JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

af Julie Karla januar 15, 2024
Skrevet af Julie Karla januar 15, 2024

Paneret feta smager jo så godt! Feta vendt i mel, æg og krydret pankorasp og så stegt helt sprødt på panden. Indeni vil fetaen være helt blød og cremet. En virkelig skøn ret, du kan servere som tilbehør, eller som du kan servere som en selvstændig ret måske med pasta eller gnocchi til.

Paneret feta med skønne bagte tomater til

Jeg spiste netop fetaen i går som en selvstændig ret sammen med skønne ovnbagte balsamico cherrytomater og så frisk pasta til. Det var virkelig skønt. Men jeg har også lavet den som tilbehør til kyllingefrikadeller og ovnkartofler. Også dejligt.

paneret feta stegt på panden

Hvordan laver man paneret feta?

Det er super simpelt at lave paneret feta. Og udover fetaen skal du egentlig bare bruge basisingredienser, som man ofte har på lager. Her er de vigtigste trin:

  • Brug en dejlig græsk feta á 200 g. Der er efterhånden en dejligt stor udvalg i de større supermarkeder, så find din yndlingsfeta.
  • Krydr din panko rasp med lige de krydderier og krydderurter, du har lyst til. Se min opskrift som mere vejledende. Jeg brugte de krydderier, som jeg lige havde lyst til på dagen. Men særligt citronskal kan anbefales at beholde og chiliflager.
  • Steg i rigeligt olivenolie, så paneringen ikke sidder fast.
  • Steg først på høj varme for at lave en sprød stegeskorpe og så derefter på lavere varme, så fetaen kan nå at blive dejlig blød.

Det var nogle af de vigtigste trin. Og hvis du også laver de ovnbagte cherrytomater, så står de jo bare og hygger sig i ovnen, mens du steger fetaen. Det er egentlig ret nemt og dejligt overskueligt. Og hey… her til sidst vil jeg lige huske på, at jeg jo også har min nemme opskrift på feta pasta, hvor man bager det hele i ovnen (også pastaen) og ender med en cremet pastaret. Og og og… denne her opskrift på bagt feta med cherrytomater og pastaris er altså også virkelig god!

paneret feta stegt på panden
Udskriv
Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: aftensmad, ost, Tilbehør
Køkken: internationalt
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Bagte cherrytomater
  • 250 g cherrytomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk flydende honning
  • 1/2 tsk tørret timian
  • 1/4 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
Paneret feta
  • 200 g feta
  • 1/2 dl panko rasp
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin
  • Fintrevet skal af 1/2 øko citron
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk Urtekram løggranulat
  • 1/4-1/2 tsk tørrede chiliflager
  • 1/2 tsk paprika
  • 1 æg
  • 1 spsk hvedemel
  • Olivenolie til stegning ca. 3-4 spsk.
Sådan gør du
Bagte cherrytomater
  1. Sæt ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Halvér cheerytomaterne og kom dem i et lille ovnfast fad med presset hvidløg og alle de øvrige ingredienser. Vend godt rundt og bag i ovnen i 15 minutter.

Paneret feta
  1. Dup fetaen tør for vand.

  2. Rør panko sammen med rosmarin, citronskal og de tørre krydderier. Hæld det i en dyb tallerken.

  3. Pisk ægget i en anden dyb tallerken.

  4. Kom hvedemel i en sidste dyb tallerken.

  5. Vend først fetaen i hvedemel.

  6. Derefter i det piskede æg.

  7. Vend til sidst osten i panko.

  8. Varm en pande op med olivenolie ved middel til høj varme.

  9. Steg den panerede feta et par minutter på hver side, så den får farve. Skru herefter ned til lav varme og lad den stege en 5-minutters tid mere, så fetaen bliver dejligt blød.

  10. Servér med det samme sammen med det bagte cherrytomater.

opskrift på paneret feta
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Semlor med marcipan og flødeskum – den klassiske svenske fastelavnsbolle
Næste indlæg
Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe, salvie og parmesan

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen