær at bage surdej på bageskole

0 kommentar
1
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vegetar lasagne opskrift
Næste indlæg
Salat med blåbær

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Få Venindemad til 100 kr!

august 26, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Lussekatter eller lussebullar – de klassiske svenske julebrød...

november 23, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Energibesparende opskrifter og andre gode tips til at...

september 9, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen