JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pasta med bacon, æg og asparges

af Julie Karla maj 23, 2015
Skrevet af Julie Karla maj 23, 2015

Skøn fiberrig pasta med bacon, æg, kapers og danske asparges, det er vitterligt en yndlingsret lige for tiden! Jeg elsker denne her tid på året, hvor de skønne lange grønne sager er i sæson. Asparges er helt klart en af mine yndlings forårsspiser, og de er stort set hele tiden i mit køleskab lige for tiden.

Jeg er begyndt at interesse mig meget for, hvilke præcise næringsstoffer der er i de forskellige ting, jeg spiser, og hvad de konkret gør for min krop. Det er faktisk blevet lidt af en større hobby for mig at gå på nettet eller læse i kogebøger omkring alle de råvarer, jeg bruger i min madlavning, eller jeg burde bruge i min madlavning!

Det giver sig også til udtryk i vores køkkenskabe lige for tiden, hvor det bugner med alle mulige superfoods og “good for your body” produkter, og i køleskabet hvor jeg går lidt amok i grøntsager. Jeg elsker det!

Grønne asparges

Lad os tage de smukke, grønne asparges som et eksempel. De indeholder f.eks. folat som tilhører gruppen af B-vitaminer, og som er vigtigt for immunforsvaret. De indeholder også de gode kostfibre, som jo er effektive for fordøjelsen. Derudover har de også C-vitamin i sig, mineralerne Calcium og Natrium og antioxidanter. Ingen grund til ikke at kaste sig over de skønne sager!

Pasta med bacon | www.juliekarla.dk

Pasta med bacon, æg og asparges

Men nu skal det hele heller ikke blive alt for helseagtigt! Der skal også være plads til lidt bacon engang imellem! Og det er virkelig en vigtig ingrediens i denne her pastaret, for hvor er bacon bare godt sammen med æg og asparges!

Jeg har brugt en fantastisk rugspaghetti til denne her ret, som jeg købte for noget tid siden, da jeg var et smut i Barcelona. Uh… der var mange lækre økobutikker i Barcelona! Jeg tror måske, at jeg besøgte dem alle sammen, og jeg købte virkelig mange lækre sager med hjem.

Lige nu ærgrer jeg mig bare over, at jeg ikke købte mere end to pakker af denne her rugspaghetti, for nøj hvor var den god. Spiste det sidste den anden dag, og savner det allerede. Den var nemlig så fast i konsistensen, og mindede meget om den fuldkornsudgave med durummel, man kan købe herhjemme i tekstur.

Du kan også købe rugpasta i udvalgte butikker og supermarkeder herhjemme, men er det ikke til at få fat på, der hvor du bor, så bare brug fuldkornspasta i stedet for eller low carb bønnepasta. Det er også godt!

Pasta med bacon | www.juliekarla.dk

Pasta med bacon | www.juliekarla.dk
Udskriv
Pasta med bacon, æg og asparges
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
35 min
 
Antal: 2
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr. rugpasta
  • 1 pakke bacon i skiver jeg brugte Irmas frilandsbacon, det er min yndlings
  • 1/2 bundt asparges
  • 1 stor håndfuld finthakket persille
  • 2 hårdkogte æg
  • 4 spsk. kapers
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Evt. Fint hakket purløg eller rødløg
Sådan gør du
  1. Kog æggene. Pil dem og hak dem i små stykker.
  2. Læg baconen på en bageplade med bagepapir og bag skiverne i ovnen, indtil de er dejligt sprøde. Læg dem over på et stykke fedtsugende køkkenrulle.
  3. Kog vand og hæld det over aspargesene, så det dækker. Lad aspargesene stå et par minutter og hæld så vandet fra. De skal nemlig kun være al dente.
  4. Kog rugpastaen al dente i vand med rigeligt salt.
  5. Anret den færdigkogte rugpasta på to tallerkner. Fordel æg, asparges og bacon ovenpå og drys med kapers og masser af frisk finthakket persille. Evt. også meget gerne purløg.
  6. Dryp med rigelig af en rigtig god olivenolie og drys salt og peber over pastaretten.

Pasta med bacon | www.juliekarla.dk

Pasta med bacon | www.juliekarla.dk

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Squashspaghetti med citron, parmaskinke og gedeost
Næste indlæg
Avocado fetacreme

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

2 kommentarer

GASTROmad juni 6, 2015 - 6:16 am

Rigtig gode og flotte madfotos du har på din blog, og en god måde, at bruge nye friske asparges på.
God weekend.
/Søren

Reply
Julie Karla juni 6, 2015 - 1:34 pm

Tak Søren, det er jeg glad for at du synes! Og god weekend til dig også.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen