JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pasta med parmesan, citron og friske krydderurter

af Julie Karla april 13, 2018
Skrevet af Julie Karla april 13, 2018

Så er jeg klar med en weekendopskrift på pasta med parmesan, citron og friske krydderurter. En dejlig forårsret, som giver sommerfornemmelser. Og kender I det, at man spiser en pastaret på en rigtig god italiensk restaurant og tænker, hvorfor smager det ikke lige sådan derhjemme, når jeg laver pasta? Det gør jeg. Og hemmeligheden har jeg fundet ud af er masser af krydderurter, parmesan og olivenolie. Det skal man ikke gå ned på, så det har jeg heller ikke her. Og denne her er god!

Pasta med parmesan

Men først lige et lille spørgsmål…

Har I læst mit forrige indlæg ‘Om at ville gøre alting perfekt‘? Jeg har fået kommentarer på mail og facebook, men ikke nogle på bloggen, og jeg vil så gerne høre, hvad I tænker. Jeg overvejer altid nøje, når jeg lægger noget personligt op, så derfor vil jeg SÅ gerne høre fra jer, om det er noget, I synes er interessant at læse?

Skriv endelig kommentarer!

Skriv endelig kommentarer til mine indlæg, det gør det så meget sjovere at skrive, og finde frem til, hvad der er interessant for mine læsere. Jeg kan selvfølgelig kigge på mine tal bag bloggen, hvor jeg kan se, at de personlige indlæg ligger højest, men det er så meget sjovere at høre fra jer. Nå men tilbage til opskriften ; )

Pasta med parmesan opskrift

opskrift på pasta med parmesan
Udskriv
Pasta med parmesan, citron og friske krydderurter
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
45 min
 

Super lækker og simpel pastaret. Du går aldrig galt i byen med pasta med parmesan!

Ret: Hovedret
Køkken: internationalt, Italiensk, vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr pasta (jeg brugte farfalle, som ligner små sommerfugle, men brug også penne, skruer el. lign.)
Ovnbagte squash
  • 2 squash
  • olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber
Dressing
  • 1/2 bundt frisk purløg
  • 3 håndfulde frisk mynte
  • fintrevet skal af 1 øko citron
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl pastavand
  • 3 håndfulde meget fintrevet parmesan (fra et helt stykke)
  • salt
  • friskkværnet peber
Topping
  • 3 spsk ristede pinjekerner
  • fintrevet citronskal
  • fintrevet parmesan
Sådan gør du
  1. Start med at bage squashene. Halvér dem og skær dem i lidt tykke skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp med rigeligt olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber. Bag ved 200 gr. i ca. 25 minutter, eller indtil de er møre.

  2. Kog pastaen efter anvisning på pakken.

  3. Hak purløg og mynte fint. Riv skal af citron. Pres et hvidløg og bland det hele sammen.

  4. Kom den færdige varme pasta op i en stor skål, men gem 1 dl pastavand.

  5. Tilsæt krydderurteblandingen til den varme pasta. Tilsæt pastavand og parmesan. Tilsæt 3 spsk olivenolie og rør godt rundt. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.

  6. Vend til sidst de færdigbagte squash i og servér med let ristede pinjekerner, ekstra parmesan, fintrevet citronskal og et par dryp god olivenolie.

opskrift på pasta med parmesan

Pasta med parmesan, citron og frisk mynte og purløg

Hemmeligheden bag denne her opskrift er i sær den friske mynte. Normalvis ikke noget du nok ikke ville komme i din pastaret, men det smager simpelthen så godt og sommerligt.

Og så er den super nem at lave. For alle de færdige ingredienser bliver egentlig bare blandet sammen i en skål, så ikke noget med at stå og røre i lang tid ved komfuret.

Skal den ikke være helt vegetar som denne, så servér den med sprødstegt parmaskinke eller hvad med lidt røget laks. Det vil altså også være helt fortrinligt til denne. Eller tilbage til vegetarudgaven, så lav en seriøs opgradering med frisk burrata, som i denne her ost!

vegetar Pasta med parmesan

2 kommentarer
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Om at ville gøre alting perfekt
Næste indlæg
Hjemmelavet granola med kokos og ananassalat

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Fladbrød med brændenælder – over bål udenfor eller...

maj 1, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

2 kommentarer

Mette Schou april 16, 2018 - 7:20 am

Hej Julie
Sidder lige med din pastaopskrift som jeg vil lave i aften. Den lyder let og lækker.
Vi har med interesse læst dine personlige indlæg – både fordi det er dig, og fordi jeg synes at det er så godt at du gør det. Mange os os tænker jo om både dig og andre unge, at de kan da ikke have problemer og ovenikøbet stress og blive sygemeldt, men vi har nu set det i t.v., læst om det flere steder og kender adskillelige piger især omkring de 30 år med de problemer, og det synes så mærkeligt. Derfor er du endnu et meget lærerigt og godt bidrag til at høre om reaktioner og problemer hos dem som især klarer sig – tilsyneladende – godt. Dejligt at du har fundet din hylde og er kommet så langt. Hilsen fra Mette

Reply
Julie Karla april 20, 2018 - 6:53 pm

Tusind tak Mette, sikke en dejlig kommentar! Og ja på overfladen synes det nok underligt, men det er alle de forventninger, man har til sig selv, og tror andre har til én, der nogle gange kan få bægeret til at flyde over.

Reply

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Stegt lange med purløgsolie, kapers og mandler

    juli 17, 2017
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen