JulieKarla
  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

JulieKarla

  • Sunde Opskrifter
    • Morgenmad
      • Æg
      • Grød
      • Hverdag
      • Sødt
    • Frokost
      • Lette retter
      • Salater
      • Snacks og dips
    • Aftensmad
      • Fisk
      • Lam, okse- og svinekød
      • Pizza og Pasta
      • Vegetar
      • Vildt og Fugl
    • Brød
      • Knækbrød og Kiks
      • Sødt brød
    • Inspiration
      • Anmeldelser
      • Jul
      • Julie Karla
      • Karlas Nordic Baby
      • Rejser
    • Søde sager
      • Blandet Godt
      • Kager
      • Pandekager
      • Syltning
  • Kogebøger
  • Om Mig
  • Samarbejde
  • Presse
  • Rejseblog
  • Kontakt

Pasta med valnødder, Vesterhavsost, citron og persille

af Julie Karla november 30, 2022
Skrevet af Julie Karla november 30, 2022

Her kommer en aftensmadsret nemlig pasta med valnødder, Vesterhavsost, citron og persille. Og det er en cremet pastaret, for valnødderne bliver nemlig blendet sammen med de øvrige ingredienser til den mest cremede fyldige sauce, der smager så godt!

Jeg serverede den faktisk sammen med lidt stegt salsiccia, den der krydrede italienske pølse, men jeg har valgt at udelade det i opskriften her, for jeg synes sagtens, at retten kan stå alene som en vegetarret. Men vil du gerne servere lidt kød til så kan jeg i den grad anbefale salsiccia eller tyndt skiveskåret italiensk pølse med fx fennikel. Dét er lækkert og passer super godt til den skønne valnøddesmag.

lækker pasta med valnødder

Pasta med valnødder – Den dejligste hverdagsret

Denne her pastaret kræver selvfølgelig, at du er glad for valnødder. Og det er jeg. Jeg elsker valnødder. I det søde køkken og i den grad også i det salte køkken. Der er virkelig mange ting valnødder bare er gode sammen med. Fx citron og persille og ost generelt. Her i opskriften Vesterhavsost, men også gedeost og fetaost. Og så er der jo også rødbede, uh… valnødder og rødbede hører helt klart til blandt favoritterne. Her på bloggen er der jo fx denne her skønne salat med pære, rødbede og valnødder og denne her rødbedesalat med valnødder!

opskrift på pasta med valnødder

Nødder i saucer for ekstra cremethed

Og så kan jeg bare godt lide at bruge nødder som basis i en sauce. Det kan altså virkelig noget. Først og fremmest er der jo den skønne nøddesmag, men så der er også den fantastiske fedme fra nødderne, der bare giver retterne en ultra “uhmmm” faktor. Foruden selvfølgelig en masse gode umættede fedtsyrer, der er sunde for os. Jeg har fx også lavet en skøn tomatsauce på cashewnødder nemlig denne her opskrift på en vegansk pastaret, som i den grad også er en genganger hos mig og også at finde i min kogebog Venindemad i øvrigt!

lækker pasta med valnødder
Udskriv
Pasta med valnødder, Vesterhavsost, citron og persille
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: aftensmad
Køkken: internationalt, Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 2 fed hvidløg
  • 1 øko citron
  • 120 g valnødder ( + en ekstra håndfuld til topping)
  • 1 lille potte frisk persille
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 70 g Vesterhavsost ( + lidt ekstra fintrevet til topping)
  • 1/2 tsk flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 500 g valgfri pasta
Sådan gør du
  1. Snit hvidløgene og kom dem i en blender eller foodprocessor.

  2. Riv citronen fint og kom citronskallen i blenderen.

  3. Kom også valnødder i, skyllet persille, olivenolie, vand, revet Vesterhavsost, flagesalt og godt med friskkværnet peber i.

  4. Blend det hele sammen til en tyk sauce.

  5. Bring en gryde med vand i kog.

  6. Kog pastaen al dente.

  7. Rist imens en håndfuld valnødder på en tør pande og hak fint til topping.

  8. Hæld vandet fra og vend saucen med pastaen.

  9. Anret pastaretten i fire tallerkner og drys med ristede valnødder og lidt ekstra revet ost, samt flagesalt og friskkværnet peber.

pasta med valnødder sauce
pasta med valnødder blog opskrift
0 kommentar
0
FacebookPinterest
Julie Karla

Forrige indlæg
Chokolade med granatæble og kanel – en skøn julesnack
Næste indlæg
Osteanretning til jul med granatæble, kakifrugt og chilihonning – som snack til et glas portvin eller efter en god middag

Måske du også kan lide de her…

Pizza med salsiccia og grønkålspesto i min elektriske...

december 3, 2024

Confiteret hvidløg i olivenolie med bønner og salvie

januar 31, 2024

Perlecouscous opskrift – En cremet ret med svampe,...

januar 17, 2024

Paneret feta med ovnbagte balsamico cherrytomater

januar 15, 2024

Fransk løgsuppe pasta – alt i én gryde...

november 8, 2023

Madpandekager med cremede kantareller, æbler og Vesterhavsost

oktober 5, 2023

Artiskok opskrift – den bedste dip, du kommer...

september 1, 2023

Barbecue blomkål – nem hurtig hverdagsmad

maj 17, 2023

Bagt camembert med tomater – den lækreste og...

marts 3, 2023

Hvidkålssalat med dild, citrondressing og brændte sesam-mandler

januar 12, 2023

Skriv en kommentar… Slet svar

Opskrift Vurdering




Gem mit navn og email til næste gang jeg vil kommentere...

JULIE KARLA

 

JULIE KARLA

 

Juliekarla.dk er grønne opskrifter med masser af ideer til en skøn morgenmad, lækker frokost og aftensmad. Altid økologisk og naturlige råvarer! Læs mere her: Om mig

Populære opskrifter

  • 1

    Græskarlasagne med spinat og ricotta

    oktober 16, 2013
  • 2

    På cooking school i Thailand

    maj 3, 2014
  • 3

    Lækker pizza til morgenmad

    november 27, 2016
  • 4

    Verdens bedste scrambled eggs opskrift

    oktober 5, 2018
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Copyright © 2024 - Julie Karla - Sunde Opskrifter


Tilbage til toppen