JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pak choi

af Julie Karla september 2, 2016
Skrevet af Julie Karla september 2, 2016

I den grøntsagskasse vi fik forleden lå der et KÆMPE bundt pak choi, altså virkelig kæmpe! Og vi har faktisk nærmest spist det hele ugen. Jeg har kommet den skønne kål i de fleste af de retter, vi har fået i løbet af ugen. Jeg har endda sneget det ned i Nords grøntsagsmos.

Pak choi

Hvis du ikke helt er med på, hvad pak choi lige er (bare rolig, det havde jeg heller ikke helt styr på før denne uge), så kan du læse lidt om den her . Men det er, som der står, en kåltype, og kan egentlig bruges på samme måde, som man bruger andre slags kål. Det smager super godt!

Pak choi

Pak choi med lækker asiatisk sauce

Men sådan som jeg allerbedst kan lide at tilberede pak choi er på denne måde med en lækker asiatisk inspireret sauce, der er både sød og salt. Og så er jeg kæmpe fan af sesamolie, og giver derfor kålen et ordentligt skvæt af det lige til sidst for at smage det til. Derudover får kålen også selskab af godt med hvidløg. Det er jo altid godt.

Kan du ikke lige finde denne lidt særlige kål, kan du sagtens bruge en anden lidt mere tilgængelig som f.eks. spidskål.

Pak choi

Har lavet denne her varme salat to gange i denne uge. Den ene gang fik vi økologisk kyllingebryst til og den anden gang var det uden kød med med to spejlæg og fuldkornsris til. Lækkert måltid begge gange.

Pak choi

5 fra 1 stemme
Pak choi
Udskriv
Pak choi
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Pak choi er super lækkert og nemt tilbehør
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: asiatisk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 4 stk store pak choi
  • 1 stk stort forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 2 spsk. soja
  • 1 spsk. akaciehonning
  • Sesamolie
  • Sesam til pynt
Sådan gør du
  1. Rens pak choi'en, skær stænglerne i mellemstore stykker, og kom dem i en skål for sig. Skær bladene i lidt større stykker og dem i en skål for sig.
  2. Snit forårsløget og skær hvidløget i tynde skiver.
  3. Varm olivenolie op på en pande. Kom forårsløg, hvidløg og pak choi stængler på panden, og lad det stege et par minutter under omrøring.
  4. Kom bladene i, sammen med soja og honning, og rør godt rundt.
  5. Når bladene er faldet en smule sammen, smages salaten til med sesamolie, og det hele simrer et par minutter mere.
  6. Servér den stegte pak choi med sesam.

Pak choi

8 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Vegetardeller
Næste indlæg
Bruschetta med tomat og rørt feta

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

8 kommentarer

Josefine Fürst september 5, 2016 - 8:29 am

Jeg er helt betaget af dine billeder, de er virkelig flotte! Hvor er tallerkenen forresten fra? Den er virkelig fin 🙂

Reply
Julie Karla september 9, 2016 - 4:48 am

Årh tusind tak Josefine. Den er købt i Malmø i butikken Lagerhaus ?

Reply
Susanne Muusmann juni 3, 2019 - 2:39 pm

5 stars
Super lækre og inspirerende opskrifter, Tak ?

Reply
Julie Karla juni 5, 2019 - 12:42 pm

Tusind tak! Det gør mig så glad at høre!

Reply
Lene hegner april 27, 2020 - 7:08 pm

Så fine billeder og lækre opskrifter

Reply
Julie Karla maj 28, 2020 - 9:39 am

Tusind tak!

Reply
Peter Vemmelund marts 16, 2022 - 11:56 am

5 stars
Supper nem og god opskrift

Reply
Julie Karla marts 16, 2022 - 11:57 am

Dejligt at høre! Tak!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen