JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Påskekage med påskeæg – med smag af citron og hvid chokolade

af Julie Karla marts 19, 2024
Skrevet af Julie Karla marts 19, 2024

Jeg har lavet en meget simpel men super lækker påskekage med påskeæg og med smag af citron og hvid chokolade. Den smager sådan nærmest af citronfromage. Og så er den dejlig svampet! Det er en svensk kladdkaka, som jeg har lavet før i en udgave med appelsin, nemlig denne her kladdkaka opskrift med appelsin. Og det, der er særligt ved den svenske kladdkaka er, at det er denne her helt kompakte kage, der nærmest er klæg indeni, og som udenpå nærmest er helt makron-agtig.

Faktisk er det virkelig vigtigt, at man ikke bager kagen for længe, for den må meget gerne være svampet! Nogle mener endda, at den skal være nærmest helt flydende i midten. Jeg prøver at finde en god mellemvej. Men faktisk hellere lidt for underbagt end overbagt.

påskekage med citron og hvid chokolade

Påskekage med påskeæg

Jeg tænkte, jeg ville bruge kladdkakan, som udgangspunkt i min påskekage og så bage kagen med fine små kulørte påskeæg. Og det blev virkelig lækkert. Efter bagning pyntede jeg også kagen med ekstra påskeæg, for de synker nemlig ned under bagningen. Jeg havde lavet en hindbærskum til med flødeskum og hindbær, men kagen er altså lige så god, hvis ikke bedre bare i sig selv.

Påskekagens bagetid

Denne her påskekage skal have mellem 20-24 minutter. Det varierer meget efter ovn. Hjemme hos mig får den 21-22 minutter. I min ovn i Sverige skal den kun have 20 minutter. Det bedste tip er, at stikke i kagen og se om der hænger helt våd dej ved, for det skal der ikke. Men er det meget fugtige krummer, så er det helt fint!

Og så bager jeg kagen i en stålform, hvor varmen virkelig trænger igennem. Så hvis du bruger en porcelænsform, kan det også ændre lidt på bagetiden.

Jeg håber virkelig du har lyst til at lave denne her påskekage, for den smager så godt! Og husk endelig at følge med ovre på min instagram for flere opskrifter.

citron påskekage
påskekage med citron og hvid chokolade
Udskriv
Påskekage med påskeæg
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Dessert, kage
Køkken: dansk, Nordisk køkken, svensk
Antal: 6 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 100 g hvid chokolade (jeg bruger Lindts hvide chokolade)
  • 160 g sukker
  • 2 æg
  • 1 stor økologisk citron (saften fra 1/2 citron og fintrevet skal af den hele)
  • 130 g hvedemel
  • Små kulørte påskeæg
Sådan gør du
  1. Sæt ovnen på 175 grader.

  2. Beklæd en 28 cm. tærteform med bagepapir.

  3. Smelt smørret i en lille gryde ved middelvarme

  4. Knæk chokoladen ned i, så det smelter.

  5. Pisk sukker og æg sammen i en røreskål til luftigt.

  6. Vend det smeltede smør og chokolade i.

  7. Vend mel, fintrevet citronskal og saft i.

  8. Kom dejen i formen og bag kagen midt i ovnen imellem 20-24 minutter. Det afhænger af ovnen. Stik i kagen efter 20 minutter, og se om der hænger helt våd dej ved. Gør der det, så giv den et par minutter mere. Men kagen skal være til den klæge side.

nem påskekage opskrift
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie
Næste indlæg
Få Venindemad til 100 kr!

Måske du også kan lide de her…

Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske...

januar 13, 2024

Æble gløgg uden alkohol med vidunderlige julekrydderier

december 5, 2023

Hyldeblomstsaft opskrift – Én af sommerens bedste opskrifter

juni 19, 2023

Vegansk bananbrød med karamelsauce fra min bog Venindemad...

marts 14, 2023

Kladdkaka opskrift med appelsin og hvid chokolade

december 16, 2022

Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning...

december 13, 2022

Chokolade med granatæble og kanel – en skøn...

november 25, 2022

Brunsviger opskrift – mit bud på én af...

november 8, 2022

Æblekage med marcipan og kardemomme og æbler både...

oktober 28, 2022

Æbledessert med sesam og honning yoghurt

oktober 4, 2022

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Bagt fennikel med citron

    april 1, 2019
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen