JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Panerede skrubbefileter med blomkålsremoulade og timian-kartofler

af Julie Karla november 16, 2020
Skrevet af Julie Karla november 16, 2020

SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED WWF: Jeg vil i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden endnu engang slå et slag for fisk fanget med naturskånsomme redskaber og fanget lokalt ved vores egne danske kyster. For det giver så meget mening, synes jeg, når man både tænker miljø og bæredygtighed. Og vælger man lokalt, kan man give sig i kast med sæsonens spændende fisk. Fx den alt for undervurderede skrubbe her. Det er altså en fisk, der fortjener langt større opmærksomhed end den får. Og det vil jeg give den her med min opskrift på panerede skrubbefileter.

opskrift på skrubbefileter

De sprødeste panerede skrubbefileter går rent hjem hos børnene

Du kan lige så godt bruge skrubber til dine stegte fiskefileter. De er mindst ligeså velsmagende som rødspætter. Og foruden den gode smag og det lækre kød, så er det også en fiskebestand, der har det godt og som ikke er overfisket.

Jeg serverede de panerede skrubbefileter for mine to drenge på 1 og 4 år, og de var ellevilde. Tror nærmest den store spiste 4-5 stykker, og det er jo en fryd for en mor her, når børnene slubrer det i sig. For særligt når det kommer til fisk, bliver jeg så glad, når børnene spiser masser af det. For det er simpelthen så sundt og totalt hjernemad.

Til fiskefileterne har jeg lavet en blomkålsremoulade og så nogle sprøde timian-kartofler, og det er altså også noget tilbehør, som altid hitter hos børnene hjemme hos mig.

panerede skrubbefileter blog

Få din fiskehandler til at filetere fisken

Jeg fik min fiskehandler til at filetere skrubberne for mig, så jeg bare kunne gå hjem og panere dem og smide dem på panden. Og det gode ved det er, at du så også kan få skind og ben med hjem og koge fond på. Det gjorde jeg også, og efterfølgende lavede jeg den lækreste fiskesuppe med fonden til to dage. En suppe jeg smagte til med masser af dild, citron og fløde og kom hele stykker sej i.

Hvis du er mere nysgerrig på, hvad alt det her med naturskånsomt fanget kystfisk er, så kan du læse mere i mine forrige indlæg fx det her indlæg om min tur ud på en fiskekutter.

pandestegte panerede skrubbefileter
Udskriv
Panerede skrubbefileter med blomkålsremoualde og timian-kartofler
Samlet tid
45 min
 
Ret: aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Blomkålsremoulade
  • 1/4 blomkål
  • 1 dl eddike
  • 1/2 dl sukker
  • 4 kviste frisk timian
  • 4 kviste frisk dild
  • 6 hele peberkorn
  • 4 spsk god mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche, græsk yoghurt eller ymer
  • 1/2 tsk karry
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • Salt
  • 1 spsk kapers
Kartofler
  • 1 kg kartofler
  • 6-7 kviste timian, bladene deraf
  • Olivenolie
  • Ca. 1 tsk salt
Fisk
  • 8 skrubbefileter
  • Hvedemel
  • 2 æg
  • Rasp
  • Smør til stegning
  • Flagesalt
Sådan gør du
Blomkålsremoulade
  1. Skær blomkålen ud i små buketter.

  2. Kog eddike, sukker, timiankviste, dildkviste og peberkorn op i en lille gryde. Tag det af varmen, når sukkeret er smeltet.

  3. Kom blomkålsbuketterne i og sæt gryden på køl.

  4. Rør creme fraiche og mayonnaise sammen. Tilsæt krydderier og kapers.

  5. Smag til med salt.

  6. Når buketterne er afkølede, hældes lagen fra og de blandes med dressingen.

Kartofler
  1. Sæt ovnen på 225 grader alm. ovn.

  2. Skyl kartoflerne og skær dem i små stykker.

  3. Kom dem på en bageplade med bagepapir.

  4. Hæld olivenolie over og salt, samt bladene fra timiankvistene. Vend rundt og sæt i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er sprøde.

Fisk
  1. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken.

  2. Hæld hvedemel i en dyb tallerken og rasp i en tredje tallerken.

  3. Panér først filetten i hvedemel, dernæst æg og til sidst rasp.

  4. Steg skrubbe fileterne på en varm pande ved høj varme i smør. Et par minutter på hver side.

  5. Drys flagesalt over de færdigstegte skrubbefileter og servér sammen med blomkålsremouladen og de bagte timian-kartofler.

pandestegte panerede skrubbefileter
4 kommentarer
2
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
2 lækre savoykål opskrifter og lidt om de smukkeste køkkentekstiler
Næste indlæg
Salat til julemad – Mine bedste af slagsen

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

4 kommentarer

Birgit Simonsen november 16, 2020 - 3:52 pm

Neej, hvor blev jeg glad
Du er tilbage🤗
Kh Birgit

Reply
Julie Karla november 17, 2020 - 9:10 am

Ja det kan du tro!

Reply
Kia november 17, 2020 - 3:47 am

Det samme her, det er skønt at der igen kommer lidt liv på siderne, selv om der jo er nok at tage af.. 😀

Reply
Julie Karla november 17, 2020 - 9:10 am

Tusind tak, det er jeg glad for at høre!

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Bagt fennikel med citron

    april 1, 2019
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen